Dolar 32,3355
%0.17
Euro 35,1993
%0.05
Altın 2.246,140
%0.12
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Cezaevi’nin kaldırılmasıyla ilgili süreç tamamlandı

Buca Cezaevi’nin kaldırılmasıyla ilgili süreç tamamlandı

Buca Ceza ve İnfaz Kurumu’nun taşınması ile ilgili süreçte sona gelindi. Konuyla ilgili olarak Ankara’da temaslarda bulunan AK Parti Buca İlçe Başkanı Av. Hakan Kalfaoğlu, Buca Belediyesi’nin de görüşlerinin alınıp sürece dâhil edildiğini hatırlatarak, nihai aşamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda imar planlarının yapılarak, gerçekleştirilmesi noktasında mutabakat sağladıklarını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 24.06.2021 - 08:56

AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu, Buca Ceza ve İnfaz Kurumu'nun taşınmasıyla ilgili süreçte sona gelindiğini bildirdi.

Kalfaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, cezaevinin taşınmasıyla ilgili Ankara'da temaslarda bulunduklarını, Buca Belediyesi'nin de görüşleri alınıp sürece dahil edildiğini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında imar planlarının yapılması noktasında mutabakat sağladıklarını ifade eden Kalfaoğlu, cezaevinin kaldırılmasıyla ilgili sürecin AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın, büyükşehir belediye başkan adaylığı dönemindeki projelerinden birisi olduğunu hatırlattı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Erdal Kayapınar ile görüştüklerini aktaran Kalfaoğlu, şunları kaydetti:

"Bu noktaya gelinmesinde büyük emekleri olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve emek veren bütün milletvekillerimize, Buca adına teşekkür ediyoruz. Ayrıca Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile tüm mesai harcayan kıymetli büyüklerimize de minnettarız."

Kalfaoğlu, şehir merkezinde kalan ceza ve infaz kurumunun kaldırılmasıyla birlikte kentin önemli bir çekim merkezi kazanacağını sözlerine ekledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.