Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Bergama İlçe Başkanı'ndan hükümete 'İZBAN' çağrısı

CHP Bergama İlçe Başkanı'ndan hükümete 'İZBAN' çağrısı

CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, Büyük İzmir TV’de akıbeti belirsizliğini koruyan Aliağa-Bergama İZBAN Hattı Projesi’yle ilgili “Birçok konuda kendilerine yakın duran meseleleri bir çırpıda çözen iktidarın, burada da ne sorun varsa çözebilecek kabiliyette olduğunu görüyoruz. Bir an önce Bakırçay’la İzmir’i birleştirecek İZBAN projesini hükümetin derhal ele alması lazım” çağrısını yaptı.

  • Ege Postası
  • 18.05.2022 - 12:26

EGEPOSTASI – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, Büyük İzmir TV’de yayınlanan ’10. Köy’ programının konuğu oldu.

Türkiye, İzmir ve Bergama gündemine ilişkin Birol Soylu’nun sorularını yanıtlayan Başkan Canbaz, ilçenin uzun süredir beklediği İZBAN hattı projesinin hayata geçirilmesi için çağrıda bulundu. Kentte büyük tartışmalara konu olan Millet Bahçesi projesiyle ilgili de eleştirilerde bulunan Canbaz, ayrıca örgütün genel ve yerel seçim çalışmalarına da açıklık getirdi.

Canbaz’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

HÜKÜMETE ‘İZBAN’ ÇAĞRISI

"Bergama İZBAN Projesi, Binali Yıldırım’ın ‘35 İzmir 35 proje’ diye açıkladığı projelerden birisiydi. Aradan 10 yıl geçti. Büyükşehir Belediyesi her türlü hazırlığı yaptı. Ancak hala bir adım atılmış değil. Aliağa meselesini gerekçe gösteriyorlar. Birçok konuda kendilerine yakın duran meseleleri bir çırpıda çözen iktidarın, Aliağa’da ne sorun varsa onu da çözebilecek kabiliyette olduğunu görüyoruz. Bir an önce Bakırçay’la İzmir’i birleştirecek İZBAN projesini hükümetin derhal ele alması lazım. Bakırçay, İzmir’den kopuk durumda. Bu kopukluğu birleştirmek lazım. Şehrin araç sirkülasyonuna da önemli katkıda bulunacaktır. Aliağa’yla ilgili alt ve üst geçit konusunda gerekçeleri var. Onları çözmeleri lazım.

SOYER’E TEŞEKKÜR

Tarım Bakanlığı’nın vermesi gereken destekleri veren, Aziz Kocaoğlu döneminde kurulan Tarım Deiresi’nin ‘Başka Bir Tarım Mümkündür’ sözüyle daha da işlevselleştiren Sayın Tunç Soyer’e üreticiler adına teşekkür ediyoruz. Süt alımından, küçükbaş hayvan alımına kadar birçok katkı verdi. 
 
MİLLET BAHÇESİ PROJESİ

Millet Bahçesi projesinde kamuoyuna doğru ve sağlıklı bir bilgilendirme yapılmadı. Bu projenin verimliliği, ilçeye uygunluğu tartışılmadan hemen parti politikası adı altında hayata geçirilmesine dönük ısrar edildi. Kaldı ki biz CHP olarak belediye yönetimine alternatif projeler sunduk. Proje yarışması yapın dedik. Bize ‘Bu proje tektip proje’ dediler. 

Dükkan sahipleri mahkemeye gittiler. Biz de orada eylemler yaptık. Açıkçası İçişleri Bakanı’nın ‘Siz yıkın, arkadan biz mevzuatı ayarlarız’ sözü Bergama’da fiilen hayata geçti. Mahkeme keşif yapmadan 20-25 gün önce dükkanları yıkmaya başladılar. Ekonomik şartların, esnafın sıkışık durumda ve havanın soğuk olduğu bir dönemde insanları karda kışta sokağa döktüler. Orada bir geçiş süreci dahi vermediler. 

“CHP 2024’TE BERGAMA’DA İKTİDAR OLACAK”

Biz kendi alanımızda Bergama İlçe Örgütü olarak ilçede halkçı ve sosyal belediyeciliğin yükselen bir trend olarak yeniden hayata geçmesi için çalışıyoruz. Yerel seçimden bu yana 3 yıl geçti. Kaybetmenin ve kazanmanın ne olduğunu yaşadık. Meselenin sorumlusunu 1 kişiye indirgemeden, empati yaparak Bergamalılar için sorumluluk duyan her CHP’linin beklentilerine olumlu cevap vereceğiz. CHP 2024’te Bergama’da iktidar olacak. Sosyal belediyeciliğin kendisini güncelleyerek, halktan kopmadan, onların talep ve önerilerini olanaklar çerçvesinde, ciddiyetle irdeleyen bir bakış açısıyla 2024’te CHP’yi Bergama’ya koymak gibi bir yükümlülüğümüz var. 

“2019’DA ÖN SEÇİM OLSAYDI…”

Ön seçim olsaydı, meclis üyelerini Bergamalılar seçseydi 2019’da seçimin sonucu öyle olmazdı. Biz de seçimden sonra kendi iç muhasebemizi yaptık. Birbirimizi suçlayarak değil, oradan ders çıkartarak aynı hatalara tekrar düşmemek lazım.

“SEÇİME HAZIRLANIYORUZ”

Genel seçime ilgili hazırlanıyoruz. İl Başkanlığı ve Genel Merkez’le eş güdümlü halde gidiyor. Sandık görevlilerimizle tek tek görüşüyoruz. Sandığa sahip çıkacak dinamik bir kadro çıkarmamız gerekiyor. Öncelikle biz şu an aldığmız sorumluluğu idrak ederek, görev alanımızın bilinciyle onu en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Buna örgüt ve partinin ilgili birimleri karar verecek. Bize ihtiyaç varsa sahadayız. Bu seçimden Millet İttifakı galip çıkmazsa CHP, İYİ Parti değil millet kaybedecek. Millet kaybetmek istemiyorsa hep beraber canla başla çalışacağız. Biz rutin işlerimizi zaten yapıyoruz ama Ramazan ayının son günlerinde il başkanlığında toplantı yaptık. İlk saha çalışmamızı Cumartesi günü yaptık. Partimizin projelerini halka anlatacağız. Esnafın, vatandaşların eleştiri ve talepleini alacağız. Yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.