Dolar 32,5103
%-0.09
Euro 34,9217
%0.27
Altın 2.443,920
%0.86
Bist-100 9.704,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP gençliğinde kurultay heyecanı

CHP gençliğinde kurultay heyecanı

CHP Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Burak Kotan, 7 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek CHP Gençlik Kolları Kurultayı’nda şu ana kadar adaylığını açıklayan tek isim olan Gençosman Killik’e destek vereceklerini söyledi. Ülke genelinde Killik’e destek verildiğini belirten Kotan, “Türkiye’de görülen algı tek aday noktasında ve Gençosman Killik ile devam edileceği yönünde. Zaten bildiğim kadarıyla hemen hemen tüm iller açıklamasını Gençosman Killik üzerinde yaptı. Adaylık hakkını kazanabilecek birini pek mümkün görmüyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 26.10.2021 - 16:35

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI - CHP Gençlik Kolları Kurultayı’nın 7 Kasım Pazar günü gerçekleştirileceğinin açıklanmasının ardından gözler kurultayda Gençlik Kolları Genel Başkanlığına kimlerin aday olacağına ve İzmir’in kime destek vereceğine çevrildi.

Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan CHP Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Burak Kotan, şu ana kadar başkanlık için tek bir adayın Gençosman Killik olduğunu, kurultayın yüksek ihtimalle tek adaylı geçeceğini ancak başka adayların çıkması durumda da desteklerinin Killik’te olduğunu söyledi. 

“YÜZDE 99 İHTİMALLE TEK ADAYLI GEÇECEK”

Kurultayın yüksek ihtimalle tek adaylı geçeceğini belirten Başkan Kotan, “Gençosman Killik’e desteğimiz devam ediyor. Şu anda adaylık açıklamasını yağan tek isim Killik. Bizim öngörümüz kurultaya tek adaylı gidileceği. Tabi diğer arkadaşlarımızın, aday olmak isteyen arkadaşlarımızın iradesini ben sorgulayamam ya da salonda ne olur bilemem. Ancak şu anda Türkiye’de görülen algı tek aday noktasında ve Gençosman Killik ile devam edileceği yönünde. Zaten bildiğim kadarıyla hemen hemen tüm iller açıklamasını Gençosman Killik üzerinde yaptı. Tabii buna kurultay delegeleri karar veriyor. Tüzüğümüz gereği belli bir imza sayısına ulaşan kişi aday olabilir. Adaylık hakkını kazanabilecek birini pek mümkün görmüyorum. Ama olabilir mi olabilir. Siyasetin doğasında bu var. Biz İzmir olarak aday çıksa da çıkmasa da Gençosman Killik’e desteğimizi sunacağız. Benim bildiğim kadarıyla başka bir aday yok. Yüzde 99 ihtimalle tek adaylı olacağını düşünüyorum” dedi.

“HERHANGİ BİR TEPKİ ALMADIM”

Killik isminin İzmir’in 30 ilçe başkanının mutabık kaldığı isim olduğunu belirten Başkan Kotan, “Bu konuda yaptığımız toplantıda bir çatlak olmadı. Zaten başak bir aday önümüzde olmadığı için bana ilçe başkanlarının ‘Başkanım bu aday değil başka aday olsun’ ya da ‘Bu adayla da görüşelim’ denilebilecek bir pozisyonları yok. Olağanüstü yaptık toplantımızı. Mazeretli olarak toplantıya katılamayan ilçe başkanlarımız ve il yöneticilerimiz vardı. Mazeretlerini bildirdiler. Arkadaşlarımızla da bu konuda görüşüldü. Ben bu aday desteği konusunda herhangi bir tepki almadım” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.