Dolar 32,4991
%0.27
Euro 34,5904
%0.28
Altın 2.477,910
%-0.21
Bist-100 9.543,00
%-1.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Gaziemir İlçe Gençlik: Hükümetin amacı cahil bir gençlik yetiştirmek!

CHP Gaziemir İlçe Gençlik: Hükümetin amacı cahil bir gençlik yetiştirmek!

CHP Gaziemir İlçe Gençlik Örgütü tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasıyla üniversite öğrencilerinin barınma sorununun çözümü için hükümete açık çağrı yapıldı. Grup adına açıklamayı yapan CHP Gaziemir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Baran Manav, "Sokakta kalmak zorunda kalıp tepki gösteren gençlerin yasal haklarını bile kullanmalarına izin vermeyen zorba AKP hükümeti, sopası haline getirdiği kolluk kuvvetlerini sahaya gençlerin önüne sürmeye bugün gençlerimizin hakkını savunmak için için burada bulunan bizleri engellemeye çalışmaktan geri kalmamıştır." dedi.

  • Ege Postası
  • 23.09.2021 - 13:07

CHP Gaziemir İlçe Gençlik Kolları, Türkiye genelinde üniversite öğrencilerinin artan yurt ve ev kiraları ve hakları için direnen gençlere karşı yapılan baskı nedeniyle başlatıkları eylemlere destek vermek için Gaziemir KYK Kız Öğrenci Yurdu önünde basın açıklaması düzenlemeye çalıştı. Polis baskısı nedeni ile bina önünden zorla sürülen Gençlik Kolları Örgütü yurdun 500 mt uzağında basın açıklaması düzenlemek zorunda kaldı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Pandemi dönemi daha devam ederken üniversiteler yüz yüze öğretime geçmiş bulunmakta. Binlerce genç eğitim gördüğü şehirlere dönmektedir. 
Eğitimlerine başlayacak olan geleceğimizin aydınlık yüzleri bu gençlerin barınma sıkıntıları baş göstermekte, 19 yıllık iktidar döneminde hükümetin plansız politikaları ve ben bilirimci tek adam zihniyetinin ortaya çıkardığı ekonomik krizin ve ülkenin geleceğine ket vurmak isteyen fırsatçıların denetlenemezliğinden dolayı binlerce genç kardeşimiz kalacak ev ve yurt bulma sorunu yaşamaktadır. Kontrolsüz biçimde artan kiralar ve yetersiz yurt kapasiteleri yüzünden gençlerimiz dışarıda kalmaya mahkum bırakılmışlardır. 
Bütün kriz yönetimlerinde yetersiz kalan, sistemi kilitleyen, kendinden olmayan kimseye hak tanımayan, faşist  AKP'nin genel başkanı, gençlerimizin barınma ihtiyaçlarını bir nebze çözmek bir yana “Abartılacak bir sorun yok” diyerek sorunun üstünü kapatma yoluna gitmiştir. 

Biz gençler yönetemeyen AKP’nin ve zihniyetinin geleceğimizi karartmasından bıktık. Eğitim ve barınma haklarımız Anayasamızca korunan temel haklardır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, AKP hükümetine rağmen gençlerimizin sorunlarını çözmeye yönelik adımlar atmaya başladık. Büyükşehir belediyelerimizin olduğu her ilimizde yurtlar açmaya gençlerimiz için ev bulmaya başladık bile. 

Birçok gencimiz ev ve öğrenci yurdu bulamadığı için kayıtlarını dondurmakta okullarına bir umut ile gelenler ise sokaklarda kalmaktadırlar. Sokakta kalmak zorunda kalıp tepki gösteren gençlerin yasal haklarını bile kullanmalarına tahammül edemeyen zorba AKP hükümeti sopası haline getirdiği kolluk kuvvetlerini sahaya gençlerin önüne sürmeye bugün gençlerimizin hakkını savunmak için burada bulunan bizleri engellemeye çalışmaktan geri kalmamıştır.
Asgari ücret ile çalışan bir ailenin çocuğunun 1500 TL’ye 2000 TL’ye ev tutmak ya da yurtta kalma imkanı yoktur. Bu çaresizliğin çözümünü sağlayacak olan mevcut iktidardır. Durumu olmayanı okumamaya iten bir hükümetin amacı cahil bir gençlik yetiştirmek, yarınlarımızı karanlıkta bırakmaktan başka bir şey olamaz.

Bizler gençlerimizin haklarını kimseye yedirmeyiz. Gençler bu ülkenin geleceği ve teminatıdır.

Kendi vatandaşını düşünmekten aciz olan faşist hükümete açık çağımızdır! Bir an önce yüksek kira fiyatları ve yetersiz öğrenci yurdu problemine çözüm bulunmalıdır. Vatandaşa farklı kira bedeli, öğrenciye farklı kira bedeli biçen mülk sahipleri denetlenmeli ve cezalandırılmalıdır. Ekonomik politikalar geliştirilmeli acilen kriz yönetilmelidir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.