Dolar 32,3690
%0.16
Euro 34,9608
%-0.3
Altın 2.325,360
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Yücel’den ‘disiplin cezalarına’ sert tepki: Karara itiraz edeceğiz

Başkan Yücel’den ‘disiplin cezalarına’ sert tepki: Karara itiraz edeceğiz

CHP İzmir İl Disiplin Kurulu, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresinde basına yönelik saldırıya karıştığı tespit edilen 8 isimle ilgili nihai kararını verdi. Ancak verilen kararlar CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i memnun etmedi. Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Yücel, "saldırıya karışan isimlerin partide yeri olamaz" sözlerini hatırlattı ve “İl yönetimiyle de konuyu görüşüp karara itiraz edeceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.12.2020 - 16:15

EGEPOSTASI- 29 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi'nde, sonuçların açıklanmasının ardından iki grup arasında çıkan kavga alanda bulunan ve olayı görüntülemeye çalışan basın mensuplarına yönelik linç girişimine dönüşmüştü.

CHP İzmir İl Başkanlığı ise olaya ilişkin soruşturma başlatmış ve saldırıya karıştığı tespit edilen 8 ismi kesin ihraç talebiyle disipline sevk etmişti.

9 Kasım tarihinde toplanması beklenen ancak koronavirüs nedeniyle toplanamayan İl Disiplin Kurulu geçtiğimiz Pazartesi günü konuyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda ifade veren 8 isim hakkında karar da verildi. Buna göre; 4 isme 1 yıl geçici ihraç, 3 kişiye kınama ve 1 kişiye de uyarı cezası verilirken bir kişi hakkında da ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi.

"İl Disiplin Kurulu'nun verdiği kararın kendilerini de rahatsız ettiğini belirten CHP İl Başkanı Deniz Yücel kararı şöyle değerlendirdi: 

“Alınan karar bizi de memnun etmedi. Bu konuda gazeteci arkadaşlarımızın yanında durmaya devam edeceğiz. İl yönetimiyle de konuyu görüşüp karara itiraz edeceğiz. Gazeteci arkadaşlarımıza saldırı konusunda en başta ne söylediysek sözlerimizin arkasındayız.”

Öte yandan verilen disiplin cezalarını yeterli bulmayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in bugün gerçekleştirilmesi planlanan İl Yönetim Kurulu toplantısında konuyu masaya yatırması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.