Dolar 32,5497
%0.19
Euro 34,9355
%-0.1
Altın 2.442,300
%0.25
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de yönetim kurulu toplantısında Yücel'e sert eleştiriler

CHP İzmir'de yönetim kurulu toplantısında Yücel'e sert eleştiriler

CHP İzmir’de haftalık olağan il yönetim kurulu toplantısında Menemen’de yaşanan kriz ve Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz’ın istifa sürecinin toplantıya damga vurduğu öğrenildi. Toplantıda il yöneticilerinin İl Başkanı Deniz Yücel’e sert eleştiride bulundukları ifade edildi.

  • Ege Postası
  • 24.12.2020 - 22:04

EGEPOSTASI- (Kulis Haber) -CHP İzmir’de haftalık olağan il yönetim kurulu toplantısı İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında İzmir Sanat’ta yapıldı.

Bazı yöneticilerin online katıldığı toplantıda Menemen Belediyesi Başkan Vekili seçim süreci, AK Parti’nin kuraya yaptığı itiraz ile CHP’nin karşı itirazı masaya yatırıldı. Yönetim kurulu toplantısında İl Başkanı Yücel’in aday belirleme sürecindeki tutum ve davranışları eleştirildiği ifade edildi. Öte yandan bazı yöneticilerin de Yücel’e Kınık İlçe Başkanlığından “baskı” ile istifa ettiği iddia edilen İsmail Yılmaz ve yerine ilçe başkanı seçiminin krize dönüştüğü Kınık ile ilgili sert eleştirilerde bulunduğu iddia edildi.  

ÖZDEMİR, "4 FİREMİZ VAR DEDİM AMA"

Toplantıda İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir’in “Ben hasta olduğum için Menemen’e gelemedim. Ama arkadaşlara orası ile ilgili gerekli bilgileri verdim. Şener Akdemir’e ‘burada yapılacak olan seçimde 4 firemiz var’ dedim” dediği aktarıldı. Daha sonra Özdemir’in Yücel’e dönerek; “Size söyledi mi'” sorusunu yönelttiği Yücel’in de “bana bu konu da kimse bir şey söylemedi” dediği ileri sürüldü.

Özdemir’in Kınık’a giden yöneticilerden Şener Akdemir’e “Kınık’ta ne konuşuld? diye sorduğu. Akdemir’in ise Özdemir’e “İl Başkanımızdan bilgi alın” dediğiifade edilirken, Özdemir’in “böyle bir şey olur mu başkanım” diyerek tepki gösterdiği ifade edildi. 

YILDIZ “YALNIZ OLMAZ”

Bunun üzerine İl Yöneticisi Ahmet Yıldiz’ın “Ben yıllar önce yaşadığım bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Adamın biri her gün sahilde “yalnız olmaz, yalnız olmaz” diye çıkan teknelere bağırıyordu. Ben de yanına gittim hemşerim “neden yalnız olmuyor” diye sordum. O da bana  ‘teknelerle yalnız gidenler dönerken, birinin kolu kopuyor, diğerinin bacağı kopuyor’ dedi. Sayın Başkan burada bir bilgi eksikliği var, yalnız olmaz” diyerek yaşananlara tepki gösterdiği ifade edildi.

NAKİ’DEN TUTANAK ELEŞTİRİSİ

Diğer yandan İl Başkan Yardımcısı İsfahan Naki’nin, Menemen’de başkan vekili seçimiyle ilgili İl Başkanı Deniz Yücel’e tutanak tutmadığı için yüklendiği öne sürüldü. Naki’nin “Biz mahalle seçimlerinde delege seçimi yaparken bile tutanak tutuyoruz. Yönetmeliğin 13 maddesi belli, seçimin nasıl yapılacağı belli, Başkanım neden tutanak tutulmadı” sözleri üzerine Yücel’in “O tutanağı tutsak bir şey değişmezdi. Mahkeme ona bakarak karar vermez.” dediği ifade edildi.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ NİYE YOK!"

İl Başkanı Yücel’e İl Başkan Yardımcıları Sedredil Coşkuner ile Cumhur Dereli’nin Menemen’deki seçim sürecinde “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer neden yoktu'” diye sormaları üzerine İl Başkanı Yücel’in “Ben Tunç Bey’i davet ettim, ancak bir programı olduğunu ve katılmayacağını söyledi.” dediği öğrenildi.

YÜCEL'DEN ÖZUSLU İDDİASI

İl Başkanı Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun Menemen’de aday çıkarmak istediğini ileri sürerek, “Mustafa Özuslu meclis üyelerini çağırdı, 2-3 kişiye meclis üyelerine aday olun” dediğini iddia etti.

"İLÇE BAŞKANI GÖREVDEN ALINIYOR HABERİM YOK!"

Öte yandan Kınık Örgütünden Sorumlu Yönetici Saniye Fıçı’nın ise “Kınık ilçe sorumlusuyum ilçe başkanı görevden alınıyor biz gazetelerden öğreniyoruz. Bizim haberimiz yok. Böyle bir şey olur mu'” diyerek tepkisini ortaya koyduğu öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.