Dolar 32,5153
%-0.08
Euro 34,9815
%0.44
Altın 2.435,580
%0.51
Bist-100 9.797,00
%0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İl Başkanı Yücel Menemen kongresinde konuştu: 3 fireye ateş püskürdü!

CHP İl Başkanı Yücel Menemen kongresinde konuştu: 3 fireye ateş püskürdü!

CHP Menemen İlçe Örgütü Olağanüstü Kongre kapsamında bugün sandık başına gitti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir milletvekilleri Bedri Serter ve Mahir Polat’ın da katıldığı kongrede Menemen’de yaşanan süreç sert bir dille eleştirildi. Yapılan konuşmalarda Menemen Belediye Başkan Vekilliği seçiminde CHP’nin verdiği “3 fire” de hatırlatılarak “3 fire”ye ateş püskürdüler.

  • Ege Postası
  • 08.08.2021 - 09:22

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP Menemen’de Menemen Belediye Başkanı iken “zimmet ve irtikap” suçlarıyla tutuklanan Serdar Aksoy’un görevden uzaklaşılmasıyla başlayan çalkantılı süreç, CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan’ın süreci iyi yönetememesi gerekçesiyle görevden alınmasıyla devam etmişti.

Erdoğan’ın görevden alınmasının ardından yerine Ömer Güney’i ilçe başkanı olarak atanmıştı.

CHP Genel Merkezi, 1 Temmuz tarihi itibariyle pandemi nedeniyle yapılamayan olağanüstü kongrelerin yapılması talimatının ardından ilçe örgütü bugün Aşk Olsun Düğün Salonu’nda seçime gitti.

Ömer Güney, Erdoğan Çınar, Metin Yaşatürk ve İlçe eski Başkanı Ali Sakallı’nın başkanlık için yarışmasının beklendiği kongrede flaş bir gelişme yaşanmış ve Yaşatürk Çınar lehine yarıştan çekildiğini duyurmuştu.

Kongrede başkanlık yarışı Ömer Güney ve Erdoğan Çınar arasında geçti.

Kongreye, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir milletvekilleri Bedri Serter ve Mahir Polat katılırken görevden alınan eski ilçe eski başkanı Turan Erdoğan’ın da katılması dikkat çekti. Kongreye ayrıca Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir, İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner ve Sosyal Politikalar İl Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldız da katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığını ise CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter yaptı.

“İLK SEÇİMLERDE AKP ZİHNİYETİNİ SANDIĞA GÖMECEĞİZ”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Bedri Serter, Menemen Belediye Başkan Vekili seçimlerinde CHP’nin “3 firesini” sert bir dille eleştirdi ve “Önemli bir kongre gerçekleştiriyoruz. Maalesef geçtiğimiz aylarda Menemen Belediyemiz’de yaşanan acı ama gerçek olan ve içinde barındırdığımız kendilerini belediye başkanı ve meclis üyesi yaptığımız tiplerden dolayı Kubilay’ın kenti AKP zihniyetinin eline geçti. Bu süreci başından sonuna dek bu mücadelede CHP sevdası bir milletvekili olarak takip ettim. Bugün yaşadığım acı hatıralardan ders çıkarma vaktidir. Önümüzdeki seçimlerde partimi adına mücadele eden, kimlikli insanlar ve partililerle yol alma zamanı geliştir. Şu anda 2 kıymetli kardeşim başkanlık için aday adayı. Bu 2 kardeşimizin hangisi ilçe başkanı olursa olsun patimizin bayrağını yere düşürmeyeceğine inancım tamdır. Uyanın Menemenli CHP’liler. Cumhuriyetin hafızası siliniyor. Laiklikle derdi olan Cumhuriyet’i yıkmaya çalışıyorlar. Önce Sümerbank bankalarını yok ettiler, şeker fabrikalarını yandaşlarına peşkeş çektiler. Harp okullarını ve TSK’ya bağlı eğitim yuvalarını yok ettiler. Tank Palet Fabrikasını katarlılara teslim edip yok etmeye çalışıyorlar ama edemeyecekler. 10 gün önce başlayan yangınlarda farkında vardık ki THK’nın uçaklarını 19 yıllık iktidarları sonunda bir köşeye tıkarak yangınlarda güzelim ormanlarımızın, canlılarımızın ve insanlarımızı yok olmasına göz yumdular. Ama biz milli mücadele ruhumuzu yok etmeyeceğiz. Geçtiğimiz 2 yıl içinde pandemiyle beraber vatandaşlarımıza destek olması gereken devlet tek adamın kararlarıyla kendi yandaşlarına Türkiye’yi peşkeş çekmekte. 1,5 yıl kıraathaneler, lokantalar hepsi kapandılar. Devlete 40 yıl vergi ödeyen vatandaşımız yalnız bırakıldı. Artık tüm hesaplaşmalarımızı bir kenara bırakıp Sayın Genel Başkamızın cümlelerini takip ederek doğru dili doğru zamanda kullanarak ülkemizi en yakın seçimlerde AKP zihniyetinden kurtarmak bizim boynumuzun borcudur. 83 milyon vatandaşımızı için kimlik fakrı gözetmeksizin bu yönetimden Türkiye’yi kurtarma zamanı gelmiştir. Üstünde yaşadığımız vatan Türkiye’dir. Başka bir vatan ve gökyüzü yoktur. İlk seçimlerde AKP zihniyetini sandığa gömeceğiz” dedi.

