Dolar 32,5698
%0.09
Euro 34,9596
%0.38
Altın 2.425,430
%0.09
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Yücel ve Aziz Kocaoğlu savunma verdi: Kamu zararı davasında flaş gelişme

Başkan Yücel ve Aziz Kocaoğlu savunma verdi: Kamu zararı davasında flaş gelişme

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Yücel’in aralarında bulunduğu, 2014-2019 döneminde görev yapan 174 meclis üyesi hakkında açılan kamu zararı davası dün Ankara’da görülmeye başlandı. Ankara Sayıştay’da konuya ilişkin savunma veren  Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kamu zararı kararının yanlış bir değerlendirme sonucu verildiğini ifade etti. Kararın meclis üyelerinin oy birliği ile alındığına dikkat çeken Başkan Yücel, yasaya aykırılık olmadığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 31.03.2021 - 20:40

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aziz Kocaoğlu’nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 2014-2019 yılları arasındaki dönemde 2016 yılında İzmir’in spor kulüpleri Göztepe ve Altınordu’ya 950 bin TL’lik nakdi yardım yapmıştı.

Kulüplere aktarılan paranın kamu zararı olduğuna kanaat getiren Sayıştay, konuyla ilgili Dönemin Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü olan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve 174 meclis üyesi hakkında “zimmet” çıkarmıştı.

Konuyla ilgili açılan dava ise dün Ankara’da görülmeye başlandı. 

Sekiz CHP’li ve iki AK Partili olmak üzere toplamda 10 meclis üyesi bugün Ankara Sayıştay’da savunma verdiği ifade edildi. Aziz Kocaoğlu, Deniz Yücel, Ali Büyükkayıkçı, Hatice Tatlı, Mehmet Aydoğan, Bülent Çetinkaya, Aydoğan Hepdemirgil, Abdurrahim Aksoy Hakkı Durmaz ve Mesut Demirkaya’nın savunma vermek üzere Ankara’da olduğu öğrenildi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kararın meclis üyelerinin oy birliği ile alındığına dikkat çekerken alınan meclis kararından yasaya ve mevzuata aykırı hiçbir şey olmadığının altını çizdi ve şunları söyledi; “Biz daha önce yazılı savunmalarımızı yapmıştık. Yazılı savunmalarımızı özetledik. Burada yasalara ve mevzuata aykırı bir durum yok. Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla Altınordu Spor Kulübü’ne ve Göztepe Spor Kulübü’nün amatör kısımlarına yapılan nakdi bir yardım var. Belediye meclisinde oy birliği ile alınmış bir karar var. Bu kulüplerin profesyonel kısımları olduğundan dolayı ‘para aktarımı profesyonel kısımlara yapıldı’ gibi bir gerekçeyle, yanlış bir değerlendirmeyle böyle bir kamu zararı olduğu tespit ediliyor. Bu aktarımın kulüplerin amatör kısımlarına, derneklerine yapıldığına dair delillerimizi, belgelerimizi ibraz ettik. Savunmalarımızı aktardık. Artık Sayıştay Temyiz Kurulu, önümüzdeki haftalarda ya da önümüzdeki ay nihai kararını açıklayacak. Buradaki karar parti ayrımı gözetmeksizin bütün meclis üyelerimizin oy birliği ile kabul ettiği bir karar. Bunun dışında hem meclis kararında hem de para aktarımında yasaya aykırı bir şey yok. Yasanın aradığı şekilde amatör spor kulüplerine yapılan bir yardım söz konusu. Bize göre hatalı ve yanlış bir değerlendirme nedeniyle bu iş bu noktaya geldi. Savunmalarımızı sunduk, artık son sözü söyleyecek olan Sayıştay Temyiz Kurulu.”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.