Dolar 32,5662
%0.08
Euro 34,9973
%0.48
Altın 2.431,200
%0.33
Bist-100 9.777,00
%0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de liste savaşında kazananlar ve kaybedenler... Listelere 'Tuncay Özkan' operasyonu

CHP İzmir'de liste savaşında kazananlar ve kaybedenler... Listelere 'Tuncay Özkan' operasyonu

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun listesi Genel Merkez tarafından onaylanırken, listenin hazırlanmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve onunla hareket eden ilçe belediye başkanlarından Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin etkili olurken, Tuncay Özkan’a yakın olan belediye başkanlarının olduğu ilçelere tırpan vuruldu.

  • Ege Postası
  • 17.01.2023 - 11:06

EGEPOSTASI- (Kulis Haber)- CHP İzmir İl Bşakanlığı'na Şenol Aslanoğlu'nun atanmasının ardından yeni oluşacak yönetim kurulu için uzun görüşmeler sonucunda hazırlanan liste dün toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) onaylandı. Listede mevcut yönetimden bir çok isim liste dışı kaldı. Listede eski yönetimden sadece 6 isim yer aldı. İl yönetiminde büyük değişim yaşanırken, ekiplerin kıyasıya mücadele ettiği liste, tartışmaları beraberinde getirdi. 

İL YÖNETİMİNDE ÇİĞLİ VE BUCA BELEDİYE BAŞKANLARINA YAKIN İSİMLER YOK

Geçen yıl Nisan ayında yapılan Grup Başkanvekilliği seçiminde karşı karşıya gelen Tunç Soyer ve Tuncay Özkan’a yakın olan ekipler bu kez milletvekilii aday adayı olabilmke için istifa eden Deniz Yücel’in yerine gelecek il başkanının belirlenmesi sürecinde karşı karşıya geldi. Tunç Soyer ve onunla beraber hareket eden belediye başkanları ‘değişim’ isterken, Tuncay Özkan’a yakın olan belediye başkanları mevcut yönetimin devamından yana tavır almışlardı. İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun atanmasında etkili olan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve onunla hareket eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin hazırladığı liste MYK’dan onay alırken, Tuncay Özkan’a yakın isimler deyim yerindeyse ‘tırpan yedi’.

GÜMRÜKÇÜ VE KILIÇ MEVCUT YÖNETİM ISRARI

Atandıktan sonra ilçelerden yönetici isteyen İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü ve Buca Bediye Başkanı Kılıç, seçilerek gelen il yöneticilerinin isimlerini vermişlerdi. Ancak iki başkanının verdiği isimler listede yer almadı. Grup Başkanvekilliğine aday olan Gümrükçü’nün ilçesinde hiçbir isim yazılmazken, Buca’da ise Soyer’e yakın isimler yazıldı.  

LİSTEYE DAMGA VURDULAR

Yeni yönetim listesine, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun atanmasında etkisi olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin etkili oldu.KARABAĞLARDA ESKİ BAŞKANLAR LİSTEDE

Aslanoğlu’nun yönetimde; Karabağlar’da ilçe başkanlığı görevlerinde bulunan Polat Manduz, Orhan Polat ve Ali İhsan Yıldız yer alırken, 7 yıldır il yönetiminde olan Çetin Özdemir İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya ve Milletvekili Murat Bakan’ın baskısı ile listeden çıkarıldı.

BATUR’UN İSTEDİĞİ İSİMLER LİSTEDEKİ YERİNİ ALDI

Listenin kazananlarından Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yönetime kendisine yakın olan isimleri yazdırmayı başardı.

Batur’un, önceki yönetimde İl Sekreteri olan Ahmet Yıldız’ı ve İl Başkanlığı için ismi geçen Leman Tunus’u ve bu isimlere ek olarak Özgür Çağlar Akova, Zeki Gönen’i yazdırdığı öğrenildi.  

BUCA’DA 'KALMAZ' ETKİSİ

İzmir'in en büyük ilçelerinden Buca’da ise Belediye Başkanı Erhan Kılıç’a yakın isimlere tırpan vurulurken, ilçe kogresinde Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ekibiyle hareket eden Büyükşehir Meclis Üyesi Serkan Kalmaz’la birlikte hareket eden Barış Özdemir, Şule Kavak listede yer alırken eski İl Başkanı Deniz Yücel’in istediği ve CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın da desteklediği Görkem Duman listeye yazıldı. 

Duman’ın Soyer ekibiyle anlaştığı ve bundan sonra bu ekiple yoluna devam edeceği öğrenildi.

BAYRAKLI’DA TEK İSİM ŞAŞKINLIK YARATTI

Tunç Soyer ile birlikte hareket eden Baraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın  eski meclis üyeleri Münir Demir ve Ali Alan’ın listeye yazılmasını isterken, sadece Ali Alan’ın yazılması şaşkınlık yarattı.  

NALBANTOĞLU’NUN YÖNETİMİNDEYDİ

CHP Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydilek’in önerisiyle listeye girmeyi başaran Hafize Özkır ilçenin gururu oldu. Aydilek, Özkır’la ilgili sosyal medyadan paylaşımda bulundu. 
Özkır, CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu’nun il başkanlığı döneminde il yöneticiliği yapmıştı. 

SOYER’İN ÖNERDİĞİ İSİMLER

Başkan Soyer’in listeye Seferihisar’daki kampanya sürecinde aktif yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu’nun eşi İnanç Nurlu, Özlem Ünsal, heykeltıraş Harun Atalayman ve Nurdan Karakartal’ı önerdiği ifade edildi.

KARŞIYAKA’DA TUGAY’IN ÖNERDİĞİ İKİ İSİM LİSTEDE

Öte yandan listede etkili olup olmayacağı merak edilen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ise Sedrettin Coşkuner ve Gonca Altunsoy’u iki ismin yazdırdığı ifade edildi.

ALİ ENGİN, EDNAN ARSLAN VE NALBANTOĞLU ORTAKLIĞI

Diğer taraftan ise ittifakın önemli isimlerinden Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, PM üyeleri Ednan Arslan ve Rıfat Nalbantoğlu ile birlikte eski il yöneticisi Celal Yıldız, Karabağlar eski İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve Avukat Onur Temiz’in listeye yazılmasında birlikte hareket ettiği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.