Dolar 32,4843
%-0.17
Euro 34,9549
%0.36
Altın 2.438,920
%0.65
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çağlarsu’dan ‘disiplin’ kararına ‘basiretsizlik’ çıkışı

Çağlarsu’dan ‘disiplin’ kararına ‘basiretsizlik’ çıkışı

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya yönelik eleştirileri ve 'Hitler’ benzetmesi nedeniyle geçtiğimiz yıl CHP’den 1 yıllığına geçici ihraç edilen ve dün gerçekleştirilen İl Yönetim Kurulu toplantısında kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen Gaziemir Belediye Meclis üyesi Levent Çağlarsu, kararı sert bir dille eleştirdi. Resmi olarak parti üyesi olmayan birinin disipline sevk edilemeyeceğinin altını çizen Çağlarsu, Gaziemir Belediye Başkanı Arda ve il yönetimine “basiretsiz” kelimesiyle tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 11.03.2022 - 09:58

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Gaziemir Belediye Meclis üyesi olan ve ilçe belediye meclisinde Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’yla yaşadığı tartışmalar ile gündeme gelen Levent Çağlarsu’ya ilişkin bugün gerçekleştirilen CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısında flaş bir gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz yıl Gaziemir'de CHP örgütü içinde yaşanan 'Denetim Komisyonu' krizi sonrası il yönetimine şikayet edilen ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya yönelik eleştirileri ve 'Almanya'daki Hitler döneminden hatırlıyoruz' ifadeleri nedeniyle disipline sevk edilmiş ve Nisan 2021’de Çağlarsu hakkında kınama cezası verilmiş ve 1 yıllık geçici ihraç kararı verilmişti. 

Öte yandan; Nisan 2022’de geçici ihraç süresi dolan Çağlarsu hakkında dün gerçekleştirilen il yönetim kurulu toplantısında flaş bir karar alındı ve Gaziemir Belediye Başkanı Arda’nın geçtiğimiz gün yaptığı talep doğrultusunda Çağlarsu, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi. 

Kararı Egepostası’na değerlendiren Çağlarsu ise parti üyesi olmayan birinin disipline gönderilemeyeceğinin altını çizerken yönetime de sert sözlerle yüklendi.

“PARTİ ÜYESİ OLMAYAN BİRİNİ NASIL DİSİPLİNE SEVK EDİYORLAR?”

Henüz parti üyesi olmadığını ve bu bağlamda disipline sevkinin hukuksuz olduğunun altını çizen Çağlarsu, “CHP’den 1 yıl geçici olarak ihraç edildim. 2 Nisan 2022’de doluyor geçici ihraç sürem. Ben şu anda CHP üyesi değilim ki CHP İzmir İl Yönetimi beni kesin ihraç istemiyle disipline sevk ediyor! O zaman beni AK Parti İl Yönetimi ya da MHP İl Yönetimi de disipline sevk etsinler. Ben parti üyesi değilim şu an. 2 Nisan’da parti üyesi olacağım. Bu, il yönetiminin basiretsizliğini gösteriyor. Bu tamamen hukuksuz, hukuka aykırı ve anlamsız bir karar. İl yönetimi toplantısında bunun gündeme gelmesi dahi il yönetiminin ne kadar basiretsiz olduğunu gösteriyor. 2 Nisan olur, ben tekrar parti üyesi olurum, ihraç edilirim, istifa ederim ya da devam ederim. O ayrı mesele. Ama parti üyesi olmayan birini nasıl ihraç edecekler? 2 Nisan’da benim parti üyeliğim devam edecek. Ama şu anda parti üyesi değilim. Bu il yönetimi bu kadar mı basiretsiz” dedi.

“CHP’YE LAF SÖYLEMEM”

İhraç süresinin dolmasının ardından CHP’den istifa etmek gibi bir düşüncesi olmadığın ifade eden Çağlarsu, şunları söyledi; “Ben partimin ilkelerine, dünya görüşüne aynen katılıyorum. Partime asla söz ettirmem. Sadece başta basiretsiz belediye başkanı Halil Arda ve il başkanının partimi temsil edemediğini söylüyorum. Ben asla CHP’ye laf söylemem ve ilkeleri doğrultusunda mücadelemi devam ettiririm.  Ama bu basiretsiz yöneticilerin seçilmemesi gerektiğini söylüyorum. Ben CHP’liyim ve her şeye rağmen CHP’li kalmaya devam edeceğim.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.