Dolar 32,3695
%0.16
Euro 34,9596
%-0.3
Altın 2.325,370
%0.21
Bist-100 9,13
%0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Bayraklı’da kriz derinleşiyor! 12 üye katılmadığı için yönetim toplanamadı

CHP Bayraklı’da kriz derinleşiyor! 12 üye katılmadığı için yönetim toplanamadı

Son aylarda görevden almalar, istifa çağrılarıyla gündeme gelen ve suların bir türlü durulmadığı CHP Bayraklı İlçe Örgütünde bugün yeni bir kriz yaşandı. Yönetim kurulu toplantısına 12 yöneticinin katılmadığı ve bundan dolayı yönetim kurulunun toplanamadığı ifade edildi. Öte yandan ilçede üst üste iki yönetim daha yapılamazsa tüzüğe göre başkan ve yönetim düşüyor.

  • Ege Postası
  • 11.03.2021 - 22:52

EGEPOSTASI- Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş’un ilçede uyguladığı bazı politikalar nedeniyle yönetimle arasında başlayan anlaşmazlık sürüyor.

Başkan Susmuş’un geçtiğimiz Aralık ayında seçimle göreve gelmiş olan 24 mahalle yöneticisini görevden almasıyla ilçede başlayan gerilim, İlçe eski Sekreteri Kemal Kaygül’ün karar defterini ilçe başkanlığı dışına çıkarması ve Susmuş’un Kaygül’ü görevden alması ve hakkında disiplin soruşturması başlatmasıyla devam etmişti. 

Yaşanan gerginliklerin ardından yönetimde bazı isimler harekete geçmiş ve Susmuş başkanlığındaki yönetimin düşürülmesi için imza toplamıştı.

İlçede krizin derinleşmesinin ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, devreye girmiş ve hem İlçe Başkanı Susmuş’a hem de ilçe yönetim kurulu üyelerine uzlaşı sağlanması yönünde talimatlar vermişti. Başkan Yücel ayrıca Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve İlçe Başkanı Susmuş ile de bir araya gelmiş ve sorun yaşanmaması mesajı vermişti.

Ancak ilçedeki uzlaşı iklimi uzun sürmemiş ve geçtiğimiz haftalarda ilçe yönetim kurulu üyelerinden Mehmet Kaya, Serkan Yıldırım ve Ali İzzet Uğur, Susmuş’tan istifa etmesini istemişlerdi. 
Öte yandan, ilçe yönetiminden 12 yönetici, Susmuş’un istifası için imza toplamışlardı. 

Daha sonra 12 ilçe yöneticisini temsilen ilçe yönetim kurulu üyelerinden Teoman Karaca, Serkan Yıldırım, Ali İzzet Uğur ve Erol Atkın, İl Başkanı Deniz Yücel ile görüşmüştü. Temsilcilerin Başkan Yücel’e, Susmuş’un ilçe yönetimini kucaklayamadığını, daha fazla birlikte yol yürüyemeyeceklerini söyledikleri ve istifa çağrılarında kararlı olduklarını söyledikleri ifade edilmişti.

YÖNETİME 6 KİŞİ GELDİ

Öte yandan bugün gerçekleşmesi planlanan haftalık olağan ilçe yönetim kurulu toplantısına 12 yöneticinin katılmadığı öğrenilirken, toplantıya sadece 6 üyenin geldiği belirtildi. Dolayısıyla salt çoğunluk sağlanamadığı için yönetim kurulu toplantısı yapılamadı.

Bu arada toplantıya ilçedeki krizi çözmek için 2. Bölge Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir ile Bayraklı’dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Erol Mutlu’nun da katıldığı öğrenildi. 

İKİ YÖNETİM DAHA YAPILMAZSA BAŞKAN VE YÖNETİM DÜŞÜYOR

Son olarak CHP tüzüğüne göre; Bugün toplanamayan yönetim kurulunun ardından üst üste iki yönetim kurulu toplantısı daha yapılmazsa başkan ve yönetimi düşüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.