Dolar 32,5547
%0.21
Euro 34,9466
%-0.07
Altın 2.445,000
%0.36
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Yücel’den ‘Menemen’ için ilk açıklama: Zaman zaman kan değişiklikleri olabilir

Başkan Yücel’den ‘Menemen’ için ilk açıklama: Zaman zaman kan değişiklikleri olabilir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, dün gerçekleştirilen İl Yönetim Kurulu Toplantısında Turan Erdoğan ve ilçe yönetiminin görevden alınması kararı hakkında Egepostası’na konuştu. 1 Aralık Menemen Belediye Başkan Vekili seçimlerinden bu yana ilçeyi toparlamak için büyük bir gayret sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Yücel, “Zaman zaman kan değişiklikleri olabilir, zaman zaman bayrak değişiklikleri olabilir, bir revizyon gerekebilir. Bu dönem öyle bir dönem” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.03.2021 - 13:31

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı iken “zimmet ve irtikap” suçlaması ile tutuklanan Serdar Aksoy’un görevden uzaklaştırılmasıyla birlikte Menemen’de başlayan kaos 1 Aralık Belediye Başkan Vekili seçimleriyle devam etmişti.  

1 Aralık tarihinde gerçekleştirilen Menemen Belediye Başkan Vekili seçimlerinde mecliste 18 üyesi olan Millet İttifakı’nın adayı CHP'li Deniz Karakurt için 15 oy çıkmış ve CHP ‘3 fire’ vermişti. 

Yaşanan ‘3 fire’ krizi, Menemen Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda da kendini yeniden göstermişti. Mecliste, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’a 65 milyon TL'lik borçlanma yetkisi verilmesi önerisi meclis üyelerine sunulmuş ve konu üzerine CHP ve AK Parti grupları arasında yaşanan tartışma ilçedeki gerilimi bir kez daha artırmıştı.

Borçlanma yetkisi için açık oylamanın yapıldığı oturumda, önerge Millet İttifakı’nın 15 ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edilmişti.

Oylamada, CHP’li meclis üyeleri Hasan Ünal, Ali Aydın ve Rasim Yiğit Özge grup kararına uymayarak Aydın Pehlivan'a borçlanma yetkisi lehine oy kullanmışlar ve CHP grubu ikinci kez ‘3 fire’ vermişti. Haklarında disiplin süreci başlatılan üç meclis üyesi partilerinden istifa ederek yollarına bağımsız devam edeceklerini açıklamışlardı.

CHP Menemen’de yaklaşık 4 aydır devam eden çalkantılı sürecin ardından CHP İzmir İl Yönetimi dün gerçekleştirdiği toplantıda flaş bir karara imza atarak Turan Erdoğan başkanlığındaki yönetimi görevden aldı.

Karara gerekçe olarak ise Erdoğan’ın Menemen’de yaşanan süreci başarılı yönetememesi gösterildi. Erdoğan’ın görevden alınma kararının bir süre önce masaya yatırıldığı ancak süreci toparlayabilir beklentisiyle bir şans daha verildiği ifade edildi.

Menemen’de yaşanacak görev değişimi ve bundan sonra ilçede izlenecek yol haritası hakkında Egepostası’na konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçeye en kısa sürede geçici yönetimin atanacağını aktarırken bayrak değişimlerinin bazı durumlarda gerekli olduğunu belirtti.

5 KİŞİLİK GEÇİCİ YÖNETİM ATANACAK

İlçede bundan sonra yürütülecek süreç ile ilgili bilgi veren Başkan Yücel, “İlçe yönetimi görevden alındı. Bu durum gerekçeleriyle birlikte Genel Merkez’e ve ilçeye bildirilecek. Ardından tüzüğe göre; ilçeye 5 kişilik geçici bir yönetim atanacak. Bu konuda yetki MYK’da. Gerekli incelemeler yapılır ve önümüzdeki hafta ya da en kısa zamanda bu atama yapılır. Yine tüzüğe göre; geçici yönetim 30 gün içinde ilçe kongresi yapma durumda ama pandemi koşulları nedeniyle MYK, kongreleri durdurdu. MYK, kongre yapılabilir kararı verdikten sonra kongre yapılacak ve ilçe yönetimi seçilecek”

Menemen’de yaşanan sürece dikkat çeken Başkan Yücel, zaman zaman kan değişimlerinin gerekli olduğunun altını çizerek şunları söyledi;

“Menemen’de olumsuz bir süreç yaşandı. O geride kaldı. Biz aşağı yukarı 3 aydır yani seçimden sonraki süreçten bu yana orayı toparlamak için elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz ve her türlü gayreti sarf ediyoruz. Zaman zaman kan değişiklikleri olabilir, zaman zaman bayrak değişiklikleri olabilir, bir revizyon gerekebilir. Bu dönem öyle bir dönem. Menemen’de yaşanan bu olumsuzlukları giderecek ve toparlayacak yeni bir yapı göreve gelecek. Biz de hem il başkanlığı olarak hem Genel Merkez düzeyinde gereken desteği vereceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.