Dolar 32,5217
%0.23
Euro 34,8746
%0.44
Altın 2.487,850
%1.04
Bist-100 9.565,00
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de devir teslim yapıldı! Aslanoğlu'ndan Yücel'e başarı, Soyer'e övgü

CHP İzmir'de devir teslim yapıldı! Aslanoğlu'ndan Yücel'e başarı, Soyer'e övgü

CHP MYK kararı ile CHP İzmir İl Başkanlığına atanan Şenol Aslanoğlu için devir teslim töreni düzenlendi. Aslanoğlu, görevi eski il başkanı Deniz Yücel’den devraldı. Aslanoğlu, "Bugün bayrağı devraldığımız Deniz başkanımızda bu bayrağı gecesine gündüzüne katarak büyük emek verdi. Yeni çıktığı bu yolcukta da başarılar dilerim. Uzun süredir bayrağı daha yukarı taşıyan İl Yönetim kurulu üyelerimize de teşekkür ederim" dedi. Soyer'den övgü ile bahseden Aslanoğlu, "Bu şehir için tüm baskılara ve engellere rağmen aşkla ve korkusuzca çalışan  Tunç Soyer hepimizin şansı. Bu kadar çalışkan, vizyoner bir başkana sahip olduğu için bütün İzmirliler çok şanslı. Bizden emekleriniz esirgemediği için çok şanslıyız." dedi.

  • Ege Postası
  • 11.01.2023 - 20:04

BERİVAN KAYA/ EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanlığı görevinden milletvekili aday adaylığı için istifa eden Deniz Yücel’in yerine CHP MYK kararı ile Şenol Aslanoğlu atandı. Aslanoğlu için bugün il başkanlığında devir teslim töreni düzenlendi.

Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP milletvekili aday adayı ve İzmir eski İl Başkanı Deniz Yücel'in yanı sıra  belediye başkanları, milletvekilleri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. 

YÜCEL: ATEŞTEN GÖMLEK GİYMEKTİR

CHP İzmir İl eski Başkanı Deniz Yücel, "26 Aralık günü bu salonda 5 yıldır büyük bir onur ile  sürdüğüm görevimi sonlandırdım. Geçtiğimiz pazartesi günü boşalan il başkanlığı görevine MYK kararı ile Şenol Aslanoğlu arkadaşımız atanmıştır. Muhalefet partilerine, yöneticilerine, il başkanlarına, belediye başkanlarına her türlü saldırıların yapıldığı, kirli oyunların oynandığı, yandaş basının kiralık kalemlerince her türlü hakaretin ve iftiranın atıldığı ortamda böyle zorlu bir görevi üstlenmek büyük bir fedakarlık ve ateşten gömlek giymektir. Görevler ve kişiler geçicidir asolan CHP'dir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde verdiğimiz demokrasi özgürlük ve adalet mücadelesidir. Deniz Yücel de gelişmiştir ve geçmiştir. Bugün bayrağı Aslanoğluna devredecektir. Ben eğitimi ve birikimiyle, nezaketli duruşuyla, başarılı bir iş adamı ve partili kimliğiyle bu bayrağı Şenol Aslanoğlu arkadaşımıza devretiğim için çok mutluyum. Şimdiden söyleyebilirim ki kendisi iktidarın il başkanı olacak. İzmir'imize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

