Dolar 32,5878
%0.35
Euro 34,8587
%0.36
Altın 2.492,220
%0.31
Bist-100 9.704,00
%1.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Yücel’den ‘tesise izinle gitme’ yorumu: Her zaman inceleyebilir

Başkan Yücel’den ‘tesise izinle gitme’ yorumu: Her zaman inceleyebilir

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir(CHP) İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir siyasetine ve gündemin tartışmaları konularına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde başlayan ‘çöp’ ve ‘izin’ tartışmaları hakkında da açıklama yapan Başkan Yücel, “Bir belediye meclis üyesi, belediyenin tesislerini, kurumlarını ya da birimlerini her zaman inceleyebilir diye düşünüyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 20.07.2021 - 08:48

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir(CHP) İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir siyasetine ve gündemin tartışmaları konularına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Olağanüstü kongre sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde başlayan ‘çöp’ ve ‘izin’ tartışmaları hakkında da açıklama yaptı. 

Geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ‘çöp’ ve ‘izin’ tartışmaları patlak vermişti. AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açılan Ödemiş Katı Atık Bertaraf Tesisinin çalışmadığını iddia etmesiyle başlayan iddialar, son oturumda Hızal’ın Tire’de bulunan ve Ödemiş’e gönderilmesi gereken çöplerin depolandığı Tire’deki çöp depolama alanına gitmesi ve alandan video çekmesiyle birlikte ‘çöp’ tartışmaları ‘izin’ tartışmasına everilmişti. Konuya ilişkin CHP’li doğal meclis üyesi olan Başkan Yücel, iyi niyet ve hizmet amaçlı olduğu müddetçe, belediyeye ait tesisi gitmenin bir belediye meclis üyesinin hakkı olduğunu savundu.

“KARALAMA ÜZERİNE OLMADIKTAN SONRA HER ŞEY BAŞIMIZIN ÜZERİNDE”

Geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın, Ödemişteki katı atık bertaraf tesisin çalışmadığını iddia etmesiyle başlayan gerginlik, Hızal’ın Ödemiş’teki tesise gönderilmesi gereken çöpün olduğu Tire çöp depolama alanına giderek video çekmesi mecliste tansiyonu yükseltmişti. Meclis Başkanvekili Mustafa Özuslu, Hızal’a belediyeye ait bir tesise gitmeden önce izin alması gerektiği konusunda çıkışırken ‘Çöp’ tartışmaları ‘izin’ tartışmasına evrilmişti. Yaşananları yorumlayan Başkan Yücel, kaidelere uymaya dikkat çekti ve “Bir belediye meclis üyesi, belediyenin tesislerini, kurumlarını ya da birimlerini her zaman inceleyebilir diye düşünüyorum. Elbette yasadaki yani yasanın onlara verdiği görev ve yetki çerçevesinde. Tabii o tartışmanın detayını takip edemedim ama bir büyükşehir belediye meclis üyesi büyükşehir belediyesinin tesislerini eleştirebilir. Tabii bu eleştiri ölçütlerini aşmadan olmalı, kötü niyetle olmamalı. Yapıcı bir şekilde olmalı. Çünkü farklı partiden seçilmiş olsa dahi o meclis üyelerimiz de neticede İzmir’e hizmet için seçiliyorlar. İzmir seçmeninin bir yerde iradesi temsil ediyorlar. O yüzden algı yaratma ya da karalama üzerine olmadıktan sonra her şey başımızın üzerinde” dedi. 

