Dolar 32,5706
%0.07
Euro 34,8842
%0.05
Altın 2.439,360
%0.38
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Yücel açıkladı: Anketlerde dikkat çeken ‘gelir seviyesi’ detayı

Başkan Yücel açıkladı: Anketlerde dikkat çeken ‘gelir seviyesi’ detayı

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katılımıyla İl Başkanlığında ilçe başkanlarıyla yapılan toplantının ardından bazı açıklamalarda bulundu. Yapılan anket çalışmalarında parti seçiminde gelir düzeyi detayına dikkat çeken Yücel, “Gelir seviyesi düşük hatta en düşük kesimde CHP İzmir’de birinci parti çıkıyor. Özellikle İzmir’de yüksek gelir seviyesindeki seçmende AK Parti birinci çıkıyor. Gelir seviyesi yüksek kesimden özellikle AK Parti’nin İzmir’de zenginlerin tercih ettiği parti olduğu yönünde bir tespit var” dedi. Yücel, İzmir’de soruşturma yürütülen ilçelerle ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın, “O isimleri İzmirliler aday göstermedi. CHP aday gösterdi. Bunun için İzmirlilere hesap vermemeliler" ifadelerine de yanıt verdi ve “Sandık gelir, kim kime hesap verecekse o zaman görülür” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 25.07.2022 - 16:20

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir il örgütü İzmir İl Başkanlığında bir araya geldi. CHP ilçe başkanları, İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde yaklaşık 2 saat süren bir toplantı gerçekleştirdiler.

Toplantının ardından basın mensupların açıklamalarda bulunan İl Başkanı Yücel, toplantıda masaya yatırılan konulara ilişkin bilgi verirken 11 büyükşehir belediyesinin AK Parti grup başkanvekillerinin yaptığı açıklamada, İzmir’de soruşturma yürütülen ilçelere ilişkin eleştirilerine de yanıt verdi.

Yakın zamanda saha çalışmalarına başlanacağını belirten Başkan Yücel, çalışmaların merkezi ilçelerde yoğunlaşacağını söyledi. Yücel ayrıca, anket çalışmalarına ilişkin dikkat çeken gelir seviyesi ayrıntısı da paylaştı.

SAHA ÇALIŞMALARINDA METROPOL AĞIRLIKLI OLACAK

Toplantıda, saha çalışmalarının masaya yatırıldığını ve bir yol haritası belirlendiğini ifade eden Başkan Yücel, “Toplantıda genel olarak bir istişarede bulunduk. Hem ilçelerde hem belediyelerde hem de yakın zamanda yaptırdığımız anket konusunda ilçe başkanlarımızı bilgilendirdik. Saha çalışmalarımız hava koşullarının el verdiği ölçüde yaz aylarında devam edecek. Malum bu hafta havanın ısınması bekleniyor o yüzden sabah ve akşam erken saatlerde milletvekillerimizin katılımıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu dönemde biraz metropol çalışmalarına ağırlık vereceğiz, son dönemde genelde dış ilçelerde çalışma yaptık” dedi.

“ZENGİNLER AK PARTİ’Yİ TERCİH EDİYOR”

Anket çalışmalarına ilişkin ‘gelir seviyesi’ detayını paylaşan Yücel, üst düzel gelir grubunun AK Parti’ye oy verdiğini belirtti ve  “Yaptırdığımız ankete göre AK Parti’nin, MHP’nin oylarında ciddi bir düşüş var. Partimizin ve İYİ Parti’nin oylarında ise artış var. Gelir seviyesi düşük hatta en düşük kesimde CHP İzmir’de birinci parti çıkıyor. Bunun nedeni de hem İzmir Büyükşehir Belediyemizin hem de ilçe belediyelerimizin pandemi döneminde ve son dönemlerde yaşadığımız ekonomik kriz döneminde kıt imkanlar ve engellemelere rağmen yaptığı sosyal yardımlar, hizmetler… Şöyle de bir tespit var, özellikle İzmir’de yüksek gelir seviyesindeki seçmende AK Parti birinci çıkıyor. Bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi? Onların bunu kendi pencerelerinden masaya yatırıp değerlendirmeleri gerekiyor. Tabiî ki bizde bunu kendi penceremizden inceliyor, masaya yatırıyoruz. Gelir seviyesi yüksek kesimden özellikle AK Parti’nin İzmir’de zenginlerin tercih ettiği parti olduğu yönünde bir tespit var. CHP’nin önceliği her şeyden önce gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermek ve önlemek. Çalışan üreten ya da muhtaç olan işçi, emekçi ya da ezilen kesimlerin bu ülkenin kaynaklarından, zenginliklerinde daha fazla pay almasını sağlamak. Bunu da biz İzmir’de CHP’li belediyelerle, yerel yönetimlerle büyük ölçüde başarıyoruz. İktidara geldiğimizde de bunu bütün Türkiye’ye yayacağız” diye konuştu.

