Dolar 32,3300
%0.25
Euro 35,0433
%-0.22
Altın 2.280,490
%0.13
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den AK Partili Kişili’ye yanıt: Kendini Milli Eğitim Müdürü sanan Kişili

CHP İzmir'den AK Partili Kişili’ye yanıt: Kendini Milli Eğitim Müdürü sanan Kişili

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Rojin Koç’un okul nakli konusunu gündeme getirdikten sonra kent siyasetinde sular durulmadı. Deniz Yücel’in iddialarına tepki gösteren AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili, ‘’ Yine bilip bilmeden gencecik bir öğrencimizi siyaset malzemesi yaparak şovalyeliğe soyundu’’ ifadelerini kullanmıştı. Kişili’ye yanıt CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yasin Ergül ve Şener Akdemir'den geldi. Yasin Ergül açıklamasında, ‘’ AKP’li Kişili; bilip, bilmeden, sorup soruşturmadan, bir kuruma sorulan soruya cevap vermeye çalışmış, onu da eline yüzüne bulaştırmış’’ dedi. CHP'li Akdemir ise, ''Sayın Kişili, Çocuk, imam hatip lisesine gitmek istemiyor, ancak milli eğitim çocuğu imam hatip lisesine yönlendiriyor nedenini açıklar mısın? Taşınan her öğrenciye aynısı mı yapılıyor? Puanı tutmuyor diye bir başka kentten gelen Anadolu Lisesi öğrencileri imam hatiplere mi yönlendiriliyor? '' diye sordu.

  • Ege Postası
  • 21.09.2022 - 17:12

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in gündeme getirdiği 11. sınıf öğrencisi Rojin Koç'un "puanı yetmesine rağmen hiçbir okula kaydının yapılmadığı" iddiası sonrası AK Parti ve CHP arasında ipler gerildi. Yücel’in iddiasına sosyal medya hesabından yanıt veren AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili, ‘’ CHP’li Yücel; Kemalpaşa’da Vanlı bir ailenin çocuğu Rojin Koç’un naklinin yapılmadığını, eğitim hakkının elinden alındığını iddia etmiş! Yine bilip bilmeden gencecik bir öğrencimizi siyaset malzemesi yaparak şovalyeliğe soyundu’’ ifadelerini kullanmıştı. 

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili’ye yanıt gecikmedi. CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yasin Ergül, AK Partili Kişili’nin paylaşımını alıntılayarak yaptığı açıklamada, ‘’ AKP’li Kişili; bilip, bilmeden, sorup soruşturmadan, bir kuruma sorulan soruya cevap vermeye çalışmış, onu da eline yüzüne bulaştırmış. Rojin, kendisini İmam Hatip’e yollanılmaya çalışıldığını, bu yönde yönlendirmelere uğradığını söylüyor. Şimdi cevap ver kendini Milli Eğitim Müdürü sanan Kişili; 1- Puanı yeterli olan Rojin’i, personellerin neden başka bir okula yollamaya çalıştı? 2- Neden çocuklarımızı zorla belirli yönlere evirmeye çalışıyorsunuz? 3- Neden çocukların eğitim haklarını elinden alıyorsunuz?’’ diye sordu. 

CHP'li Akdemir: Taşınan her öğrenci İmam Hatip'e mi yönlendiriliyor? 

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir ise, ''Sayın Kişili, Çocuk, imam hatip lisesine gitmek istemiyor, ancak milli eğitim çocuğu imam hatip lisesine yönlendiriyor nedenini açıklar mısın? Taşınan her öğrenciye aynısı mı yapılıyor? Puanı tutmuyor diye bir başka kentten gelen Anadolu Lisesi öğrencileri imam hatiplere mi yönlendiriliyor? Milli Eğitim Bakanlığı’nda binlerce öğretmen ücretli statüsünde yani yevmiye usulü çalıştırılıyor. Bundan haberiniz var mı? Kapattığınız köy okullarından çocuklar taşımalı eğitim sisteminde çileden başka bir şey öğrenmiyor. “Ben cahillerin ferasetine güveniyorum” diyen Rektör’ü alıp YÖK denetleme kuruluna atadınız. Türkiye’de 25-34 yaş aralığındaki genç yetişkinlerin yüzde 41’i ortaöğretim mezunu bile değil. 20 yıldır iktidardasınız, bu ne rezalet? Eğitime katılım oranında doğu ile batı arasında uçurumun farkında bile değilsiniz. Türkiye’de 25-64 yaş aralığındaki yükseköğretim mezunu nüfus oranı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde % 13, Ankara’nın da içinde bulunduğu İç Anadolu’da bu oran yüzde 32’ye ulaşıyor. Ankara’yı hesaba katmadığınızda ne olur sen hesaplarsın. Çok biliyorsun ya başarı sıralamasının ne olduğunu. Türkiye’de okuma yazma bilmeyen, 2.024.979, ilkokul mezunu 17.579.747, okuma yazma bilip okul mezunu olmayan 7.782.603 yurttaşımız var. Toplamına baktığında 27 milyonu geçiyor. Bir gece ansızın gireriz dediğiniz Yunanistan’ın nüfusu 11 milyon. Bu arada; İstatistikler TÜİK’ten. Belki düşürmüşlerdir. Sen doğrusunu öğrenince paylaşırsın bizimle de'' dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.