Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de eski yöneticilerden Yücel'e manifesto gibi mektup!

CHP İzmir'de eski yöneticilerden Yücel'e manifesto gibi mektup!

CHP İzmir’de eski il yöneticileri son zamanlarda İzmir örgütünde yaşanan olaylardan rahatsızlık duyarken, sürpriz bir toplantıya imza attılar. Toplantıda CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e gönderilmek üzere bir de mektup kaleme alındı. Manifesto niteliğindeki mektupta “İzmir örgütümüzde yaşanan ciddi sorunlara ilişkin yapmış olduğumuz tespit ve önerilerimizi öncelikle sizlerle paylaşarak; doğru kararlar alınmasına yardımcı olacağı ve doğru örnek teşkil edeceği inancını taşıyoruz.” denildi.

  • Ege Postası
  • 19.12.2020 - 13:58

EGEPOSTASI- ÖZEL HABER- Son zamanlarda CHP İzmir örgütünde baş gösteren Urla, Menemen ve Kınık’ta yaşanan krizler sonrası aralarında eski belediye başkanı, eski meclis üyesi ve eski yöneticilerin bulunduğu çok sayıda isim harekete geçti.

Örgütteki huzursuzluk Menemen kriziyle tavan yaparken, bir toplantı düzenlendi. Toplantıda bazı değerlendirmelerin yapıldığı öğrenildi.

Ayrıca toplantıda alınan karar gereğince manifesto niteliğinde bir mektup kaleme alınarak, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e gönderildi.

DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

Mektuba imza atan isimler;

Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı H. Mutlu Akpınar, eski il yöneticileri Altan İnanç, Osman Peri, Barış Erel, Savaş Akıncı, Metin Atmaca, Bülent Çetinkaya, Bahattin Özdemir, Şirin Akgül, Melek Kartal, Ülkümen Rodoplu, Nurcan Adıgüzel, Levent Çılı, Ali Karabay, Dilek Bilgin, Rıza Gök, Bedri Eren, Neşe Seçkin, Hasan Bağlarbunarı, Mustafa Evsen, Niyazi Arslan, Gül Kalkan,  Abdullah Engin, Bülent Taşkın, İrfan Babacan, Zeki Günen, Necati İmam.

Mektupta, özetle şu görüşlere yer verildi;

“Yüzde 67 oyla tekrar kazanmış olduğumuz Urla Belediye Başkanlığına kayyum atanmasıyla sonuçlanan sürecin sorumluları kimlerdir', 20 yıl kesintisiz yönettiğimiz Menemen Belediyesi, henüz seçimlerin üzerinden 2 yıl geçmeden nasıl bu noktaya geld? % 52 ile kazandığımız Menemen Belediye Başkanı’nın kura ile belirlenmesini başarı olarak kutlamak yerine, ki Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verd? Siyasi iktidarın yıllardır sürdürdüğü bu tavra karşı İzmir’de mücadele verirken, , son günlerde Kınık örgütümüzle ilgili basına yansıyan olayların doğru olmadığını umut ediyoruz.”

Mektupta ayrıca, Süreç ve olaylar karşısında deneyim ve pratik önemlidir. Onun içinde bu sürece örgütü dahil etmek, ortak aklı kullanmak ve tecrübeden yararlanmak sonuç alınmasında çok etkin olacaktır. Bu şehrin tüm insanları ve ülkemiz için “sesimizi değil, sözümüzü yükseltmeliyiz” artık.” denildi.

İŞTE O MEKTUP;

Sayın Deniz YÜCEL CHP İzmir İl Başkanı

Değerli Başkan,

Değerli İl Yönetim Kurulu Üyeleri,

 Partimizde parti içi demokrasi ve üyelik hukuku yaşamsaldır. Cumhuriyet Halk Partisi’ni 90 yıldır ayakta tutan, onu ülkemizin en köklü demokrasi mabedi yapan örgütleridir.

Onun içindir ki; Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında demokrasiye inanan herkes seçilmişlere saygı geleneğini de sürdürmektedir. Ama, ülkemiz, şehrimiz ve partimiz için olanca gücümüzle mücadele edeceklerimiz ve asla geçit vermeyeceklerimiz vardır.

Seçimle göreve geldiğiniz günden bugüne partimiz, örgütümüz, şehrimiz ve ülkemiz için yapmış olduğunuz tüm çalışmaları dikkat ve titizlikle çok yakından izlemeye, çoğunlukla katılarak güç vermeye çalışıyoruz. Siyaset bir görev ve sorumluluk alanıdır. Yerel örgütlerde yöneticilik yapmak sorumluluk gerektirir. Zordur ve yorucudur. Bu nedenle görev ve sorumluluk üstlenen tüm örgüt emekçilerimize şahsınızda teşekkür ediyoruz.

CHP öncülüğünde toplumsal mutabakatla girdiğimiz 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde halkımız bir kez daha, Cumhuriyet Halk Partisi’ne hizmet etme imkanı vermiştir. Türkiye’nin en büyük 3 İlini, en çok seçmene sahip 10 Belediyenin 6’sını yönetecek, kentli nüfusun %54’üne dokunacak duruma geldik.