“BİRİLERİNİN İHANETİ NEDENİYLE SANDIKTA KAZANDIĞIMIZI SEÇİMİ KAYBETTİK”

Konuşmasında “3 fire” ve Serdar Aksoy’a ateş püsküren İl Başkanı Deniz Yücel, ilk seçimlerde Menemen’de yeniden iktidar mesajı verdi ve “Menemen’de olağanüstü olaylar yasadık, olağanüstü bir süreç yaşadık simdi de olağanüstü bir çaba ve çalışmayla bu yaşananların ilçede yarattığı yara ve tahribatı tedavi edecek, örgütümüzü motive edecek ve bir dahaki seçimlerde buraya yeniden CHP’nin 6 oklu bayrağını seçtirecek ilçe yöneticilerinin seçimi için buradayız. 31 Mart Yerel seçimlerinde Türkiye genelinde bir başarı yaşadık. Ancak Menemen’de, 10 bin oy gibi bir farkla seçimi kazandığımız Menemen’de birilerinin sorumsuzluğu nedeniyle birilerinin ihaneti nedeniyle, ahlaksızlığı nedeniyle sandıkta kazandığımızı seçimi 2 sene sonra kaybettik. Seçilirken kendisine CHP üyesi ve adayı olduğu için seçmenin oy verdiğini unutanlar, kibirlerinin ve egolarının eşiti olanlar ve CHP gömleğiyle sandığa girip CHP’nin adayına oy vermeyenlerin ihaneti nedeniyle Menemen’de seçimi kaybettik. Bu yaşananlardan herkes ders çıkaracak. Burası Cumhuriyetle ve milli mücadeleyle özdeşleşmiş bir ilçe. Burada Kubilay’ın başını kesenler cumhuriyet karşıtı yobazlar bunu yaptıktan sonra tekbir getirerek burada zafer nidalarıyla dolaştılar O gün 2. seçim yapıldığında Menemen başkan vekillini hileyle, hurdayla adaletsizlikle kazananlar aynı şekilde tekbir getirerek Menemen belediyesini telsim aldılar. Burada cumhuriyet karşıtlarının ve yobazların yaptığı bu adaletsizliğin ve haksızlığın karşılığını ilk seçimde Menemen örgütümüzün ve Menemenli seçmenin vereceğine inanıyorum. Ülke yangın yeri. Hala belli yerlerde yangınlar devam ediyor. Ama bir taraftan baktığınızda yangın inşaların evinde, mutfağında, ocağında. Hem bu ekonomik kriz hem de bu yağılar AKP iktidarını artık ülkeyi yönetemediğini çok somut bir şekilde gösteriyor. Türkiye yönetilmiyor, savruluyor Son yaşan süreç bunun bize bir kez daha gösterdi. Liyakatsiz, eğitimsiz kadrolar, insanlar evine ekmek götüremezken 3-5 yerden maaş alanlar ülkeyi yönetirse ülkenin geleceği yer ortada. Bizim hiçbir şekilde motivasyonumuzu düşürme hakkımız yok. Şunu imse unutmasın. Menemenliler iradesini CHP’den ana kullandılar ve kullanacaklardır. Yapılana adaletsizlikten sonra daha iyi sonuçlarla Menemen’de seçimi kazanacağımıza inanıyorum. Ama şunu kimse hafife almasın. Yaşanan adaletsiz ve haksız süreci kapı kapı dolaşıp Menemenli vatandaşlarımıza anlatmak durumundayız” diye konuştu.

