Dolar 32,5853
%0.34
Euro 34,8063
%0.21
Altın 2.505,070
%0.83
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da 'kavgalı' meclis! Sandal: 'Size ahlak, vicdan, iş nedir öğreteceğim'

Bayraklı'da "kavgalı" meclis! Sandal: 'Size ahlak, vicdan, iş nedir öğreteceğim'

Bayraklı Belediyesi’nin Mart ayı ikinci oturumda Belediye Başkanı Serdar Sandal ile AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş arasında büyük bir tartışma çıktı. Toplantıda AK Partili Aktaş’ın, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sürekli neden Ankara’ya çağırıyor, bunlara gelin. Siz bunları sorgulayın” demesi üzerine Sandal sert çıkarak, “Kendi dedikodunuz. Bel altı işlere girmeyin! Üç beş fırıldak ve çevresindekilerin yalanlarını topluma gerçek olarak aktarmayın ayıptır! Ahlak nedir öğreteceğim. Vicdan nedir öğreteceğim. İş nasıl yapılır öğreteceğim. Hepsini teker teker öğreteceğim” dedi. Yaşanan tartışması esnasında AK Partili meclis üyeleri salonu terk etti.

  • Ege Postası
  • 05.03.2021 - 19:17

Bayraklı Belediyesi Mart ayı ikinci oturumu Belediye Başkanı Serdar Sandal yönetiminde gerçekleşti. Mecliste zaman zaman tansiyon yükselirken, Başkan Sandal ile AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş sert tartışmalar yaşandı.

VATANDAŞI TEMSİL EDİYORUZ

Geçtiğimiz toplantıda söz hakkı verilmediği için toplantıyı terk eden MHP’li meclis üyesi Muhammet Şahin, “Bir belediye başkanına bir meclis üyesine oy kullanmıştır. Biz burada partimiz ne de şahsi konular için gelmedik. Vatandaşlarımızın dertlerine çözüm bulabilmek için görev alıyoruz. Bu nedenle buradayız. Vatandaşlarımızın yol, kentsel dönüşüm, spor salonu, park ve bahçelerin sorunlarını olduğunu söyledik. Her seferinde tepkiyle karşılaşıyoruz. ‘Neden dile getiriyorsunuz’ deniliyor. Yapmış olduğunuz tutum hoş bir şey olmadığını düşünüyorum. Biz burada vatandaşın kendisini temsil ediyoruz. Böyle bir durumla karşılaşmamız bizi derinden üzmüştür. Benim buradaki amacım şov yapmak, kişisel hırsımızın peşinden koşmak değil. Daha huzurlu yaşanabilir bir kent olmasıdır. Bu konuları tekrar gözden geçirirseniz iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

PARTİ BAKIŞ AÇIMIZ YOKTUR

Şahin’e yanıt veren Sandal, “Temel hak ve özgürlüklerle ilgili söylediğiniz sözleri kıymetli olduğunu düşünüyorum, ben de katılıyorum. Meclislerimizin toplanması açılması, kapanması, söz hakkı verilmesi, gerekli iç tüzüklerle sınırlandırılmıştır. Meclis’te en fazla söz verdiğimiz birisisiniz. Sadece bir kez söz hakkı vermediğimiz böyle düşünmemelisiniz. Bugün de ilk sözü size verdim. Ne size ne de ait olduğunuz camiaya bir önyargımız yok. Tamam, Cumhuriyet Halk Parti’nin mensubu olabilirim ama burada kamu görevlisiyiz. Herkese vatandaş olarak bakıyoruz. Kamu görevlisi gözüyle bakıyorum. Vatandaşın AK Partili, MHP’li ya da farklı bir partiye oy vermesiyle ilgili bir bakışımız yoktur. Siz de bunu düzeltirseniz çok sevinirim” dedi.

AK PARTİLİ AKTAŞ’IN ‘ANKARA’YA ÇAĞIRILDINIZ SÖZÜ’ TARTIŞMA ÇIKARDI

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, Başkan Sandal’ın seçim öncesi vaatlerini yerine getirmediğini savunarak, bu projelerin ne zaman biteceğini sordu. Aktaş, “Bayraklı mesellerine bakın, sürekli gazetelerde neden çıkıyor, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sürekli neden Ankara’ya çağırıyor, bunlara gelin. Siz bunları sorgulayan” dedi.

BÖYLE VİCDANSIZ AHLAKSIZ TERBİYESİZ…

Aktaş’a yanıt veren Sandal şunları söyledi:

“Kendi dedikodunuz. Bel altı işlere girmeyin! Üç beş fırıldak ve çevresindekilerin yalanlarını topluma gerçek olarak aktarmayın ayıptır! Bu lafları yapanlara söylüyorum. İnsanda ahlak olur. Ar olur. Vicdan olur. Bu denli terbiyesiz, bu denli ahlaksız, bu denli vicdansız iş insani değildir. Olmayan şey! Ve siz grup sözcüsü olarak diyorsunuz ki ‘Çağrıldı.’”

BAŞKAN SANDAL İLE AKTAŞ TARTIŞTI

Söze giren Aktaş, “Başkanım size bunları özelden anlatacağım. Burada söylemek istemiyorum” demesi üzerine Sandal, “Neyini anlatacaksın! Hikaye bunlar ben bilmiyor muyum? Burada söyle, hepsi hikaye” dedi. Aktaş, “Belediye başkan yardımcısı çağırıyorsunuz, bir ay sonra istifa ediyor” dedi. Sandal, “Abdullah bak, başka yere geldin. Ayakların yerde mi, yoksa havada mı kaldı, bilmiyorum. Ben bütün boş mesnetsiz şeyleri büyük sabırla dinledim” dedi.

HEPSİNİ TEKER TEKER ÖĞRETECEĞİM

Aktaş’ın “Yaptığınız hangi proje var. Hangi projeyi gündüzüne çıkardınız. Hangi maydanozu ektiniz de yetişti” demesi üzerine Başkan Sandal “arkadaşlar mikrofonu kapatın” dedi. Yaşanan tartışma esnasında Aktaş, “Salonu terk ediyoruz” dedi. AK Partililerin salonu terk ettiği esnada meclis üyeleri arasında bağırışımalar oldu. Sandal, “Çıkabilirsiniz. Şov yapmayın. Dinleyeceksiniz. Ben size iş nasıl yapılır öğreteceğim, mevzuat nedir öğreteceğim. Kent nasıl olduğunu öğreteceğim. Ahlak nedir öğreteceğim. Vicdan nedir öğreteceğim. İş nasıl yapılır öğreteceğim. Hepsini teker teker öğreteceğim” derken, CHP’li meclis üyeleri araya girerek Sandal’ı sakinleştirdi.

NEREDEN NEREYE GETİRDİK GÖRECEĞİZ

Başkan Sandal sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Altını çizerek söylüyorum sözleşme ile verdiğimiz personel reformu örnektir. Mali disiplinimiz herkese örnektir. Projelerle ilgili yürüttüğümüz süreç örnektir. Bu ülke bu coğrafya bu devlet bizim. Belediye de bizim. Biz kendi vatandaşımızın kendi lokasyonumuzda yaşayan vatandaşımızı kim olduğunu bakmazsızın derdini çözeriz. Bizim kimse ile derdimiz olmaz. Kimse ile kavga etmeyeceğiz. Merkezi hükümetle, Büyükşehirimizle, kamu görevlimizle kavga etmeyeceğiz. Biz bunu yol bildik. Burada bir şey çıkaran insana o imanı sağlamayacağız. Bu dönem içerisinde Bayraklı’yı nereden nereye getirdik göstereceğiz. Nokta.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.