Dolar 32,5136
%0.12
Euro 34,7226
%-0.03
Altın 2.500,950
%0.66
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir Meclisi’nde oturarak konuşma polemiği!

Büyükşehir Meclisi’nde oturarak konuşma polemiği!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı İkinci Birleşiminde Başkanvekili Mustafa Özuslu ile AK Partili Üye Hüsnü Boztepe’nin ayağa kalkmadan konuşmak istemesiyle başlayan polemik gülüşmelere neden oldu. Büyükşehir Meclisi’nde oturarak konuşma polemiği

  • Ege Postası
  • 14.11.2019 - 15:03

EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde grup başkan vekilleri ve grup sözcüleri dahil bütün üyeler ayağa kalkarak konuşurken, AK Partili Hüsnü Boztepe, Meclis açıldığından beri hemen hemen her meclis toplantısında ayağa kalkmadan konuşmak istemesi nedeniyle Meclis’te zaman zaman polemiklerin yaşanmasına neden oluyor. Büyükşehir Meclisi’nin en renkli simalarından olan Boztepe her konuştuğunda mutlaka tebessüm ettiren tartışmalara sebep oluyor.

‘YOK BÖYLE BİR ŞEY’

Son olarak dün gerçekleşen Kasım Ayı  Meclis Toplantısı İkinci Birleşiminde maddeler görüşülürken Hüsnü Boztepe söz istedi ve yine ayağa kalkmadan konuşmaya başlayınca, Başkanvekili Mustafa Özuslu, "Sayın Boztepe boyunuzu bir göreyim, endamınızı bir göreyim" nükteli sözlerle göndermede bulundu. Boztepe,  "Niye" yanıtını verince mecliste homurdanmalar başladı. Başkanvekili Özuslu, "Ayağa kalkın, Meclis’e hitap etmiyor musunuz" dedi.

Bunun üzerine Boztepe "Pardon" diyerek şunları söyledi:

“Sayın başkanım öyle bir şey yok. Açın ilgili maddeyi açın, ne TBMM’de, ne İstanbul’da, ne Ankara’da ne Kayseri’de ne Maraş’ta ayağa kalkmak diye bir şey yok. Ayağa kalkılır, adam siyaset yapmak için ayağa kalkar. Şu an kısa bir konuşma olduğu için ayağa kalkmadım. Yok böyle bir şey, olmayan bir şeyi konuşmayalım. Olmayan bir şeyi biz niye yapıyoruz sayın başkanım. Saygı gösterilecek diye ayağa kalkmak diye bir şey yok” dedi.

‘SİÇİN İÇİN ZOR OLMAYACAKSA’

Boztepe’ye yanıt veren Başkanvekili Özuslu “Yönetmelikte meclis üyesi ayakta konuşur diye bir kayda ben de rastlamadım. Hatipler başkana hitap ederek konuşur. Ama hepimizin ortak teamülleri olmuştu. Bu mecliste bu teamüller konusunda bir ittifak oluştu. İlk toplantımızda bu mevzu konuşulmuştu. Sayın Buca Belediye Başkanımız yerinden konuşmak istemişti, toplantıyı ben yönetiyordum, ayağa kalkmasını söyledim, teamüle uydu. Bu mecliste uzun yıllar hizmet vereceğiz, ama siz bu teamülü uygulamamak istiyorsanız buna bir şey diyemeyeceğim. Ancak siz de bir parti üyesininiz, bu mecliste yeni bir usul yaratmak istemiyorsak. Ama şu anda böyle bir tartışma yokken böyle yapmanızı anlamış değilim. Sizin için zor olmayacaksa konuşmanıza ayakta devam etmenizi dilerim. Ama size bunu zorla yaptıracak halimiz yok” dedi.

‘YA BUNLARI DÜZELTİN YA DA BİZE MİKROFON VERİN’

Boztepe, "Sayın başkanım biz ne zaman böyle karar aldık. Ben hiçbir meclisi kaçırmadım, en başından sonuna kadar burada bekleyen bir arkadaşınızım. Bu durum daha önce Aziz Bey’de, Ahmet Piriştina’da, Burhan Özfatura’da ve Yüksel Çakmur zamanı meclislerinde olmadı. Zorunluluk yokken ayağa kalkmak bana ‘Ayağa kalk ve bana zorla saygı göster’ gibi anlaşılıyor. CHP’li arkadaşlarımız da ayağa kalkmadan konuşmak istediler bence haklılar. Alın bakın ayağa kalkıyorum. Mikrofon için eğilerek konuşmak gerekiyor, ya bunları düzeltin ya da bize mikrofon verin, nasıl yapacağız bu işi” dedi.

‘BEN ÇOK KONUŞUYORUM’

Boztepe’ye yanıt veren Özuslu, “Burada saygı gösterilmesi gereken sen ya da ben değil, bütün Meclis yani bir tüzel kişilik. Evet doğru yönetmelikte yok. Ama her şey yönetmelikte yazmaz. Teamüller diye bir şey vardır” sözleri üzerine Hüsnü Boztepe ayağa kalkarak şunları söyledi; “İki tarafı da çok iyi bilen bir kardeşinizim. 23 yıl CHP’de 12 yıldır da AK Parti’de siyaset yapıyorum. Oturarak konuşmayı saygısızlık olarak görmüyorum. Bir de ben çok konuşuyorum, iki de bir ayağa kalk otur” deyince Meclis’te gülüşmeler oldu.

İŞTE MECLİS’TEKİ TEBESSÜM ETTİREN ANLAR
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.