Dolar 32,5983
%0.38
Euro 34,7907
%0.17
Altın 2.497,670
%0.53
Bist-100 9.444,00
%-0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sürekli’den kongre sonrası ilk mesajlar

Başkan Sürekli’den kongre sonrası ilk mesajlar

22 Şubat tarihinde gerçekleştirilen AK Parti İzmir İl Kongresi’yle ikinci kez il başkanı koltuğuna oturan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, kongrenin ardından ilk mesajlarını verdi. Başkan Sürekli kongreye gelen “lebalep” eleştirilerinden İzmir’de kentsel dönüşüme, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Soyer arasında geçen görüşmeye kadar birçok değerlendirmede bulundu.

  • Ege Postası
  • 26.02.2021 - 12:42

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Pandemi nedeniyle daha önce iki kez ertelenen AK Parti İzmir İl Kongresi 22 Şubat Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Kongreye tek aday olarak giren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali sürekli, daha önce atanarak geldiği il başkanlığı görevinin ikinci dönemine oy kullanan 507 delegenin tamamının oylarını alarak başladı.

Kongrenin ardından Egepostası’na konuşan Başkan Sürekli, İzmir’de yapacakları çalışmalara ilişkin mesajlar verdi.

Kongreyi ve kongre sonrası gelen eleştirileri de değerlendiren Başkan Sürekli, “muhteşem kongre” olarak tanımladığı kongrede pandeminin gerektirdiği bütün tedbirleri aldıklarının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in görüşmesini de değinen Başkan Sürekli, cumhurbaşkanının Başkan Soyer’in taleplerine ilişkin talimatları verdiğini söyledi.

“BU BENİM İÇİN ONURDUR”

İzmir’de il başkanı olarak ikinci dönemine seçimle başlayan Başkan Sürekli, göreve geldiği ilk günden bu yana çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi ve “17 Nisan 2019 tarihinde Sayın cumhurbaşkanımızın takdirleriyle AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na atanmıştım. 22 ay sonra da yine Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle tek aday olarka giridğim kongrede saygıdeğer delegelerimizin teveccühleri ve iradeleriyle bu sefer de seçilerek il başkanlığı görevine gelmiş bulunmaktayım. Bu benim için onurdur. Yeni bir döneme başlıyoruz. Geçtiğimiz 22 ayda yaptıklarımız ortada inşallah bu yeni dönemde de 2023 ve 2024 hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz. Seçim bir yana... Seçimden önce İzmir’imizin sorunlar var. Bir İzmirli ve iktidar partisinin İzmir İl Başkanı olarak İzmir’in sorunlarıyla ilgili her türlü katkıyı koymaya hazır olduğumuzu ve bugüne kadar lemizden gelen yaptığımız gibi bundan sonra da elimizden geleni yapacağımız mesajını vermek istiyorum. 22 ay zaten çok yoğun bir tempoda geçti. Her ne kadar bu süreç içerisinde 10 ay pandemiyle yaşayıp bu dönemde çalışsak da biz pandemide de boş durmadık. Online ve mobil çalışmalarımızın yanı sıra birinci pandeminin sonunda alan çalışmalarımızı da sıklaştırarak yoğun bir çalışma içerisinde olduk. Depremi yaşadık. Su baskını, sel baskını yaşadık. Birçok doğal afeti İzmirlilerle birlikte yaşadık. Bu dönemlerde üzerimize düşen neyse onu yaptık. En önemlisi Gönül Seferberliği programlarını icra ettik ve İzmir’de 76 bin üyeyi partimiz kazandırdık“ dedi.

“İZMİR, BU SEFER BİR BAŞKA İZMİR’Dİ”

Kongereyi kısaca değerlendiren Başkan Sürekli, muhteşem bir kongreyi geride bıraktıklarını ifade etti ve şunları söyledi; “Muhteşem bir kongre oldu. Hem görsel hem katılım hem de verilen mesajlar açısından hakikaten çok başarılıydı. Bu sadece benim değil hem kamuoyunun hem partililerin hem Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın görüşleri. Kendisinin de hem kongremizde hem de İstanbul Kongeresi’nde çok başarılı bulduğu, sadece kongreyi değil... Sayın Cumhurbaşkanımız İzmir’de birçok programa katıldı. Bu programlarda İzmirlilerin bakışını ve AK Parti’ye yönelişini gördüler. Kendileri de zaten ‘İzmir, bu sefer bir başkan İzmir’di’ diye bu görünüşü tanımladılar.”

“GEREKEN BÜTÜN ÖNLEMLER ALINDI”

