Dolar 32,5784
%0.28
Euro 34,9957
%0.07
Altın 2.456,770
%0.84
Bist-100 9.761,00
%0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Yücel’den ‘İnce’ mesaj: Sorgulanması gereken bir durumdur

Başkan Yücel’den ‘İnce’ mesaj: Sorgulanması gereken bir durumdur

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Muharrem İnce’nin CHP’den istifa ederek Memleket Partisi’ni kurması konusunda uzun süredir koruduğu sessizliğini bozdu. Siyasette bu tür istifaların olabileceğini belirten Başkan Yücel, bunun sorgulanmasının doğru olmadığını söyledi. Millet İttifakı olarak 2018 seçimleri sonrasında yükselen bir ivme yakaladıklarına dikkat çeken Başkan Yücel, “31 Mart başarısından sonra mevut siyasi iktidarın alternatifi olmak için CHP ya da Millet İttifakı dışında başka bir adreste aramak bence sorgulanması gereken bir durumdur” dedi.

  • Ege Postası
  • 14.06.2021 - 12:25

EGEPOSTASI- CHP’den istifa ederek Memleket Hareketi'ni başlatan Muharrem İnce, Eylül 2020’de başlattığı Memleket Hareketi’ni, Memleket Patisi adıyla partileştirmişti.
Hareketin partileşeceğinin duyurulmasının ardından Muharrem İnce başta olmak üzere CHP’li birçok isim partisinden istifa ederek Memleket Partisi’ne geçeceğini duyurmuştu.

İstifalar kamuoyunu ikiye bölerken bugüne kadar CHP kanadından konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmamıştı. 

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, TR35 ekranlarında yayınlanan Beyaz Masa programında Gazeteci Ertuğrul Turan’ın konuya ilişkin sorularını yanıtladı. 

“BUNU SORGULAMAMIZ GEREKSİZDİR”

CHP ve Millet İttifakı olarak amaçlarının, Türkiye’de özgürlük, eşitlik ve hukukun üstünlüğünün sağlandığı bir yönetim oluşturmak olduğunu ifade eden Başkan Yücel, muhalefet beklentilerini başka yerlerde arayanlar olabileceğine dikkat çekti ve “Siyasette de olsa başka bir alanda da olsa istifa müessesesi tek taraflıdır ve tek taraflı bir irade beyanıdır. Bizim bunu sorgulamamız hem gereksizdir hem de doğru olmaz. Ama beklentileri başka bir adreste gören kişi varsa bu irade beyanı hakkını kullanabilir. Biz CHP olarak bu ülkenin daha özgür, demokratik, eşit, hukukun üstünlüğünün olduğu, kimsenin ezilmediği ve kamu kaynaklarının eşit olarak dağıtıldığı bir yönetim anlayışıyla yönetilmesi için mücadele ediyoruz. Başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere hem örgütümüz hem de Millet İttifakı’nın paydaşları bu konuda mücadele veriyorlar. Özellikle 2018 Haziran seçimlerinde CHP’li 15 vekilimizin Millet İttifakı paydaşı olarak İYİ Parti’ye katılmasıyla İYİ Parti’nin seçime girmesinin önündeki engeller kaldırıldı. İYİ Parti seçimlere katıldı ve güzel de bir başarı yakaladı. Diğer yandan 31 Mart Yerel seçimlerinde yine hem CHP hem İYİ Parti hem Saadet Partisi ve Demokrat Parti, Millet İttifakı’nın paydaşları olarak 31 Mart başarısının birçok yerde birlikte getirdiler. Neticede bizim ana muhalefet partisi olarak iktidar olma iddiasında olan ve aynı zamanda bu devleti kuran en köklü siyasi partisi olarak bizim bu çemberi büyütüp paydaşlarımız artırmamız gerekiyor. Bu bağlamda Genel Başkanımızın bu çizgisinden memnun olmayanlar olabilir” dedi. 

“BAHARIN TÜM TÜRKİYE’YE YAYILMASINI İSTİYORUZ”

Millet İttifakı olarak 2018 seçimleri sonrasında yükselen bir ivme yakaladıklarını kaydeden Başkan Yücel, iktidar alternatifinin Millet İttifakı dışında aranmasının sorgulanması gerektiğini belirtti ve “Biz sağ-sol gibi kısır söylemlere sıkışıp kalırsak bu çemberi genişletemeyiz. Bizim bir ideolojimiz var. Partimizin bir tüzüğü ve programı var. Bizim buradaki değerlerimiz zaten sol ideolojinin değerleridir. Emeğin üstünlüğü, eşitlik, özgürlük, adalet, demokrasi, hukukun üstünlüğü… Bunların hiçbir kısmında hiçbir tereddüdümüz yok. Ama mevcut siyasi iktidardan rahatsız olan, bu ülkenin daha demokratik olması gerektiğine inanan hem siyasi partilerle hem de toplumun tüm kesimleriyle biz bir araya gelmek zorundayız. CHP’nin belli kırmızı çizgileri vardır. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü, bayrağımız, vatanımız, milletimiz, laiklik ilkesi… Onun dışında biz bu çemberi büyütmek zorundayız. Geçmişte farklı siyasi partilere oy veren herkesi bu çatının atına birleştirmek zorundayız. Kucaklayıcı ve yapıcı olmalıyız. Sorun yaratan değil, çözen olmalıyız. Bunu da yapıyoruz. Bir de 31 Mart başarısı dedik. ‘Martın sonu bahar olsun’ dedik ve martın sonunda baharı getirdik. Bu baharın tüm Türkiye’ye yayılmasını istiyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz. 31 Mart başarısından sonra mevut siyasi iktidarın alternatifi olmak için CHP ya da Millet İttifakı dışında başka bir adreste aramak bence sorgulanması gereken bir durumdur. Ama tabii ki saygı duyarız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.