Dolar 32,5232
%0.11
Euro 34,9419
%-0.09
Altın 2.439,550
%0.14
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sürekli’nin yönetim listesinin röntgeni

Başkan Sürekli’nin yönetim listesinin röntgeni

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen AK Parti İzmir İl Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede verilen mesajların yanında ikinci kez başkanlık koltuğuna oturan İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin yönetim kurulu listesi de kongrenin en önemli detaylarından oldu. Başkan Sürekli’nin geçtiğimiz hafta onaylattığı listesinde eski yönetimden birçok isimle yoluna devam ettiği görülürken yönetime eklenen isimler dikkat çekti. Listede ayrıca Başkan Sürekli’nin her fırsatta önemini vurguladığı kadın kotası üzerinde de duruldu. Yönetim Kurulu’nda yüzde 30 kadın kotası uygulandı

  • Ege Postası
  • 23.02.2021 - 12:01

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Merakla beklenen AK Parti İzmir İl Kongresi dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kongreye tek aday olarak giren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise başkanlık koltuğundaki ikinci dönemine seçimle başa geldi.

İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, kongrede 528 delegeden oy kullanan 507’sin tam oyunu alarak başkanlık koltuğuna ikinci kez oturdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kongredeki sözleri gündeme otururken kongrede merakla beklenen bir diğer ayrıntı da Başkan Sürekli’nin yeni yönetim kurulu listesi oldu.

Başkan Sürekli’nin geçtiğimiz hafta Genel Merkez’e giderek onaylattığı yönetim kurulu listesi, dün belli oldu.

Başkan Sürekli’nin, geçmiş dönemden birçok isimle yoluna devam ettiği görülürken yönetime giren yeni isimler de dikkat çekti.

Sürekli, 2019 yılında hazırlanan 49 kişilik yönetim kurulundan 29 isimle 2021 yılında da birlikte yol yürüme kararı alırken 20 yeni isim listeye eklendi. 

YENİ YÖNETİMDE İLÇE BAŞKANI AYRINTISI

Listeye  ise eski ilçe başkanları ve başkan adaylarının eklenmesi dikkat çekti.

Sürekli, önceki yönetimde olmayan AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu’nu, 2019 yılı yerel seçimlerinde Konak Belediye Başkan adayı olan Melek Eroğlu’nu ve AK Parti Menemen eski İlçe Başkanı Muzaffer Sıtkı Yüksel’i yeni yönetimine dahil etti. 

Yeni yönetim listesinde, önceki dönem yönetim kurulunda olan ve 2019 yılı yerel seçimlerinde Seferihisar Belediye Başkan adayı olan Hamit Nişancı’nın olmaması ise dikkat çekti.  

Başkan Sürekli, uzun süredir birlikte çalıştığı  Siyasi Hukuk İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Aslan, Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Emrun Sulayıcı, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili, Çevre ve Şehircilikten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Deniz Doğan, Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nail Kocabaş, Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Semiha Paçacı, Mali İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gedikoğlu, İl Sekreteri Sefa Şahin, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Furkan Katmerci, Ekonomi İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ahmet Şimşek, İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Münir Ensari gibi isimlerle ise yoluna devam etme kararı aldı. 

YÜZDE 30 KADIN KOTASI

Her fırsatta yönetimlerde ve parti içerisindeki kadın gücüne vurgu yapan Başkan Sürekli’nin listesindeki kadın kotası ise dikkatlerden kaçmadı.

49 isimden 14’ünün kadın olduğu il yönetim kurulunda yüzde 30 kadın kotası uygulanmış oldu.

DİSİPLİN KURULUNDA DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

Başkan Sürekli’nin hazırladığı beş kişilik İl Disiplin Kurulu’nda ise Necip Kalkan, Numan Seyran, Serhat Metin, Ahmet Şimşek, Müslüm Karakeçili isimleri yer aldı.

Listede ilk sırada yer alan, bir dönem AK Parti İzmir Milletvekilliği yapan, 2019 yılında da milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Necip Kalkan ismi dikkatleri çekti. 

Listede ayrıca AK Parti Karşıyaka İlçe Başkan adayı Müslüm Karakeçili’nin olması da dikkatlerden kaçmadı. 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.