Kongrenin ardından muhalefet kanadından gelen “lebalep kongre” eleştirilerine de yanıt veren Başkan Sürekli, gereken bütün tedbirlerin alındığının altını çizdi ve “Bu konu gündeme geldi. Biz bu konuyla ilgili çalışmalarımızı da yapmıştık. Gerek online kongreler devam ediyor gerekse Sayın Cumhurbaşkanımızın Rize Kongresi’nden itibaren bizat katıldığı kongreler devam ediyordu. Burada bütün tedbirler Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyeleri doğrultusunda ve tedbirlerinden esinlenilerek Genel merkezimiz tarafından planlandı. Ve poandeminin ikinci dönemi başlamadan önce de bu kongreler yapılmıştı. Oradaki sonuçlar da değerlendirildi ve alınması gereken bütün tedbirler alındı. Bir, katılan misafirler salona HES koduyla alındılar. İki, Halkapınar Kapalı spor Salonu, İzmir’in en büyük spor salonu. Havalandırma açısından da en iyi standartlara sahip salonu. Kaldı ki o gün mükemmel bir havalandırma yapıldı ki konuklar üşüdüler. Sık sık havalandırma yapıldı. Bilimsel veriler ışığında belirlenen çalışmalar yerine getirildi. Bunun dışında protokoldeki delegeler ve misafirler testlerini yaptırdılar. Ayrıca termal kameralarla ateş ölçümü alındı ve ateşi yüksek olan kişiler kongreye alınmadı. Sosyal mesafe ve maske uyarı yapıldı. Maske ve dezenfektan dağıtımı yapıldı. Ben hatırlıyorum. CHP’de pandeminin birinci döneminde büyük kongresini ve İstanbul Kadın Kolları ll Kongresi’ni yapmıştı. Orada, gereken tedbirlerin de alınmadığını ve sıkıntı olduğunu hatırlıyorum. Ama bizim kongremizde bütün tedbirler harfiyen alındı. Kaldı ki 65 yaş üstü ve 20 yaş altı misafirlerimiz prosedür gereği davet edilmedi” dedi.

“İZMİR’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM İVEDİLİKLE YAPILMASI GEREKİR”

Başkan Sürekli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kongrede İzmir’e yönelik ifadelerini de değerlendirdi. Cumhurbaşkanının uzun zamandır İzmir’de koku problemi ve kentsel dönüşüm üzerinde durduğunu ifade eden Sürekli,  “Sayın Cumhurbaşkanımız İzmir’e her geldiğinde İzmir’in sorunlarıyla ilgili mesajlarını veriyor. Bu mesajları grup toplantılarında da veriyor. Biliyorsunuz İzmir’in kanayan yarası koku problemi de var. Sayın Cumhurbaşkanımız suda yaşanan sıkıntılarla birlikte koku problemini de sıkça dile getiriyordu. Yine kentsel dönüşümle ilgili birçok mesajını vermişti. Biz de daha önce yaptığımız açıklamlarımızda İzmir’in en büyük sorununun altyapı, ulaşım ve kentsel dönüşüm olduğunu vurguladık. Aynı çerçevede çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Kaldı ki yaşadığımız deprem sonucunda ve aşırı yağışlar sonucu oluşan su baskınlarında gördüğümüz üzere İzmir’de kentsel dönüşüm ivedilikle yapılması gerekir. Kentsel dönüşüm hem deprem gibi doğal afetlerin önünü kesecek hem de sel ve su baskınları nedeniyle yaşanan sıkıntıların önünü kesecek. Ulaşım, altyapı... Zaten hep gündemde. Ulaşım İzmir’de çok büyük bir sorun. Üç tane battı-çıktı vaadi var Sayın Başkan’ın. Bu konuda da herhangi bir ilerleme göremiyoruz. İki yıla yakın bir zamandır görevdeler ve bu vaatlerde somut bir adım göremedik. Metro ile ilgili çalışmalar da yavaş ilerliyor. Biz iktidar partiis olarek elimizden gelen gayreti göstereceğiz, destek omamız gereken noktalarda destek olacağımızı söylemiştik. Bunun örnekleri de var. Yeşillik Caddesi’yle ilgili taleplerini anında yerine getirdik, Buca Metrosu ile ilgili onayı da anında verdik, Çiğli Tramvayı ile ilgili taleplerini de ivedilikle yerine getirdik. Ve en önemli sorun Özkanlar Pazaryeriydi. O konudaki problemi de sayın milletvekillerimizin desteğiyle sorunun çözülmesinin ortağı olduk” diye konuştu.

“BU GAYET GÜZEL BİR TABLO”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir ziyaretinde Başkan Soyer ile bir araya gelmiş ve İzmir üzerinde bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmeye ilişkin bilgiler aktaran Başkan Sürekli, cumhurbaşkanının Başkan Soyer’in taleplerini aldığını söyledi ve “Ülkenin cumhurbaşkanı şehrimize geldiğinde kentin belediye başkanı ile görüşmüşler. Belediye Başkanı’nın taleplerinin Sayın Cumhurbaşkanımız dinlemiş, notlarını almış ve gereken talimatları vermiş. İncelemeler ve çalışmalar yapılacak. Bu gayet güzel bir tablo. Sayın cumhurbaşkanımız ülkemizin ve şehrimizin menfaatine yapılması gereken ne varsa yapacaklarını ifade ediyorlar” dedi.

“BÜTÜN ENERJİMİZİ İZMİR İÇİN HARCAYACAĞIZ”

Sürekli son olarak merakla beklenen listesinde son anda yapılan değişiklikleri de değerlendirirken şunları söyledi; “Listemizin omurgasını muhafaza ettik. Listemizi yüzde 60 oranında koruduk. Yüzde 40 oranında da yenilemeye gittik. Bu yenilemede de kadın ve genç kotasına çok dikkat ettik. Yeni arkadaşlarımızı kazanmaya çok dikkat ettik. Bu şekilde hem genç hem de tecrübeli bir yönetim ortaya çıktı. Bütün enerjimizi İzmir için harcayacağız”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.