KONGRE SÜRECİ BAŞLADI

Başkan Yücel ayrıca geçtiğimiz hafta İzmir’de Menemen ve Kınık ilçeleri için başlayan kongre sürecine ilişkin de değerlendirmelerde de bulundu. 
CHP Genel Merkezi tarafından pandemi nedeniyle ertelenen olağanüstü kongrelerin yapılması talimatının verilmesiyle birlikte CHP İzmir’de yönetimi değişen Menemen ve Kınık ilçe kongreleri için düğmeye basılmıştı. 
Menemen’de mevcut başkan Ömer Güney, aday olacağını açıklarken Kınık’a atanan geçici yönetimin başkanı Ahmet Kanat ise delegeler tarafından uzlaşıyla adı çıkarılırsa aday olacağını belirtmişti. 
Geçtiğimiz hafta start veren olağanüstü kongre sürecine ilişkin genel bir değerlendirme yapan Başkan Yücel, “Bu olağanüstü kongre. Genel Merkez’in kararı doğrultusunda pandemi nedeniyle bir süredir erteleniyordu. Kongreler önümüzdeki haftalarda yapılacak. Yeni bir kadro seçilecek ve görevinin başına geçecek” dedi.

“DELEGENİN İRADESİNE BAĞLI”

Menemen’de mevcut Başkan Güney’in adaylığını açıklamasına rağmen Kınık’a atanan geçici yönetiminin başkanı Kanat’ın adaylık için delegeni kararını işaret etmesini de yorumlayan Başkan Yücel, “Ben açıklama yapıp yapmadıklarını takip edemedim ama mevcut arkadaşların aday olmak hakları. Aday olabilirler ya da olmayabilirler. Bu kendi tercihleri. Birden fazla aday olabilir, tek aday olabilir bilemiyoruz.  O kongrenin seyrine ve delegenin iradesine bağlı. Önümüzdeki haftalarda CHP’ye yakışır bir şekilde kongreler yapılacak. Yeni seçilen kadrolarımız da göreve kaldıkları yerden devam edecekler” diye konuştu.

“BENİM GÖNLÜM…”

Kongre tarihlerinin belli olmasının ardından parti kulislerinde Başkan Yücel’in çekişmeli kongrelere de sıcak baktığı konuşulmaya başlanmıştı. Kongredeki aday sayılarına ilişkin de değerlendirmede bulunan Başkan yücel, önemli olanın hakkaniyeti bir süreç olduğunun altını çizdi ve “Benim gönlüm CHP’ye yakışan bir kongre olması. CHP’nin ilkelerini ve değerlerini en iyi ve en doğru şekilde kim savunup halka aktarabilecekse o kriterde bir ilçe başkanı ve yönetiminin seçilmesi” ifadelerini kullandı.

“YA KÜFÜR EDİYORLAR YA ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR”

İzmir’de iktidar olan CHP ve muhalefet partisi olan AK Parti arasında her geçen gün yeni bir tartışma konusu açılırken kentte sular bir türlü durulmuyor. Merkezi iktidar tarafından CHP muhafalefet yapamadığı gerekçesiyle sık sık eleştirilirken merkezi siyasetin izleri İzmir siyasetine de yansıyor ve partiler arasında gerilim zaman zaman yükseliyor. Muhalefet etme açısından İzir siyasetinin muhalefeti AK Parti’yi sert bir dille eleştiren Başkan Yücel, partililerin muhalefet anlayışının hakaret etmekten ileri gidemediğini ifade etti ve şunları söyledi; “Açıkçası CHP’ye muhalefet yapamıyor demek şu andaki ülkeyi yöneten iktidarın bir güç zehirlenmesi içinde olduğunu göstergesi. Yani muhalefetin nasıl muhalefet yapacağına da onlar karar verecekse artık bu ülkede kimse yaşamasın, sadece onlar yaşasın. Onlar böyle bir şey istiyorlar. Kimse bir şey düşünmesin, itiraz etmesin… İzmir özeline gelecek olursak… İzmir’deki muhalefet partilerinin yaptığı iş sadece ve sadece hakaret etmek, küfür etmek, karalamak ve kötülemekten ibaret. Şu andaki gerek büyükşehir belediyemize gerek ilçe belediyelerimize gerek CHP’ye karşı İzmir’de yapılan muhalefet sadece bundan ibaret. Ya küfür ve hakaret ediyorlar ya da algı yaratmaya çalışıyorlar. Bunun daha ötesi yok. O yüzden bu konuda bir polemik ya da tartışmaya girmek doğru değil. Herkes kendisine yakışanı yapar.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.