Dolar 32,3764
%0.18
Euro 34,9968
%-0.19
Altın 2.333,930
%0.58
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sürekli’den seçim yorumu: Cumhur İttifakı dimdik ayaktadır

Başkan Sürekli’den seçim yorumu: Cumhur İttifakı dimdik ayaktadır

Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un görevden uzaklaştırılmasının ardından bugün Menemen Belediye Meclisi yerine yeni başkan vekili seçildi. Kıran kırana geçen oylamada Millet İttifakı adayı CHP'li Deniz Karakurt Başkan Vekili seçildi. Seçimin ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli seçimi değerlendi. Sürekli, Cumhur ittifakı'nın en başından beri bir arada olduğunu belirtti ve “Cumhur İttifakı dimdik ayaktadır” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.12.2020 - 18:39

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı iken ‘zimmet ve irtikap’ suçlarıyla tutuklanan Serdar Aksoy’un görevden uzaklaştırılmasının ardından Menemen Belediye Meclisi bugün yeni başkan vekilini seçti.

Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı’nın tek adayla gittiği seçimde Cumhur İttifakı’nın adayı Aydın Pehlivan Millet İttifakı’nın adayı ise Deniz Karakurt oldu.

4 turda gerçekleştirilen seçimle ilk 2 turda üçte iki çoğunluk, son 2 turda da salt çoğunluk sağlanamadığından başkan vekili kura yolu ile belirlendi.

Yapılan kura sonucunda başkan vekili seçilen isim Millet İttifakı adayı Deniz Karakurt oldu.

Sonuçların açıklanmasının ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yapılan seçimi değerlendirdi.

Başkan Sürekli, "Tabi ki orada seçimden başarıyla çıkıp Menemen halkına hizmet etmek ve yerel seçimde dile getirdiğimiz projeleri gerçekleştirmek isterdik. Kısmet olmadı. Bu yönden üzüldük. Ancak Cumhur İttifakı’nın 12 meclis üyesi var ve dimdik ayakta. 12 meclis üyemiz adayımıza teveccüh gösterdiler. 3 tane de Millet İttifakı meclis üyesinin desteğini gördük. 15 oy aldık Bu bizim açımızdan olumlu bir netice. Meclisteki ağırlığımız ve gücümüz ortaya çıktı. Bundan sonra Menemen halkı için mecliste koyduğumuz katkıları oymaya devam edeceğiz. Mecliste güçlü bir Cumhur İttifakı grubu menemen için gereken çalışmaları yapacağız. Gerektiğinde muhalefet yapacağız gerektiğinde Menemen halkının yararına olan hususlarda katkımızı koyacağız” dedi.

Başkan Sürekli, Millet İttifakı’ndan gelen 3 oyun ittifakta bölünme sinyali olup olmadığını konusunda ise; “Onlara biz bakmıyoruz. 3 tane ittifak üyesi teveccüh göstermişler. O konu Millet İttifakı’nın konusu” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.