Dolar 32,5666
%0.25
Euro 34,9544
%-0.05
Altın 2.445,000
%0.36
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Aliağa İlçe Başkanı ve Gençlik Kolları Başkanı ifade verdi

CHP Aliağa İlçe Başkanı ve Gençlik Kolları Başkanı ifade verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Orhan, Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması gerekçesiyle ifadeye çağrıldı.

  • Ege Postası
  • 15.04.2021 - 13:37

EGEPOSTASI- CHP İzmir il ve ilçe başkanlıklarına “128 milyar dolar nerede?” pankartı asılmıştı. Dün akşam Valilik talimatıyla, il ve ilçe binalarından, “128 milyar dolar nerede?” pankartı İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kaldırılmıştı. Aliağa İlçe Başkanı avukat Özlem Şan Oğuzhan ve Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Orhan, parti binalarına astıkları “128 milyar dolar nerede?” pankartının Cumhurbaşkanlığına hakaret suçlaması olduğu gerekçesiyle ifadeye çağrıldı.

“ANAYASAL HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ”

Aliağa İlçe Başkanlığı ve İlçe Gençlik Kollarının ortak yaptığı açıklamada, anayasa göre güvence altına alınmış olan ifade özgürlüğü haklarını kullanacaklarını kaydettiler.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi;

 “Anayasanın 69.Maddesi ve 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanununun 3.Maddesinde belirtildiği üzere Siyasi Partiler, doğal olarak ana muhalefet partisi CHP demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsurudur. Milletimiz bize kendisi adına haklarını korumamız ve iktidarı denetlemek için oy vermiş, bizi görevlendirmiştir. Ana Muhalefet Partisi İlçe Başkanlığı olarak bu soruyu sormak hem anayasal hakkımız hem de sorumluluğumuz ve görevimizdir. AHİS 10.Madde ve Anayasanın 26.Maddesi gereği güvence altına alınan ifade özgürlüğümüz kanuna aykırı olarak dün gece çiğnenmiştir. Siyasi parti faaliyetini yürütme hakkımız alenen kısıtlanmıştır ! Asmış olduğumuz pankartta herhangi bir sözcük veya görsel iddia edildiği üzere Cumhurbaşkanına hakarete yönelik hiçbir suç unsuru içermemektedir. Hakaret suçunun maddi unsuru ve ‘Genel Kast’ olan manevi unsuru gerçekleşmemiş ve suçun tanımında kendini bulan ‘Bir kişinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde’ bir fiil ve olgu oluşmamıştır. Hem üstlenmiş olduğumuz başkanlık görevleri hem de vatandaş olarak bu soruyu sormak suç teşkil etmez. Uluslar arası sözleşmeler (Her ne kadar bir gece de çıkabileceğimiz iddia edilse de) ve Anayasamızca güvence altına alınan ifade özgürlüğümüzün çiğnenmesine karşı yasal haklarımızı kullanacağımızı ifade ediyoruz. Zira herhangi bir suç unsuru taşımadığı alenen sabit olan pankarta karşı suç isnat edilme çabasının hukuksuz olduğu her türlü izahtan varestedir.

Aynı zamanda bir avukat olarak Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir hukuk devleti olduğunu tekrar hatırlatıyor ve bu ülkenin huzuru ve barışı için yapılan yanlış uygulamalardan özellikle hukukçuların imtina etmelerini diliyorum”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.