Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sürekli’den Soyer’e hastane çağrısı

Başkan Sürekli’den Soyer’e hastane çağrısı

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kültürpark ve Fuar alanında sahra hastanesi kurulmasına ilişkin davetini değerlendirerek, kendisine bir çağrıda bulundu.

  • Ege Postası
  • 18.12.2020 - 16:04

Gerekmesi halinde sahra hastanesinin de kurulabileceğini belirten Başkan Sürekli; “Sayın Soyer iki kez bunu gündeme getirdi ama kendi yönetimlerindeki Eşrefpaşa Hastanesi’ni salgınla mücadele sürecine bir türlü dâhil etmedi. Bundan neden imtina ediyorlar anlayamadık'! Hastane bomboş. Bize gelen bilgilere göre de talep ve başvuruları geri çeviriyorlar. Kendisi önce bu konuya açıklık getirmelidir ve önce kendi yönetimindeki hastaneyi hizmete sunmalıdır. ‘Biz istedik, onlar yapmadılar’ demeden önce, kendi üstlerine düşeni yapmalılar!” diye konuştu.

“Söyledik yapmadılar” demekle nereye kadar'

Büyükşehir Belediyesi yönetimindeki Eşrefpaşa Hastanesi’nin 150 yatak kapasitesi olduğunu ve 76 uzman hekimle hizmet verdiğini hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; 2 gün önceki verilere göre, hastanede sadece 11 servis yatağının dolu, 4 yoğun bakım yatağının boş olduğunu ve sadece 1 tek covid hastasının bulunduğunu söyledi. Sürekli, açıklamasına şu sözlerle devam etti; “ Kültürpark ve Fuar alanında sahra hastanesi kurulması için çağrıda bulunuyorlar ama kendi hastanelerinin ne yaptığından bi haberler. Belli ki; ‘Söyledik, yapmadılar.’ diyerek yine algı yaratma peşindeler. Hizmet ve icraat konusundaki yetersizlerini nereye kadar bu yöntemle örtebilirler ki! Eşrefpaşa Hastanesi bir abide gibi ama bomboş orada duruyor. Bu bir niyet meselesidir. Siz sürece katkı koymak istiyorsanız, önce kendi hastanenizden haberiniz olacak, onu salgınla mücadelenin hizmetine sunacaksınız.”

Üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi'

 “CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin asıl derdi bağcıyı dövmek değil de üzüm yemek olsaydı Eşrefpaşa Hastanesini salgın sürecinin en başından itibaren İzmir’deki sağlık organizasyona dahil etmek için teklifte bulunurlardı.” diye konuşan Başkan Sürekli, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi; “Tüm Türkiye’de olduğu gibi, İzmir’de de salgınla mücadelemiz Sağlık Bakanlığımız ve ilgili müdürlüklerimizce aralıksız sürüyor. Biz, iyi niyetli ve elzem her talebin, çağrının karşılığını veririz, işbirliğinden kaçmayız. Ne yazık ki; Soyer’in bu önerisi; doğruluğu ve gerekliliği tartışılan, polemik yaratma amacıyla ortaya atılan bir öneri olmaktan öteye geçmiyor. İçten ve iyi niyetli olsalardı, önce kendi hastanelerinden başlarlardı. Milletimizin, hemşerilerimizin algısını yönlendirmek yerine sağlık icraatlarına yoğunlaşsalardı inandırıcı olurdu. Bu nedenle, sormak istiyoruz; Eğer sürece katkı koymak istiyorsanız, önce kendi uhdenizdeki Eşrefpaşa Hastanesi’nin kapılarını neden ihtiyaç sahiplerine açmıyorsunuz'  İzmirlileri kandırmak, kaygı yaratmak ve suçlamak yerine, icraatlarıyla gündeme gelmeleri daha inandırıcı olurdu. Biz de çağrımızı tekrar ediyoruz, sahra hastanesine gelene kadar, kendi hastanenizin boş yataklarını İzmirlilerin hizmetine sunun!”  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.