Dolar 32,5441
%0.01
Euro 34,9160
%0.25
Altın 2.423,500
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’daki ‘sızdırma olayı’ masada: Toplantıda neler konuşuldu?

Bornova’daki ‘sızdırma olayı’ masada: Toplantıda neler konuşuldu?

Bornova Belediyesi Ocak ayı ilk meclis oturumu öncesinde CHP grup toplantısında yaşanan tartışmanın basına sızdırılmasının ardından patlak veren kriz devam ederken bugün ilçede CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılar İsfahan Naki ve Çetin Özdemir idaresinde toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, uzlaşı mesajı verilirken meclis üyelerinin bilgileri sızdıranlarla ilgili disiplin talebinde bulunduğu öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 17.01.2022 - 19:15

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Bornova Belediyesi Ocak ayı ilk meclis oturumu öncesinde CHP grup toplantısında denetim komisyonuna aday belirleme konusunda başlayan tartışmanın basına sızdırılmasının ardından patlak veren kriz devam ediyor. 

Toplantıda, Komisyon seçimlerinde mecliste İlçe Başkanı Ertürk Çapın'ın istemediği iddia edilen isimlerin Başkan İduğ'un istemesine rağmen komisyona seçilememesiyle başlayan tartışmalar basına sızırılmış ve bu parti içerisinde gerilime neden olmuştu. 

Toplantıda konuşulanların bir gazetede birebir yazılması sonrasında konuya ilişkin konuşan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, örgütte “köstebek” olduğu iddialarını gündeme getirmiş ve 2 kişi üzerinde yoğunlaştığını ifade etmişti. 
Bornova’da yaşanan “köstebek” krizine ise CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ilçede araştırma yapıp örgütle görüşmesi için Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İsfihan Naki’yi görevlendirmişti. Naki ise bugün ilçede meclis üyeleri ve ilçe yöneticilerinin yer aldığı bir toplantı gerçekleştirdi. 

DİSİPLİN İSTEMİ

Öte yandan; CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılar İsfahan Naki ve Çetin Özdemir idaresinde gerçekleştirilen toplantıda, parti içi gerginliklerin bir kenara bırakılması ve uzlaşı ikliminin sağlanması yönünde mesaj verildiği öğrenildi. 

Edinilen bilgilere göre; toplantıda meclis üyeleri, Başkan İduğ’un bilgileri sızdırdığından şüphelendiği iki ismi açıklamasının ve bu iki isim hakkında disiplin soruşturması başlatılmasını talebinde bulundu.

Talebin, il başkan yardımcıları tarafından reddedildiği belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.