Bugün geldiğimiz nokta, yerel iktidardan genel iktidara uzanan çok anlamlı veriler ve mesajlar içermektedir.

Bu başarı da Cumhuriyet kazanımlarının korunması için mücadele veren bedel ödeyen tüm partililerimizin emeği vardır.

 Bugün; Urla ve Menemen Belediyelerinde yaşanan sorunlar bize verilen bu gücün, emeğin ve mücadelenin yok sayıldığını göstermektedir. Bu yanlışa düşenlere parti içerisinde gereken cevabın verileceğine yürekten inanıyoruz.

İzmir örgütümüzde yaşanan ciddi sorunlara ilişkin yapmış olduğumuz tespit ve önerilerimizi öncelikle sizlerle paylaşarak; doğru kararlar alınmasına yardımcı olacağı ve doğru örnek teşkil edeceği inancını taşıyoruz.

2019 Yerel seçimlerinde aday belirleme süreciyle başlayan yanlış uygulamaların olayları bu noktaya getirdiği kanaatindeyiz.

Olaylar basına yansıdıktan sonra başlatılan disiplin süreci kolaycılığı yerine, keşke İzmir’in belediye başkan adaylarını belirleme sürecinde örgütlerimizin sesine ve önerilerine gereken hassasiyeti ve özeni göstermiş olsaydık.

 %67 oyla tekrar kazanmış olduğumuz Urla Belediye Başkanlığına kayyum atanmasıyla sonuçlanan sürecin sorumluları kimlerdir'

20 yıl kesintisiz yönettiğimiz Menemen Belediyesi, henüz seçimlerin üzerinden 2 yıl geçmeden nasıl bu noktaya geldi'

% 52 ile kazandığımız Menemen Belediye Başkanı’nın kura ile belirlenmesini başarı olarak kutlamak yerine, ki Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi'

 2023 yılında “Türkiye’de İktidar”ı hedef olarak koyan Cumhuriyet Halk Partisi’nde hiçbir parti üyesinin ve yerel yöneticinin adının böylesine çirkin olaylarla yan yana gelmesi dahi kabul edilemez.

Bu hedef; Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir üyesinin omuzlarına çok önemli bir sorumluluk yüklemektedir.

Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin en ücra köşesinde yoksul bir çocuğun; kurduğu “aydınlık bir gelecek” hayalini gerçekleştirmesinin teminatıdır.

Ülkemizin içinden geçtiği bu çalkantılı günlerde iktidarın siyasi dilinin kutuplaştırıcı ve ötekileştiren, farklılıkları keskinleştiren bir halde olduğunu hepimiz görmekteyiz.

Siyasi iktidarın yıllardır sürdürdüğü bu tavra karşı İzmir’de mücadele verirken, , son günlerde Kınık örgütümüzle ilgili basına yansıyan olayların doğru olmadığını umut ediyoruz.

Demokrasi herkesin uzlaştığı farklıkların kalmadığı bir ortam değildir, demokrasi tüm zenginlikleri ile farklılıkların var olabilmesidir; bu nokta da ortak aklın ve iradenin de ortaya konulması elzemdir.

Bizim yeni tartışmaları başlatacak yaklaşımlardan ziyade, sorunlarımızı anlayış birliği içinde çözerek, her zamankinden daha fazla örgütsel birlikteliğe ve dayanışmaya ihtiyacımız vardır.

Ekonomik krizden, siyasal baskıya, özgürleşme ve barıştan, sistem dönüşümüne, uluslararası ilişkilere kadar ülkemizin içine sürüklendiği sorunlar yumağı çok uzun soluklu bir mücadeleyi gerekli kılmaktadır.

Bugüne kadar verdiğimiz ve vereceğimiz her mücadele CHP’ye genel iktidar yolunda güven duyulmasını pekiştirecek kilometre taşları olacaktır.

Süreç ve olaylar karşısında deneyim ve pratik önemlidir. Onun içinde bu sürece örgütü dahil etmek, ortak aklı kullanmak ve tecrübeden yararlanmak sonuç alınmasında çok etkin olacaktır.

Bu şehrin tüm insanları ve ülkemiz için “sesimizi değil, sözümüzü yükseltmeliyiz” artık.

Altan İnanç 

Osman Peri

Barış Erel 

Savaş Akıncı 

Metin Atmaca

Bülent Çetinkaya

Bahattin Özdemir 

Şirin Akgül 

Melek Kartal 

Ülkümen Rodoplu 

H. Mutlu Akpınar 

Nurcan Adıgüzel 

Levent Çılı 

Ali Karabay 

Dilek Bilgin

Rıza Gök

Bedri Eren 

Neşe Seçkin 

Hasan Bağlarbunarı 

Mustafa Evsen

Niyazi Arslan

Gül Kalkan

Abdullah Engin

Bülent Taşkın 

İrfan Babacan

Zeki Günen 

Necati İmam

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.