Dolar 32,5114
%0.18
Euro 34,5578
%0.04
Altın 2.495,380
%0.36
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de kritik toplantı sona erdi: Neler konuşuldu?

CHP İzmir'de kritik toplantı sona erdi: Neler konuşuldu?

CHP’li ilçe belediye başkanları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel idaresinde bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 24 Temmuz Pazar günü Balıkesir’de düzenleyeceği “Milletin Sesi” mitingi görüşülürken toplantı sonrasında açıklama yapan Yücel, ilçe belediye başkanlarına soruşturma uyarısı yapıldığını söyledi. Buca Metrosu’na ilişkin Danıştay kararını da değerlendiren Yücel, AK Partililerin eleştirilerine yönelik olarak, “Ortada bir mahkeme kararı varken iddia ortay atmanın bir anlamı ya da faydası yok. Ben bakıyorum. AK Parti cephesi bir zafer kazanmış gibi açıklamalar yapıyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.07.2022 - 17:19

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 24 Temmuz Pazar günü Balıkesir’de düzenleyeceği “Milletin Sesi” mitingi öncesinde CHP İzmir İl Başkanlığında CHP’li ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldiler. 

Başkan Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer idaresinde gerçekleştirilen toplantıya Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin mazeretleri nedeniyle katılamazken diğer ilçe belediye başkanları katıldı.

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yapan İl Başkanı Yücel, toplantının ana gündeminin Balıkesir mitingi olduğunu ifade ederken ilçe başkanlarına bazı talimatlar verilip soruşturmalar konusunda dikkatli olmaları hususunda dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulunulduğunu belirtti.

“CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI MERCEK ALTINDA”

Toplantıya ilişkin genel bir değerlendirme yapan Başkan Yücel, son dönemde CHP’li belediyelere yönelik soruşturmaların arttığına dikkat çekti ve “Rutin bir toplantı oldu. Bir süredir bir araya gelememiştik. Belediye başkanlarımızla hem hizmetle ilgili kendi ilçelerinde sorumluluk alanlarındaki çalışmalar ile ilgili bir istişare yaptık. Menderes’te yakın zamanda belediye başkanımızın görevden alınması sonucunda bir başkanvekili seçildi, o süreci değerlendirdik. İl başkanlığı olarak yaptırdığımız bir anket çalışması vardı. Bunun sonuçlarını paylaştık. Pazar günü genel başkanımızın katılımıyla Milletin Sesi mitingi var, mitingin planlanması ve İzmir’den katılım ile ilgili bir görüşme yaptık. Özellikle son süreçte iktidar bütün gücüyle CHP’li belediye başkanlarının ve muhalefette olan diğer siyasi partilerden belediye başkanlarının üzerine geliyor. Sebebi şu; hem çalışmalarını, hizmet üretmeleri engellemek, hem halka ve seçmene dokunmalarını engellemek, hem haksız soruşturmalarla ya da yakın zamanda Menderes’te yaşadığımız görevden alma gibi belediye başkanlarımızı ve partimizi itibarsızlaştırmak. Bunlar tabi ki ne belediye başkanlarımızı ne bizi engelleyebileceği ya da mücadelemizi zayıflatacak yöntemler değil. Bu konuda bir uyarı yapma gereği hissettik. CHP’li belediye başkanları mercek altında. İzmir’de CHP yıllardır yerelde iktidar. Bundan dolayı İzmir’e yönelik daha fazla saldırı, itibarsızlaştırma ve algı yaratma çabası var. Bu konuyu belediye başkanlarımızla görüştük” dedi.

EV HANIMLARI İÇİN ÖZEL TALİMAT

İlçe belediye başkanlarına bazı çalışmalar için talimatlar verildiğini de belirten Yücel, “Biz son dönemde ev kadınlarına ulaşma konusunda birtakım programlar yapıyoruz. Belediye başkanlarımızın da bu konuda çalışma yapılması hususunda kendilerine bir takım hatırlatmalar yaptık” diye konuştu.

“ORTAYA İDDİA ATMANIN FAYDASI YOK”

Buca Metrosu’na ilişkin muhalefet tarafından yapılan eleştirileri hukukçu gözüyle değerlendiren Yücel, ihalenin iptaline ilişkin itirazların reddedildiğinin altını çizdi ve şunları söyledi; “Ortada bir mahkeme kararı varken iddia ortay atmanın bir anlamı ya da faydası yok. Ben bakıyorum. AK Parti cephesi bir zafer kazanmış gibi açıklamalar yapıyor. Halbuki mahkeme, ihalenin iptaliyle ilgili talepleri reddetti. Büyükşehir belediye başkanımızın ve büyükşehir belediyemizin bu konuda açıklamaları var. İhale süreciyle ilgili iki konuda eksiklik olduğu belirtilmişti. O eksiklik zaten Danıştay’daki temyiz süreci devam ederken giderildi. Dolayısıyla Buca Metrosu ihale süreci tamamlanmış oldu. Süreç hızlı bir şekilde işleyecek ve yapım işlerine bir an önce başlanacak. Metronun yapımıyla ilgili yapım işini akamete uğratacak, durduracak, yavaşlayacak ya da engelleyecek hiçbir şey yok Danıştay kararında.”

“İKTİDAR PARTİSİ VE ORTAĞININ OYLARINDA DÜŞÜŞ VAR”

Son olarak anket çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Yücel, “Daha önce de kısmen açıklamıştım. CHP’nin oylarında ciddi bir artış var. İktidar partisi ve ortağının oylarında ciddi düşüşler var. Yine Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti’nin de oylarında artış var. Bu ilçe bazında yapılan bir anket değil. Bu, İzmir’i ölçen bir anket. Bu yerel yönetimleri ölçen bir anket değil. Bu, genel seçimlere yönelik bir anket. Önümüzdeki aylarda bunu belirli periyotlarda güncelleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.