“AMA ERKEN AMA ZAMANINDA ÖNÜMÜZDE BİR SEÇİM VAR”

CHP İzmir İl Başkanlığı’nın İzmir’in 30 ilçesinde milletvekilleriyle başlattıkları saha çalışmasına da değinen Başkan Yücel “Geçen hafta milletvekillerimizle Bergama’nın 50 köyüne çıkıp onların dertlerini dinledik. Çözümleri için somut adımları atmaya başladık. Önümüzdeki günlerde aynı çalışmaları Menemen’de, Kınık’ta ve birçok yerde gerçekleştireceğiz. Çünkü ama erken ama zamanında önümüzde bir seçim var. Dikkat ederseniz AKP’li yöneticiler işlerini geçlerini bırakıp Sayın Genel Başkanımız cumhurbaşkanı adayı olacak mı, olabilir mi nu tartışıyorlar. CHP’yi parçalayacak birtakım kirli oyunlar yapıyorlar. Türkiye’de dürüstlük, ahlak, namus, erdem, vata ve millet sevgisi ve demokrasiye bağlılık denildiğinde akıllara galen ilk isim CHP Gene Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bunu FETÖ’yle kol kola yürüyenleri PKK’yla masaya oturanlar anlayamaz. Bunu kendi bakanlığına milyonlarca liralık malzeme satanlar, millet açken 3-5 yerden maaş alanlar anlayamaz. Ama bunu Türk milleti biliyor ve bunu gereğini de ilk seçimlerde yapacak”

“MENEMEN BELEDİYESİ’NİN EN TEPSİNE 6 OKLU BAYRAĞI TEKRAR ASACAĞIZ”

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise mülteci krizinden yangınlara kadar ülkenin en tartışmalı konularına değinirken Menemen Belediye Başkan Vekilliği sürecinde ise “adalet” vurgusu yaptı. Menemen’de adaletin yerini bulacağını ve ilçenin yeniden CHP iktidarına geçeceğini belirten Polat, şunları söyledi; “Ülkemiz gerçekten yangın yeri. Her şey gözümüzün önünde cereyan ediyor. Türkiye artık akli melekelerini yitirmiş bir tek adam tarafından yönetiliyor. Biz bu gidişe son vermek için CHP’liler Türkiye’nin her tarafında kenetlenip çalışmak zorundayız. Çünkü bizim gidecek başka yerimiz yok. Onların gidecek yeri olabilir ama bizim yok. Biz vatanı için ölmeye hazır CHP’lileriz. Dolayısıyla bu iktidarla sonuna kadar mücadele etmek zorundayız.

CHP iktidarına dünden daha çok ihtiyaç var. Biz bu iktidar için çalışmak zorundayız. Biz erken seçim diyoruz ama iktidarın başındaki güruh bundan kaçıyor. Eğer biraz vicdanları varsa erken seçimden kaçmazlar. Türkiye günden güne yağmalanıyor ve yok ediliyor. İnşalarımız işsizlikle pençeleşirken milyonlarca Suriyeli bu ilkenin kaynaklarını kullanıyorlar onlar da yetmedi Afganlar geldi. Biz diyoruz ki hudut namustur. Bizim iktidarımızda hepsi evlerine dönecek. Menemen’de olağanüstü bir kongre yaşıyoruz. Burada olağanüstü bir deprem etkisi yaratan bir tsunami yaşadık. Genel Başkanımızın önderliğinde adalet yürüyüşü yatık. Maalesef Menemn’de d ene yargı ne hukuk ne de adalet var. İnsanlar bir yerlere gelirler. Yakalarında bir rozet ve inandıkları değerler vardır. İnsanları seçiyorsunuz geliyor ve kişisel istikballeri için partiyi satıyorlar. Unutmamalıdır ki bir kere ihanet eden hep ihanet ederler. E birisi de adaletin arkasından dolanan tombala başkan olarak anılacaklar. Bizler CHP’liler birbirimize söz veriyoruz. Menemen Belediyesi’nin en tepsine 6 oklu bayrağı tekrar asacağız ve o arkadaşımız da bir daha gelmemek üzere tepe taklak göndereceğiz. Bu parti birtakım insanları birtakım mertebelere getirdi. Şimdi nafile bir çabayla AK Parti’nin yarattığı kokuşmuş düzene su taşıma peşindeler. CHP sizi ilçe başkanı yaptı, belediye başkanı yaptı. Nedir bu yaptığınız? Ama ne yaparlarsa yapsınlar CHP’nin iktidarını engelleyemeyecekler.”

ADAYLARDAN MENEMEN’DE İKTİDAR MESAJI

Açılış konuşmalarının ardından kongrede başkanlık için yarışan adayların adaylık konuşmalarına geçildi.

