Dolar 32,3106
%0.19
Euro 35,1105
%-0.03
Altın 2.303,090
%1.12
Bist-100 9,06
%2.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de seçim maratonu devam ediyor! Hafta sonu 8 kongre birden

CHP'de seçim maratonu devam ediyor! Hafta sonu 8 kongre birden

CHP’de ilçe kongreleri tüm hızıyla devam ediyor. İzmir'de bugün Kınık’ta seçim heyecanı yaşanırken, tek aday ile gidilen kongrede, İsmail Yılmaz bir dönem daha başkanlığa seçildi. Öte yandan bu hafta sonu yoğun bir seçim mesaisi yaşanacak 21 Aralık Cumartesi 4, 22 Aralık Pazar günü de 4 olmak üzere 8 ilçede sandık kurulacak.  CHP'de hafta sonu yoğun mesai

  • Ege Postası
  • 20.12.2019 - 10:07

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 37. Olağan Kurultay süreci ilçe kongreleriyle devam ediyor.

CHP İzmir'de bugün Kınık’ta delegelerin önüne sandık konuldu. Kınık İlçe Kongresi Ziraat Odası’nda yapıldı. Mevcut İlçe Başkan İsmail Yılmaz seçime tak aday olarak girdi ve bir dönem daha başkanlığa seçildi.

Kongreye, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay, CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ve partililer katıldı. Kongrede, 118 delege 103'ü sandık başına gitti. Kullanılan oyların tamamını alan İsmail Yılmaz, güven tazeleyip, bir dönem daha başkanlığa seçildi.

Yılmaz başkanlığındaki yeni yönetim kurulu Orhan Çetin, Cihat Çimen, Nilüfer Erdoğdu, Mustafa Göl, Mehmet Keser, Hüseyin Kocabaş, Şaban Özcan, Vedat Suay, Erel Şengül, Musa Tuncel, Seyithan Yıldırım ve Halil Yılmaz'dan oluştu.

İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, Ferruh Bodur, Özgür Çakal, Cihan Darılmaz, Ahmet Özkan il delegesi seçildi.

Kendisine destek veren delegelere teşekkür eden İsmail Yılmaz, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak partimize iktidara taşıyacağız" dedi.

HAFTA SONU YOĞUN MESAİ

Hafta sonu ise yoğun bir mesai yaşanacak ve 8 ilçe kongresi yapılacak. 21 Aralık Cumartesi günü Bayraklı, Karabağlar, Foça ve Çeşme'de 22 Aralık Pazar günü ise Konak, Gaziemir, Kemalpaşa ve Menderes'te kongre heyecanı yaşanacak. Delegeler ilçe başkanlarını, ilçe yönetimlerini ve il kongre delegelerini seçecek

21 ARALIK CUMARTESİ

Bayraklı İlçe Kongresi saat 10.00’da başlayacak kongre Belediye Havuz Düğün Salonu'nda gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Serdar Sandal ile İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğu’nun desteklediği Selçuk Ayhan ile Pınar Susmuş kongrede ilçe başkanı olabilmek için yarışacak. Henüz adaylığını açıklamasada kulislerde Songül Gök’ün de aday olacağı konuşuluyor.

Foça İlçe Kongresi saat 10.00’da Reha Midilli Kültür Merkezi’nde yapılacak. Kongrede Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün desteklediği ileri sürülen Ayla Yılmaz ile  Foça Belediyesi eski Başkanı Nihat Dirim yarışacak. Öte yandan adaylığını açıklayan İlkay Söylemezoğlu seçime saatler kala Nihat Dirim lehine yarıştan çekildiğini açıkladı.

Çeşme İlçe Kongresi saat 10.30’da Çakabey Kültür Merkezi’nde yapılacak.Seçimde son dakika bir sürpriz olmadığı takdirde mevcut İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları kongreye tek aday olarak gidecek.

Karabağlar İlçe Kongresi saat 11.00’de Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapılacak. Kongrenin iki adaylı geçmesi bekleniyor. Mevcut İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ile muhalefetin adayı Mehmet Türkbay sandıkta yarışacak. 

22 ARALIK PAZAR

Kemalpaşa İlçe Kongresi saat 09.00’da Dere Mesire Alanı Atatürk Salonu’nda yapılacak. Kongrede mevcut Başkan Mehmet Ayçil ile Ahmet Celil Balyeli yarışacak. Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı geçtiğimiz günlerde, “İki adaya da eşit mesafedayim. Ben tarafsızım. Kim başkan seçilirse o benim ilçe başkanımdır” diyerek tarafsızlığını ilan etmişti. 

Konak İlçe Kongresi saat 11.00’de  Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapılacak. Belediye Başkanı Abdül Batur’un açık desteğini alan mevcut Başkan Çağrı Gruşçu ile muhalefetin adayı Ahmet Karadağ ilçe başkanı olabilmek için yarışacak.

Gaziemir İlçe Kongresi saat 11.00’de Ahmet Taner Kışlalı Spor Salon’nda başlayacak kongre iki adaylı gerçekleşecek. Örgütün adayı mevcut Başkan Kasım Özkan ile Belediye Başkanı Halil Arda’nın desteklediği öne sürülen Ali Rıza Türkmen ilçe başkanlığı görevi için yarışacak.

Menderes İlçe Kongresi saat 13.00’te Menderes Kongre Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilecek. Seçimde son dakika bir sürpriz olmazsa mevcut Başkan Gizem Candan tek aday olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.