Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Güzelbahçe Kongresi'nin perde arkası! Çam'a sert tepki

CHP Güzelbahçe Kongresi'nin perde arkası! Çam'a sert tepki

CHP’de ilçe kongre süreci dün 3 ilçeyle devam ederken, olaysız geçtiği belirtilen Güzelbahçe kongresinde tek listenin 44 çizik yediği ve belediye başkan yardımcısı Kazım Çam’ın delegelere oy kullanırken baskı yaptığı  iddia edildi. Çam’ın  “Ben, kimlerin çizik attığını biliyorum. Hesabını soracağım” dediği öne sürüldü. Kongre pek 'Güzel' geçmemiş

  • Ege Postası
  • 16.12.2019 - 16:57

EGEPOSTASI- CHP Güzelbahçe İlçe Kongresi, Atatürk Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Konferans Salonu’nda dün gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen kongrede söylendiği gibi şölen havasında geçmediği aksine sıkıntılı bir kongre yaşandığı iddia edildi.

Mahalle delege seçimlerinde 135 mahalle delegesi seçilirken, 13 de doğal delegesi bulunan CHP Güzelbahçe’de yapılan kongrde İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen başkanlığa seçildi. Bilgen’in hazırladığı yönetim kurulu ve il delege listesi kongre günü salonda tepkiyle karşılandı. 

148 delegeden 15’inin kongreye hiç gelmediği belirtilirken, 133 delege hazirun listesine imza verdi.  

Bilgen’in listesinden haberi olmayan 14’ünün de aday tanıtımı sonrası oy kullanmadan tepki gösterip salonu terk ettikleri ileri sürüldü. 

TEK LİSTE 44 ÇİZİK YEDİ 

Toplamda 119 delege oy kullanırken, 44 delegenin listedeki bazı isimleri çizdikleri öğrenildi. Delegelerin bu tepkiyi göstermesinde parti içi emek ve vefanın yok sayılması gösterilirken, en çok çiziğin de yönetim kurulu üyesi seçilen Nihat Sevinç’e olduğu iddia edildi.

Böylece Çağlayan Bilgen kendi yapmış olduğu delegesayondan 44 çizik yemiş oldu. Bu kongrenin kulislerde basına yansıdığı gibi şölen havasında değil, gerilimli ve tartışmalı bir şekilde gerçekleştiği yorumları yapıldı.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ÇAM'A TEPKİ

Seçimde oy kullanmada da sıkıntılar yaşandığı, normalde gizli oy açık tasnif yapılması gerekirken oy kullanma kabinlerinin açık olduğu iddia edildi. Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Çam’ın seçimlerin bu şekilde gerçekleşmesini istediği meclis üyelerinin de Çam’a tepki gösterdiği öne sürüldü.

Yaşananlar üzerine hukukçu bir meclis üyesinin “Bu böyle olmaz. Kabin neden açık” itirazının ardından Kazım Çam’ın “Karışma sen. Ben göreceğim buradan kimler çizik attı. Çizik atanlardan hesap soracağım” diyerek tehditler savurduğu ve partililerle sert tartışmalar sonrası kabinin düzeltildiği ifade edildi. 
O sırada olayı duyup Kazım Çam’ın yanına giden belediye meclis üyesi Yaşar Üremiş’in, Çam ile sert bir şekilde tartıştığı ve tartışmanın restleşmeye kadar gittiği öğrenildi. Üremiş’in salona asılan pankartı da işaret ederek, ilçe yönetimine seçilenlerin parti içi emek yoksunu insanalrdan oluştuğunu söylediği ifade edildi. 

Bunun üzerine Kazım Çam’ın Üremiş’e; “partiye zarar veriyorsun” dediği Üremiş’in de 2004 yılında DSP’den aday olan Çam’a, adaylığını hatırlatarak, “Sen mi hakimsin bu partiye sen önce 2004’te araçların üzerine yapıştırdığın afişelerin hesabını ver. Sen 2004’te CHP’ye hırsız diyen adamsın. Önce kendini akla sonra partide söz hakkı sahibi olmaya çalış” dediği iddia edildi.

"HESABINI SORACAĞIM"

Tartışmalar sonrası Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Çam’ın hiçbir şekilde geri adım atmadan  seçime müdahale etmeye devam ettiği kadın kollarından bazı isimlere; “Ben, kimlerin çizik attığını biliyorum. Hesabını soracağım” dediği öne sürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.