Kısa bir konuşma yapan Erdoğan Çınar, başkanlık yarışını kazanması durumunda örgütle birlikte yeniden iktidar için ellerinden geleni yapacakları mesajını verdi ve “2019’de yerelde iktidar olduk ve kısa bir süre sonra muhalefet düştük. Büyük yara alan bu muhalefet düşme nedeniymiş Menemen CHP örgütünün en güzel şekilde çalışıp iktidara hazırlayacak yönetimi seçmek için burada toplandık. Seçime kadar yorulmadan ve usanmadan çalışmalara devam edeceğiz. Bu yüzden bugün burada yapacağımız seçim çok önemlidir. Elbette ki her partilinin desteklediği biri vardır. Ama bulunduğumuz bu noktada Erdoğan Çınar olarak elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz miden şüpheniz olmasın. Seçimi kazandığımızda sadece bize oy veren değil CHP’ye gönül veren herkesin ilçe başkanı olacağız. Bu yarışta beraber olduğumuz arkadaşlarla birlikte el ele ve omuz omuza vereceğiz. Partimizi Menemen’de içinde bulunduğu durumdan çıkarmak ve iktidarı tekrar elimize alma için yapılması gerekenleri yapacağız” dedi.

Mevcut başkan ve aday Ömer Güney ise hem yerel hem de merkezi iktidar eleştiri yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Bugün sadece bir seçim yapmayacağız. CHP’yi Menemen ve ülkemizde iktidar olmasının yapısını aralayacak güçlü bir örgütlenmenin ve kararlı bir yolculuğun başlangıcını yapacağız. Hedefimiz tek adamın iki dudağı arasındaki başkanlık sisteminden kurtulmuş, halkın iktidar olduğu bir Türkiye. Baskılanmış, yok sayılmaz tüm demokratik değerlerimizin yeniden hayat bulduğu bir ülke özlemimiz var. Yerelde sosyal demokrat bir belediyeciliği halkla uluşturma özlemimiz var. Bu hedefler hepimizin hedefleri, yakalamamız ise an meselesi. Çünkü devlet mekanizması tekliyor, sistem tıkandı. Bozuk düzende sağlam çark olmaz. Düzen bozulmuştur, dişliler ve çarklar iflas etmişti. Bu çürümüşlüğe son verecek halkçı bir iradeyi tesis edecek çatı CHP’dir. Menemen’de yaşanan talihsiz süreçlere tanık olduk. Bu olumsuzlukları hep birlikte göğüsledik Aldığımız dersler belli çıkardığımız sonuçlar ortak. Yapmamız gerekenler ortada. Kaybedecek zamanımız yok. Yaklaşık 3 ay önce bu süreçten kaynaklı olarak ilçe başkanlığına atamam yapıldığında tek bir sıkıntım oldu. O da sandıktan çıkmamış olmaktı. Ancak bu bir zorunluluktu. Bu, Genel Merkezimizin ve İl başkanlığımızın takdirleriydi. Bazı partili arkadaşlarımız bunu eleştirdi. Atandığım için bana memur muamelesi yaptılar. Gocunmadım. Çünkü ben partimin ve ideallerimizin ırgatı, memuru da olurum oldum da. Bugün buradaysam yine birçoğunuzun arzusuyladır. Şu anda en inandığım yerdeyim. İlçe başkanlığı görevi için en doğru noktada sandığın başındayım. Geçici olarak yürüttüğüm başkanlık sürecinde pek çoğunuzla görüştük. Boş durmadık duramazdık. Böyle bir lüksümüz yoktu. Yaraları iyileştirmeden güçlenemezdik, yola koyulamazdık. Sorunları dinledik ve çözüm ürettik. Ama yetmez. Menemen’i yerel idaresinden korumak için hepimiz çok çalışmalıyız. Ülke yanıyor. Telaffuz ettikleri uçak ve ekipman sayısı trajik. Tüm felaketlerin altında bu ülke ve vatandaşa kalıyor. Her kriz Türkiye’yi daha da geri götürüyor ama onlar “Strong Turkey” naralarını atmaya devam ediyor. Sofralar, mutfaklar kan ağlıyor, onlar büyüyen ekonomi diyor. Bu böyle gitmez, gitmeyecek de. Bu nedenle hemen şimdi seçim diyoruz. Öyle bir yerdeyiz ki her bir CHP’li arkadaşımızın emeğine ihtiyacımız var. Sahaya çıkmak zorundayız. Bize oy versin ya da vermesin herkese ulaşmamız ve dokunmamız lazım. Bugün milletimizde hakim olan korku, endişe ve yılgınlık hat safhada. Kırılma noktası da burada. CHP iktidarında neler olacağını herkese anlatmak zorundayız. 3 aylık performansımda yaptıklarım ortada. Yapabileceklerimiz, sınırsız ve heyecan verici. Size verebileceğim tek söz şu olur: İlçem ve partim için durmadan çalışmak.”

Ömer Güney'in aday listesi 

Erdoğan Çınar'ın listesi 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.