Dolar 32,5627
%0.15
Euro 34,8834
%0.63
Altın 2.431,130
%-0.07
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Yücel’den Vali Köşger’in açıklamalarına tepki: Siyaseti siyasetçiler yapsın

Başkan Yücel’den Vali Köşger’in açıklamalarına tepki: Siyaseti siyasetçiler yapsın

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in yerel yönetimlere ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Anayasada yapılan değişiklikle valilerin, cumhurbaşkanının illerdeki temsilcisi olarak görüldüğünü söyledi. Partili cumhurbaşkanıyla birlikte valilere de ‘partili misyonu’ yüklendiğini ifade eden Başkan Yücel, valilerin siyasetçi olmadığına dikkat çekti ve “Siyaseti siyasetçiler yapsın” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.06.2021 - 16:02

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz haziran ayında İzmir Valisi olarak atanan Yavuz Selim Köşger, İzmir’in trafik ve altyapı sorunlarını dile getirmesiyle birlikte zaman zaman İzmir Büyükşehir Belediyesi ve CHP’li yerel yönetimlerle karşı karşıya gelmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, belediye hizmet binası 30 Ekim depreminde zarar görmesi nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasını talep etmesiyle başlayan süreçte, Vali Köşger’in yerel yönetimlere ilişkin birtakım açıklamaları olmuştu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, TR35 ekranlarında yayınlanan Gazeteci Ertuğrul turan'ın sunduğu Beyaz Masa programında Vali Köşger'in, yerel yönetimlere ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Başkan Yücel, valilerin cumhurbaşkanının illerdeki temsilcileri olarak görüldüğünü ve mevcut cumhurbaşkanı partili olduğu için partili valiler varmış algısının oluştuğunu ifade etti ve siyaseti siyasetçilerin yapması gerektiğini ifade etti. 

“VALİ SİYASETÇİ YA DA PARTİ ÜYESİ DEĞİLDİR”

Anayasada yapılan değişiklikle valilere partili misyonu yüklendiğini belirten Başkan Yücel, valilerin siyasetçi olmadığının altını çizdi ve “Valiler, devletin o ildeki bir numaralı mülki amirleridir. Anayasa değişikliğinden sonra bir değişiklik yapıldı valinin o ilde cumhurbaşkanı temsilcisi olduğuna dair. Mevcut sistemde cumhurbaşkanı, partili bir cumhurbaşkanı. Vali, cumhurbaşkanının temsilcisi. Yani burada valililere siyasi bir misyon yükler gibi bir sonuç çıkıyor. Ama vali devletin bürokratıdır, yani vali siyasetçi ya da parti üyesi değildir. AK Parti’nin temsilcisi ya da sözcüsü değildir. Bizim bu konudaki hassasiyetimiz bundan dolayı. Yoksa çalışan, işini yapan ve bürokrasinin gereğini yerine getiren valilere hiçbir sözümüz olamaz” dedi.

“ENERJİSİNİ İZMİR’İ GELİŞTİRMEK İÇİN KULLANIRSA…”

Siyaseti siyasetçilerin yapması gerektiğine dikkat çeken Başkan Yücel, “Zaman zaman bir siyasi partinin temsilcisi gibi birtakım açıklamalar yaptığı görüyoruz Sayın İzmir Valisinin. Bu devlet geleneklerine ters düşen bir durum. Siyaseti siyasetçiler yapsın. Bu kentin seçilmiş büyükşehir  belediye başkanı, ilçe belediye başkanları ve milletvekilleri var. Siyaset onların işi ki belediye başkanlarımız da seçilmiş olmalarına rağmen elbette bir siyasi partiye mensuplar. Ama belediye başkanlarımızın birçoğunun bir sözü var. ‘Seçildiğimiz gün parti rozetimizi çıkarırız. Biz toplumun tüm kesimlerine eşit hizmetler götüreceğimize söz veriyoruz’ dediler. Hal böyleyken bir kentteki en üst düzey bürokratının devletin bürokratı çerçevesinde davranmasını beklemek de bizim en doğal hakkımız. Şimdi İzmir’e yapılan hizmetleri eksik görebilirsiniz. Ama neticede bir göreviniz ve yetkiniz var. Ki ben İzmir valisinin geçmiş dönemdeki İzmir valilerinden daha farklı alanlarda ve sahalarda görüyorum. Bu güzel bir şey ama bu enerjisini İzmir’i geliştirmek için kullanırsa daha güzel olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.