Dolar 32,5232
%0.11
Euro 34,9403
%-0.09
Altın 2.439,540
%0.14
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Yücel ‘Menemen ataması’ için o tarihi işaret etti

Başkan Yücel ‘Menemen ataması’ için o tarihi işaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Menemen’de yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz ay görevden alınan CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan’ın yerine getirilecek ismin atamasının haftaya yapılacağını söyleyen Başkan Yücel, geçtiğimiz günlerde patlak veren Meta-su krizine ilişkin de sert konuştu.

  • Ege Postası
  • 16.04.2021 - 12:23

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Serdar Aksoy’un Menemen Belediye Başkanı iken “zimmet ve irtikap” suçlarıyla tutuklanıp cezaevine gönderilmesiyle CHP Menemen’de başlayan çalkantılı süreç 1 Aralık Belediye Başkan Vekili seçimiyle devam etmişti. 

20 yıldan uzun bir süredir CHP yönetiminde olan ilçenin AK Parti’ye geçmesiyle birlikte ilçede ipler iyice gerilirken gözler CHP Menemen İlçe Başkanlığı’na çevrilmişti. 

İlçenin kaybedilmesi ve örgüt içerisinde yaşanan kayıpların ardından ilçeyi toparlayamayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İl Yönetimi geçtiğimiz ay, CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan ve yönetimini görevden almıştı. 

Erdoğan’ın görevden alınmasının ardından yeni ilçe başkanının kim olacağı merak konusu olmuştu.İl Yönetimi yeni başkanı belirlemek için bazı isimlerle görüşürken öne çıkan birkaç üç. İsim olduğu ifade edilmişti.

“HER KESİME HİTAP EDECEK BİR YAPININ OLUŞMASI İÇİN GAYRET EDİYORUZ”

Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yeni başkanı belirleme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Herkes tarafından kabul görecek bir kişiye görevin verileceğini ifade etti. Başkan Yücel, “Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde ya da en geç önümüzdeki hatta bu atama yapılacak. Orada yaşanan bir olumsuzluk var. Bu olumsuzluğun örgütteki yansımasını, Menemen’deki yansımasını tamir edecek, tedavi edecek o eski motivasyonu sallayacak bir yapının oluşması gerekiyor. Birine yakın birine uzak ya da bir ekibin/grubun adamı değil, tamamen örgütün benimseyeceği, her kesime hitap edecek bir yapının oluşması için gayret ediyoruz.  Bu konuda Menemen örgütümüzle gerekli istişareleri yapıyoruz. Bize ulaşan herkesle diyalog kurarak onların hassasiyetlerini dikkate alıyoruz. En kısa sürede atama yapılacak ve örgütümüz tüm dinamikleriyle birlikte sahaya çıkıp çalışmalarına başlayacak” dedi.

“SİYASİ BEDELİ AĞIR OLUR”

Öte yandan; ilçede başkanlık bilmecesi devam ederken geçtiğimiz günlerde belediyede de flaş bir gelişme yaşanmıştı.

Menemen Belediyesi'ne bağlı Meta-Su şirketinde görev yapan 280’e yakın ve belediyede çalışan 170’e yakın işçi “Toptan Çözüm Müdürlüğü'nde" görevlendirilmişti. Çoğunluğu çöp ve faraşta görevlendirilen çalışanların tamamının ise CHP’li olduğu belirtilmişti.

Görevlendirmeleri “mobbing” olarak değerlendiren Başkan Yücel, belediye yetkililerince atılan bu adımın birtakım sonuçları olacağı mesajını vererek şunları söyledi; “Yaşanan bu gelişmeyi takip ediyoruz. Arkadaşlara gereken hukuki desteği veriyoruz, gerekli çalışmaları yapıyoruz. Birinin sadece CHP’li olduğu için mobbinge maruz kalması tabii ki yasanın koruyacağı bir iş değil. NE olursa olsun mobbingin hiçbir gerekçesi olamaz ama geçmişte CHP’li bir belediyeyi haksız, hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde devralan bir yapının şimdi işçi ve emekçiler üzerinden bir hesaplaşmaya girişmesinin siyasi sonuçları ve siyasi bedeli ağır olur. Biz o arkadaşlarımızı hiçbir şekilde yalnız bırakmayacağız. Meclis üyelerimiz de hukukçularımız da gerekli desteği veriyorlar.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.