ASLANOĞLU: YILLADIR YAPMAYIZ DEDİKLERİ NE VARSA TIPIŞ TIPIŞ YAPTILAR

Şenol Aslanoğlu, " Dostların arasında, güneşin sofrasındayız. Burası bizim evimiz, burası her zaman dost sofrasında hissettiğimiz yer. Baba ocağımız.  Yarınlara inançla bakmamızı sağlayan yuvanız burası. Bu iktidar uzun süredir karanlık içerisinde yaşatıyor bu toplumu. Her geçen gün daha karanlık hale getirdiler. Çocuk istismarları arttı. Her gün kadın cinayetleri duyuyoruz. Nefret suçları arttı. Yolsuzluk  aldı başını gitti. Talan düzeni kurdular, ama  biliyoruz gecenin en karanlık noktası şafağa en yakın zamandır. Gençlerin bugün yaktığı meşaleler karanlığı yırtarak yaracak ve ülkemizi aydınlığa taşıyacak. Aydınlık Türkiye'nin garantisi CHP'dir. Laik Türkiye'nin garantisi CHP'dir. Kadın haklarının, demokrasinin, ekonomik rehafın adresi CHP'dir. Atanamayan öğretmenlerin sesidir, EYTlilerin destekçisidir. KYK borçları nedeniyle geleceği ipotek altına alınan gençlerin hakkını savunanların adıdır bizim  partimiz. Teşekkürler Genel Başkanım. Tüm bunlar sayenizde oldu. Yıllardır yapmayız dedikleri ne varsa sizin sayenizde tıpış tıpış yaptılar.  Hepimiz 4 gözle ÖTV'yi  düşürmenizi bekliyoruz. Hepimiz biliyoruz Cumhurbaşkanı olmadan bunu onlara zorla yaptıracaksanız ya da kısa süre içerisinde sizi 13. Cumhurbaşkanı yaptığımızda yapacaksınız. Az kaldı. Bugün hepimiz iktidarın değişeceğine yürekten inanıyoruz. Millet ittifakının ve 6'lı masanın  kurulmasında büyük emeği olan cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında bizlerin yeniden demokrasiye döneceğimiz inancını pekiştiren Genel Başkanımızdır. Bugün iktidar maratonun bayrak yarışında son 100 metredeki bayrak değişimi için bir aradayız. ik eden genel baskanimizdir. İktidarı koşusunda ki son 100 metrede. Bu mücadeleyi başlayan partimizin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün izinde koşuyoruz. Aydınlanma mücadelesi için canlarını verenlerin Uğur Mumcu'ların, Bahriye Üçokların ardından koşuyoruz. Sosyal demokrasinin başarısı için ömrünü veren İsmet İnönü'nün ardından koşuyoruz." dedi. 

"YÜCEL BÜYÜK EMEK VERDİ"

Yücel'e başarı dileyen Aslanoğlu, "Bugün bayrağı devraldığımız Deniz başkanımızda bu bayrağı gecesine gündüzüne katarak büyük emek verdi. Yeni çıktığı bu yolcukta da başarılar dilerim. Uzun süredir bayrağı daha yukarı yaşıyan İl Yönetim kurulu üyelerimize de teşekkür ederim. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da hep birlikte bayrağı taşıyacağız.Bana çocukken sokaklarında koştuğum büyük bir aşk ile bağlı olduğum, içinde yaşamaktan, mutlu olduğum demokrasinin, cumhuriyetin, barışın kenti İzmir'e hizmet verme onurunu bana bahşettiler. Beni var eden. Bu kente vefa borcumu ödemek için şans tanıdılar minnettarım. " diye komnuştu.

"SON İKTİDAR GÜNLERİNİZ"

Aslanoğlu, "Bu şehir için tüm baskılara ve engellere rağmen aşkla ve korkusuzca çalışan  Tunç Soyer hepimizin şansı. Bu kadar çalışkan, vizyoner bir baskana sahip olduğu için bütün İzmirliler çok şanslı. Bizden emekleriniz esirgemediği için çok şanslıyız. İlçelerinde görev yapan ilçe başkanlarımız la gurur duyuyoruz. Gece gündüz demeden umudu örgütleyen İlçe yöneticilerimizle, gençlik ve kadın kolizla gurur duyuyoruz. Bizler yoldaşlarımızla ile gurur duyarken onlar korkuyorlar. Korkusunlar korkacaklar. Istanbul büyükşehir belediye başkanımızı görevden almak ile tehdit ediyorlar. Tunç başkanımıza, ilçe belediye başkanlarımıza davalar açıyorlar. Bunların bizleri korkutacaklarını sanıyorlar. İşi gücü bırakmış AKP'nin koca yöneticileri bizim devir teslimi törenimizi merak ediyorlarmış. Bu coşkulu kalabalığı görünüz ku? İktidara nasıl yürüdüğümüzü görüp korktunuz mu korkun. Bu perdeyi aralayıp korkudan seyrettiğiniz son iktidar günleriniz. " dedi.

SOYER: SONUNA KADAR DESTEK OLACAĞIM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İl Yönetim Kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Maratonun son yüz metresini koşacağız. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında İzmir İl Başkanlığı demek başlı başına bir onur. İktidarın kapısını açacak İzmir'de il başkanı olmak olağanüstü bir onur bütün kalbimle kutluyorum. Kol kola yürüyeceğimizin bilinciyle sonuna kadar destek olacağım. Gerçekten çok uzun bir 4 ay yaşayacağız. Bugün burada çekirdek ailemiz var. Bu aileyi büyütmek ve Türkiye'ye yaymak, Türkiye'deki büyük aileyi kucaklamak ve hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, adaletin, hakkın, hukukun teslim edildiği, temel özgürlüklerin lekelenmediği bu güzelim bereketli topraklarda ve olağanüstü coğrafyada bam başka  Türkiye'yi kurmak mümkün. Canla başla çalışıp o iktidarı alacağız ve bambaşka bir Türkiye'yi hep beraber kuracağız." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.