Dolar 32,3731
%0.17
Euro 35,0661
%0
Altın 2.326,230
%0.25
Bist-100 9,10
%0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Balçova’dan iktidara kararlı mesaj: Vazgeçmeyeceğiz

CHP Balçova’dan iktidara kararlı mesaj: Vazgeçmeyeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balçova İlçe Başkanlığı, İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararını ve çekilmenin ardından devam eden kadın cinayetlerini protesto etti. Eylemde konuşan CHP Balçova İlçe Başkanı Binnur Akın, “Vazgeçmeyeceğiz. Türkiye’ aydınlık günleri biz kadınlar getireceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 26.03.2021 - 13:48

Türkiye, 20 Mart Cumartesi günü gece saat 02.00’de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kadına yönelik ve aile içi her türlü şiddetle mücadeleye ilişkin standartlar getiren İstanbul Sözleşmesi’nin tarafı olmaktan çıkmıştı.

Karar, kadınlar, kadın platfomları, birçok STK ve siyasi tarafından büyük tepkiyle karşılanırken kararın yargıya taşınacağı aktarılmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi Balçova İlçe Başkanlığı, İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararını ve çekilmenin ardından devam eden kadın cinayetlerini protesto etti. Protestoya, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve İyi Parti Balçova İlçe Başkanı Hicran Helezür’ün de destek verdi.

Balçova Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar ve kadınlara destek için gelen erkekler sloganlar atarak sözleşmeden çekinilmesini protesto etti. Kalabalığa hitaben bir konuşma yapan CHP Balçova İlçe Başkanı Binnur Akın “Kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi bir gecede feshedildi. Bu kararla koruma ve uzaklaştırma kararlarına rağmen en güvenli yer olan evlerinde hatta sokak ortasında katledilmiş olan kadınlar bir kez daha öldürüldü. Milyonlarca kadının hakları gasp edildi. Bundan alınan cesaretle sözleşme kaldırıldığından bu yana 16 kadın daha katledildi. Şimdi buradan AKP Hükümetine soruyoruz; sözleşmenin hangi hükümlerinden rahatsızsınız? Kadınların Kanun önünde korunmasından mı? Kadınların hukuk karşısında eşitliğinden mi? Yoksa içinde kadın sözcüğünün geçmesinden mi? Buradan haykırıloruz. İstanbul Sözleşmesi bizimdir. Vazgeçmeyeceğiz. Cesaret biziz,  mücadele biziz, biz kadınlarız. Türkiye’ aydınlık günleri biz kadınlar getireceğiz” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.