Dolar 32,3591
%0.13
Euro 35,0198
%-0.13
Altın 2.325,670
%0.23
Bist-100 9,13
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İl Başkanı Yücel: Takiyeciler yine iş başında

CHP İl Başkanı Yücel: Takiyeciler yine iş başında

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yol yapımı sırasında yarım asırlık fıstık çamı ağacının kesilmesine yönelik yapılan eleştirilere tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 15.08.2022 - 01:08

EGEPOSTASI- İzmir'in Karşıyaka ilçesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri yol yapımı sırasında yarım asırlık fıstık çamı ağacını kesti.

Ağacın kesilmesine ait görüntülerin ortaya çıkmasının ardından dün önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve AK Partili yöneticiler peş peşe tepki göstermişti.

Ağacın kesilmesine bugün de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tepki göstererek, "Yönettikleri hiçbir yerde yeşil yatırımı olmayan CHP yine şaşırtmadı! İzmir’de bir ağacı kurtaramayıp, katletmişler. Lafta en ‘Çevreci’ kendileri, ama iş icraata gelince ağaçlara Kıyıyorlar! Biz onları kurtarırız, yenilerini dikeriz. Siz sosyal medya belediyeciliğine devam!” açıklamasında bulundu.

Bakan Kurum ve AK Parti cephesinden gelen eleştirilere CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yanıt verdi. 

SİZİN YEŞİL SEVDANIZ DOLARDAN İBARET

Tepkisini sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla gösteren Yücel şu ifadelere yer verdi; "Takiyeciler yine iş başında. İzmir'e 900 bin ton Asbest yüklü zehir gemisini inatla getirmeye çalışan, altın uğruna Kaz dağlarını, İzmir'de izin verdikleri taş ocakları uğruna on binlerce ağacı katleden AKP zihniyetinin çevre bakanı yeşil sevdalısıymış. Sizin yeşil sevdanız, Amerikan dolarından ibarettir. İzmirli bunu iyi bilir.

"KESMEMEK İÇİN TÜM YOLLAR DENENMİŞ" 

İzmir büyükşehir belediyemiz, Karşıyaka Ordu bulvarı yol yapımının tam ortasında kalan ağacı kesmemek için tüm yolları denemiş, ancak konumu ve altından geçen orta gerilim hatları sebebiyle taşınması mümkün olmamıştır. O çalışmada bir çok ağaçta kurtarılmıştır.

"İZMİRLİLERİN TÜM TEPKİLERİNİ KABUL EDERİZ AMA..."

Orman Genel Müdürlüğünden izin alınarak kesilen ağaçla ilgili, İzmirlilerin tüm tepkilerini kabul ederiz. Ama Gezi parkı için direnenlere etmedikleri hakaret kalmayanların, yandaşlarına yol,köprü, kanal ihalesi vermek uğruna doğayı katledenlerin yüzsüzlüğünü de yüzlerine vururuz."

BÜYÜKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA

Tepkilerin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Çam ağacının taşınmasının mümkün olmadığı anlaşılmıştır. Trafik güvenliği için Karşıyaka Belediyesi'nin başvurusu, Orman Bölge Müdürlüğü'nün onayının ardından ağaç zorunluluktan kesilmiştir" denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.