“DAHA İYİ BİR NOKTAYA TAŞIYABİLİRİZ”

CHP’nin oylarındaki artışa ilişkin oran vermeyen ancak dikkate değer bir artış olduğunu belirten Başkan Yücel, “Anlamlı ve bizi mutlu eden bir artış. Ama daha çok çalışıp daha fazla vatandaşımıza ulaşıp daha yüksek artışları hedefimize koyduk. CHP’nin potansiyeli İzmir’de daha yüksek, daha iyi bir noktaya taşıyabileceğimizi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“3 İLÇEYİ DE GERİ ALACAĞIZ. ŞÜPHELERİ OLMASIN”

11 büyükşehir belediyesinin AK Parti grup başkanvekillerinin bugün düzenlediği toplantıda, CHP!’li belediyelere yönelik soruşturmalar üzerinden de eleştiriler yöneltilmiştir. Eleştirilere yanıt veren Başkan Yücel, şunları söyledi; “Menemen’i de, Urla’yı da ilk yerel seçimlerde geri alacağız, bundan hiç şüpheleri olmasın. Menemen’i de Urla’yı da ilk yerel seçimde geri alacağız bundan hiç şüpheleri olmasın. Menderes’te zaten belediye başkanımız ile ilgili hukuki süreç devam ediyor. Seçilmiş biri ile ilgili soruşturma açılması dava açılması bunlar mümkün. Ancak bir belediye başkanının bu tip iddialar ile görevden alınması ki karşı taraf tutuklanmasını bekliyordu belediye başkanımızın. Ancak soruşturmayı yürüten savcı bile tutuklamaya sevk etmedi, gerek duymadı ve adli kontrole sevk edildi. Soruşturma devam ediyor. Ben 20 yıllık hukukçu olarak, hele ki ağır ceza ile ilgilenen bir hukukçu olarak şunu söyleyebilirim; Eğer sabit olan bir suç olsaydı belediye başkanımız tutuklanmış olurdu. Diğer taraftan Urla’da seçilmiş bir belediye başkanı, o dönemde bir soruşturma ile görevden alındı ve kayyuma tandı. Eskiden bizim hukuk sistemimizde böyle bir şey yoktu. Menderes ve Menemen’de olduğu gibi meclis içinden başkan vekili seçilirdi. Ancak 15 Temmuz hain darbe girişimi süreci ve sonrasında çıkarılan kararnameler ile bunu bizim hukuk sitemimize soktular ve mecliste çoğunlukları olduğu için yasalaştı. Bir terör iddiasını ortaya koyup, mahkumiyet kararı gerekmiyor, dava süreci gerekmeden bir belediye başkanı görevden alınabiliyor. Bunu tabii doğuda daha fazla örneği var. Belediye başkanları dokunulmaz değil. Ancak mahkum olmadan bir insanı görevden almak, hele hele ki görevden alıp yasalarımıza göre meclisten seçmeyip kayyum atamak anayasamız ile hiç bağdaşmıyor. Hele hele görevden alıp da normal yasal mevzuatımıza ve belediye kanuna göre meclis içerisinde bir seçim yapılması gerekirken kayyum atamak, demokrasiyle hiçbir şekilde bağdaşmıyor. Anayasamızda masumiyet garinesi vardır. Bir kişinin mahkumiyet kararı kesinleşir, ondan sonra yasal mevzuat neyi gerektiriyorsa onu yaparsınız. Ama bir anayasada masumiyet karinesi varken diğer yandan soruşturma açıp birini görevden almak, ötekini görevden almak… Bu demokrasi de değil hukuk da değil. Bu, hukukun birilerinin isteğine ve iradesine göre bir silah olarak kullanılmasıdır. Yani sandıktan alamadıkları sonucu bu tip ayak oyunlarıyla siyasi kararlarla ya da yasalarda yaptıkları oynamalarla.. Görünen tarafta yasal ya da hukuki olarak bir dayanağı var ama demokrasiyle bağdaşan bir tarafı yok. Masumiyet garinesi varken bu tip yöntemler bizim hukuk sistemimizde olmamalı. Sonuç ne olursa olsun kimse bu tür yöntemlere tevessül etmemeli.”

YÜCEL, HIZAL’A SANDIĞI İŞARET ETTİ

Toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, adaylık dönemine üstü kapalı gönderme bulunmuş ve “O isimleri İzmirliler aday göstermedi. CHP aday gösterdi. Bunun için İzmirlilere hesap vermemeliler" ifadelerini kullanmıştı. Hızal’ın sözlerine yanıt veren Yücel, seçimleri işaret etti ve “Sandık gelir, kim kime hesap verecekse o zaman görülür” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.