Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Genel Merkezi Buca'daki itirazları değerlendirdi! O iki seçim için karar verildi

CHP Genel Merkezi Buca'daki itirazları değerlendirdi! O iki seçim için karar verildi

CHP Genel Merkezi, İzmir’in Buca ilçesinde gerçekleşen ve itiraz edilen iki mahalledeki delege seçimleriyle ilgili son kararını verdi. Karar göre, Menderes ve Çamlıpınar mahallelerindeki seçimler geçerli sayıldı. CHP Genel Merkezi Buca'daki itirazları değerlendirdi

  • Ege Postası
  • 28.11.2019 - 18:17

EGEPOSTASI- CHP'de 8 Kasım'da başlayan delege seçimleri sürerken, ilçlerden gelen itirazlarda değerlendirilip bir bir karar bağlanıyor. Buca'da iki mahalleye yönelik yapılan itirazlar CHP Genel Merkezi tarafından karar bağlandı. Kararlar Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek imzalı yazıyla il ve ilçe başkanlıklarına bildirildi.

Buna göre, Genel Merkez, Menderes Mahallesi'nden gelen itirazları reddederken Çamlıpınar Mahallesi içinse itirazları kabul etti. Böylece her iki kararın ardından mahallerdeki delege seçimleri geçerli sayıldı.

Genel Merkez'den gönderilen yazılarda şu ifadeler yer aldı;

Buca Çamlıpınar Mahallesi’nde yapılan ilçe kongresi delege seçim sonuçlarına süresinde İlçe Başkanlığı’na itiraz edilmiş, İlçe Başkanlığı itirazın reddine karar vermiştir. İlçe başkanlığı kararına karşı yapılan itiraza istinaden İzmir İl Başkanlığı seçimin iptaline karar vermiştir.

İlçe kongresi delege seçimine ilişkin genel sekreterliğe gelen itirazlar Kongreler Yönetmeliği’nin 12. Maddesi uyarınca incelenmiş olup seçimin iptalini gerektirir bir durum olmadığı tespit edilmekle itirazların kabulüne ve Çamlıpınar Mahallesi’nde yapılan ilçe kongresi delege seçimi sonucunun geçerli sayılmasına karar vermek gerekmiştir.”

Buca Menderes Mahallesi’nde 16.11.2019 tarihinde ilçe kongresi delege seçimleri yapılmıştır. Seçim sonuçlarına süresi içerisinde yapılan itiraza istinaden İlçe Başkanlığı 20.11.2019 tarihli ve 2018/372 sayılı yazısı ile aldığı karar istinaden İlçe Başkanlığının kararının kaldırıldığını ve seçim sonuçlarını geçerli sayıldığını bildirmiştir.

İlçe kongresi delege seçimine ilişkin genel sekreterliğe gelen itirazlar Kongreler Yönetmeliğinin 12. Maddesi uyarınca incelenmiş olup seçimin iptalini gerektir bir durumun olmadığı tespit edilmekle itirazların reddine ve sonucun geçerli sayılmasına karar vermek gerekmiştir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.