Dolar 32,3397
%0.28
Euro 35,1220
%0
Altın 2.312,910
%1.55
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çelebi’den ‘Saray Operasyonu’ eleştirilerine yanıt: Geçin bu işleri…

Çelebi’den ‘Saray Operasyonu’ eleştirilerine yanıt: Geçin bu işleri…

CHP eski milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel’in partiden istifalarının ardından başlayan “saray operasyonu” tartışmaları büyüyerek devam ediyor. Dün Muharrem İnce’nin çıkışının ardından eleştirilere bir yanıt da CHP eski İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’den geldi. Çelebi, 24 Haziran seçimlerini de hatırlatarak eleştirilere, “Geçin bu işleri” ifadeleriyle yanıt verdi.

  • Ege Postası
  • 31.01.2021 - 11:32

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz gün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel ile birlikte partiden istifa ettiklerini duyurmuşlardı.

İstifanın hemen ardından ise Çelebi’nin Muharrem İnce’nin başlattığı Memleket Hareketi’nin sözcüsü olacağı öğrenilmişti.

Üç vekilinin istifasıyla birlikte Muharrem İnce, Vekil Çelebi ve CHP’li siyasetçiler arasında da ipler gerilmişti. İstifaların “saray operasyonu” olduğu iddiaları gündeme getirilmişti. 

Eleştirilerin ardından dün sessizliğini bozan Muharrem İnce, “Birileri mesajlarla ikna etmeye çalıştığı milletvekillerine ‘istifalar saray operasyonu’ diyor. Kendi acizlik ve ilkesizliklerini saraya bağlayan muhalefetle kendi beceriksizliğini ‘dış güçler’e bağlayan iktidar aynı yolun yolcusudur” ifadeleriyle tepkisini göstermişti.

Eleştirilere bir tepki de Çelebi’den geldi. Çelebi 24 Haziran seçimlerinden örnek verdi ve yaşanan sorundan CHP yönetimini sorumlu tuttu. 

Çelebi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; “Bize “Sarayın Adamı” diyenlere açıkça soruyorum! 24 Haz.2018 seçim gecesi CHP’nin kurduğu ASP Seçim Sisteminin çökmesi Saray operasyonu muyd? Sn. Muharrem İnce’ye bunu neden yaptını? O zaman da sorumluları istifaya davet etmiştim, el üstünde tuttunuz. Geçin bu işleri...” 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.