Dolar 32,5959
%0.25
Euro 34,8234
%0.46
Altın 2.410,990
%-0.9
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Yücel’den ‘skandal paylaşım’ hakkında ilk açıklama: Atılması gereken adım varsa…

Başkan Yücel’den ‘skandal paylaşım’ hakkında ilk açıklama: Atılması gereken adım varsa…

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçedeki maden faaliyetlerine dikkat çekmek için yarı çıplak kadın figürü kullanarak paylaşım yapan CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar hakkında ilk kez konuştu. Ortada bir sorun varsa gereğinin yapılacağını belirten Başkan Yücel, “Tire İlçe Başkanımız ile ilgili bir sorun var ise biz bu konuda gerekli iradeyi gösterebilecek, bu işi kendi içimizde konulup tartışıp çözüp; atılması gereken bir adım varsa bu adımları atmaya muktediriz” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.10.2021 - 13:50

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, geçtiğimiz günlerde ilçede kurulması planlanan mermer ocağına dikkat çekmek için “skandal” bir paylaşım yapmıştı. 

Dikkat çekmek adına yarı çıplak kadın görseli paylaşarak, “Dikkatinizi çektiğime göre..! Değerli Tireli hemşehrilerim. Tire’nin Akciğerlerine toz, toprak ve silisyum içerikli maden ocağı yapılsın mı.?” ifadelerini kullanmıştı.

Şenoyar’ın paylaşımına tepkiler art arda gelirken 30 vekil ile 2 günlük İzmir Çalışma Programı kapsamında Tire’ye gidecek olan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Tire programını iptal etmiş ve Tire’ye gitmemişlerdi.

Şenoyar ise paylaşıma ilişkin olarak paylaşımdaki kadının robot kadın olduğunu belirterek kadınlarla ilgili algı oluşturulduğunu söylemişti. 

Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Tire programının iptal edilmesi ve Şenoyar hakkında disiplin soruşturmasının başlatıp başlatılmayacağına ilişkin konuştu.

“BİR OLAYA YA DA SEBEBE BAĞLAMAK DOĞRU DEĞİL”

Programın iptal edilmesinin paylaşımla ilgili olmadığını belirten Başkan Yücel, “Programlar yapılır, değişebilir. Geçtiğimiz hafta vekillerin çalışacağı ilçelerde köylerde mahallelerde bir takım değişiklikler oldu. Ondan önce de oldu. Biz bir altlık hazırladık. Bunu Genel Sekreterimiz Selin Sayek Böke ile paylaştık. Hem misafir vekillerimizin, hem İzmir milletvekillerimizin çalışacağı yerlerde son günlerde bir takım değişiklikler oldu. Bunu bir olaya ya da sebebe bağlamak doğru değil. Tire İlçe Başkanımız ile ilgili bir sorun var ise biz bu konuda gerekli iradeyi gösterebilecek, bu işi kendi içimizde konulup tartışıp çözüp; atılması gereken bir adım varsa bu adımları atmaya muktediriz. O yüzden bizim başka siyasi partilerin temsilcilerinin veya birilerinin yaptığı açıklamalardan ya da onlara göre tavır almak, tavır geliştirmek gibi bir durumumuz asla söz konusu değildir. Yanlış bir şey varsa incelenir değerlendirilir, masaya yatırılır. Bunun tüzükte bir karşılığı varsa da gereği yapılır. Tabi ki doğru bir paylaşım olmamış” dedi.

“KONGRE İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI”

Başkan Yücel ayrıca, geçtiğimiz ay 8 yönetim üyesinin istifa etmesi sonucu ilçe yönetiminin düştüğü Menderes’e ilişkin de açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta ilçeye geçici yönetimin atandığını belirten Başkan Yücel, ilçenin olağanüstü kongreye gideceğini ifade etti ve “Seçim tarihi henüz belli değil. Atama yakın zamanda yapıldı. Tüzüğümüze göre. Olağan üstü bir kongre yapılması gerekiyor zaten. 30 gün içinde yapılması gerekiyor. Atanan geçici yönetim ilçe örgütünü kongreye götürecek. Kongre için hazırlıklar başladı. Yakında tarih verilir” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.