Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cevat Durak’tan Başkan Soyer’e tam destek: İzmirli Soyer’den iyisini mi bulacaktı?

Cevat Durak’tan Başkan Soyer’e tam destek: İzmirli Soyer’den iyisini mi bulacaktı?

Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Aramızda Kalsın programında, CHP’li belediyelerin İller Bankası’ndan destek alamadıklarını ve ekonomik kriz karşısında zorlandıklarını belirtti. Durak açıklamasında, ‘’ Belediyenin gelirleri yok, akmıyor. Hükümet gereği kadar destek vermiyor, kredi kullanacak ama kullanması için onay da vermiyor. Nasıl hizmet yapacak? İzmirli Tunç Soyer’den daha iyisini mi bulacaktı’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 03.12.2022 - 14:37

EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Aramızda Kalsın programında Gazeteci Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtladı. 

Büyükşehirin eli kolu bağlı 

Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak, ülkenin içinde bulunduğu derin ekonomik krizin belediyeler üzerindeki etkisini anlattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, hükümet tarafından engellendiğini belirten Cevat Durak, ‘’İnsanoğlu’nun hafızası çok çabuk her şeyi unutuyor. Belediye seçimlerinin hemen arkasından pandemi süreci yaşandı. Siyasi baskının en yoğun olduğu süreçte Büyükşehir eli kolu bağlı bir şekilde uzun süre bekletildi. Bunu İstanbul’da bariz şekilde yapıyorlar, Ankara’da yapmaya başladılar ama İzmir’de yıllardır yapıyorlar, Aziz Kocaoğlu döneminde de vardı, şimdi de var. Belediyenin gelirleri yok. Akmıyor ve hükümette gereği kadar destek vermiyor, kredi kullanacak, kullanması için hükümet onayını da vermiyor. Nasıl hizmet yapacak?’’ dedi. 

‘İzmirli Tunç Soyer’den daha iyisini mi bulacaktı?’

Enflasyon artışı ile belediyelerin çok zorlandığını dile getiren Durak, ‘’Son bir yılda özellikle enflasyonla birlikte maliyetlerin 3-4 kat artması ve belediye gelirlerinin olmaması büyükşehiri zorluyor. Tunç başkan ne yapabilir? İzmirli Tunç Soyer’den daha iyisini mi bulacaktı? Hayır. Belediye başkanımız görevini yapıyor ama iktidarın sağladığı gelir ya da Türkiye’ye yaşattıklarından dolayı vatandaş ağlıyor, belediye çıkıp ağlayamaz. Belediye de haliyle param yok diyor. Personel alamıyor, kadrolar şişmiş. Ne yapabilir? Ekonomik nedenlerle 30 ilçeyi birbirine bağlamışsınız. 150 kilometre ileriye hizmet vermeye çalışıyor. Akaryakıt fiyatları 25 lira. Nasıl olacak ve hangisi konuşulacak? Kimse bir şey konuşmuyor herkes eleştirilyor. Ben bu görevi yaptığım için eleştiremem’’ dedi. 

Başkan Tugay’a tam destek 

Maliyetlerin her gün artmasına rağmen belediyelerin İller Bankası’ndan yeterince destek alamadıklarını her fırsatta dile getiren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a destek veren Cevat Durak, "Cemil Başkan Karşıyaka’da nasıl yapabilir? Personel aylıklarını nasıl ödesin? İller Bankası’ndan gelen 5 milyon TL, pesonel gideri 12 milyon TL, nasıl ödeyebilir? Gittikçe şişiyor ve yılbaşında bir zam daha gelecek. Bu maaşlar hangi gelir ile ödenecek? Hükümet kaç personel çalıştırılıyorsa ona göre para vermesi gerekir. Belediyeler vergi, sigorta ödüyor. Devlete yardımda bulunup kaynak veriyorlar ama dönüşünü alamıyor. Böyle bir sistem içinde hiçbir belediye başlanı suçlanamaz’’ ifadelerine yer verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.