Dolar 32,3591
%0.13
Euro 35,0198
%-0.13
Altın 2.325,670
%0.23
Bist-100 9,13
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sürekli’den iddialı seçim çıkışı: İzmir’de 16-17 ilçeyi rahatlıkla alırız

Başkan Sürekli’den iddialı seçim çıkışı: İzmir’de 16-17 ilçeyi rahatlıkla alırız

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti’nin İzmir’de 2004 yılından bu güne kadar artan bir başarı ivmesi kazandığını söyledi. 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nın İzmir’i gizli ittifaklar ile aldıklarını ifade eden Başkan Sürekli, “Bizim tabloya baktığımızda gördüğümüz sonuç İzmir’de 15 ilçe alınabileceğiydi. Ama gizli ittifaklar nedeniyle 5’te kaldı. 16-17 ilçe bizim İzmir’de rahatlıkla ulaşabileceğimiz bir sonuç” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.04.2021 - 14:24

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, TV35 ekranlarında yayınlanan Kent ve Siyaset programında Mehmet Ali Deniz'in sorularını yanıtladı.

 AK Parti İzmir İl Kongresi ve AK Parti 7. Olağan Kongresi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Sürekli, yerel geçtiğimiz yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunurken 2023 hedeflerine de gönderme yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni de eleştiren Başkan Sürekli, ilçe belediyeleri 2. yıl değerlendirmelerini yaparken kendilerinin de belediyelerin iki yıllık performansını değerlendireceklerini belirtti.

“İZMİR ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR”

AK Partinin son il kongrelerinden olan İzmir İl Kongresi’nin ardından AK Parti 7. Olağan Kongresi2de geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. Kongrelere ilişkin genel bir değerlendirme yapan Başkan Sürekli, “Kongremiz muhteşemdi. İlçelerden başladık. Pandemi nedeniyle bu süreç uzun sürdü. İl Kongresi derken arkasından kadın ve gençlik kolları kongremizi ve büyük kongremizi yaptık. MKYK üye sayısı 50’den 75’e, yedek üye sayısı da 35’e yükseltildi. Burada katılımcılığı öngören bir anlayış ortaya çıkıyor ve her kesimden bir temsilcinin yer aldığı MKYK görüyoruz. Muhteşem bir yapı ortaya çıktı. Bir yandan tecrübe bir yandan gençlik var. 2023 hedeflerine gideceğimiz kadro muhteşem. İzmir açısından gelirsek İzmir altın çağını yaşıyor. Kadın kollarından MKYK’da 3 isim yer aldı. Arkasından çok güzel bir haber aldık gençlik kolları genel başkanlığına İzmir İl Gençlik Kolları Başkanımız Eyüp Kadir inan seçildi. Bizim için büyük bir onur. Gençlik kollarında görev almak ve genel başkanlığa gelmek çok önemli. Aynı zamanda MKYK’yı oluştururken İzmir 3 kişiyle temsil edildi. 2 arkadaşımız da bizim son yönetimde birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız. Arkasından büyük kongremiz yapıldı. İzmir’imizin gururu son başbakanımız 28. TBMM Başkanı Binali Yıldırım Genle Başkanvekili görevine getirildi. Hamza Da Başkanımız Tanıtım ve Medya Başkanlığına getirildi. Bu süreci de bu şekilde sonlandırmış olduk. Muhteşem bir kadro oluşturuldu” dedi.

“İZMİR’DEN BEKLENTİ BÜYÜK”

AK Parti 7. Olağan Kongresi’nde MKYK’ya İzmir’den 2 isim girerken yedek listede de İzmir’den 3 isim yer almıştı. İzmir’in Ankara’daki temsiliyetinin arttığını ve bunun İzmir için gurur verici olmasının yanında sorumluluklarını da artıran bir durum olduğunun altını çizen Başkan Sürekli, “İzmir’den beklenti büyük. Bizi İzmir’de temsil eden parti büyüklerimiz güzel işler yapıyorlar. Bunun yanında İzmir’e verilen önem de ortaya çıkıyor. Bu ne demek? Bizim sorumluluğumuz artıyor. Hem böyle güçlü bir kadroyla Ankara’da temsil ediliyoruz hem de Sayın Cumhurbaşkanımız son kongrelerde her zaman İzmir’den beklentilerini ve memnuniyetini dile getirdi. Bu arada Sayın Cumhurbaşkanımız bir ara şahsımı arayarak İzmir’den beklentilerini dile getirip talimatlar vermişti. Beklentiler büyük ama bu beklentiye yönelik çalışmalarımız hızla devam ediyor. Biz zaten hızımızı hiç kesmedik. Ama çalışma alanlarımız değişti. Pandemi geldi, çalışmalarımız başka alanlara döndü. Biz de online çalışmalara başladık. Pandemi devam ederken 30 Ekim İzmir depremi meydana geldi. Bu kez biz de depremdeki yaralarımızı sarma çalışmalarına başladık. Ardından kongre süreçleri başladı. Ama biz yine hiç durmadık. Biz yine alanlarda olmaya devam edeceğiz ama pandemi koşullarına göre tabii ki. 3. pik yaşanıyor. Bunu da geçirdikten sonra yazın normalleşmeyle birlikte alana çalışmalarımıza yüz yüze devam edeceğiz. Ramazan ayı için de bazı planlarımız var. Vatandaşımızın yanında olacağız. Ramazan sonrası normalleşme de sanrım başlayacak. O zaman hem alan çalışmalarımız hem de teşkilat çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecek. Milletvekillerimiz parlamento çalışmalarına ara verecekler ve alanlarda birlikte olacağız. 2023 ve 2024’e kadar durmak yok yola devam diyoruz” diye konuştu.

“BİZ DE KENDİ DEĞERLENDİRMEMİZİ YAPACAĞIZ”

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinin üzerinden iki yıl geçti ve İzmir’de ilçe belediyeleri iki yıllık performanslarını kamuoyuyla paylaşmaya başladı. Başkan Sürekli, AK Parti İzmir’in de belediyelerin iki yılını değerlendireceğini belirtti ve şunları söyledi; “Biz yerelde muhalefetiz. Bu görevi de layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Belediyelerin iki yılı geride kaldı. Onlar kendi değerlendirmelerini yapıyorlar biz de kendi değerlendirmemizi yapacağız. Büyükşehir ile başlayacağız. Biz gereken eleştiri ve önerileri sunacağız. Biz sadece bunu yapmıyoruz gerektiğinde Büyükşehir’in çalışmaları için destek de oluyoruz. Başka İzmir yok. İzmir için elimizden geleni yapacağız.”

“İZMİR’DEKİ İKTİDARI GİZLİ KONJONKTÜRLER BELİRLEDİ”

Başkan Sürekli’nin ilçe başkanlığı döneminden bu yana İzmir’de AK Parti’nin neden iktidar olmadığı konusunda özeleştiri yapan Başkan Sürekli, eksikliklerini olduğunu söylerken İzmir’e oy oranlarının artan bir ivme gösterdiğine de dikkat çekti ve “İzmir sonuçlarını hep genel konjonktür etkiliyor. Geçmiş dönemleri de gördük. Yerel siyasette yerel teşkilatlar ellerinden gelenleri yaptılar. 2014 yılında ünde birkaç saat uykuyla çalıştık. Sadece seçim dönemi değil aralarda da çalıştık ve o zamanlarda Gezi olaylarının da yaşadık. Biz İzmir hedeflerini yakalayamadık ama geri de gitmedik. 2019da da biz geriye gitmedik. Yüzde 40’a yakın bir oy aldık Cumhur İttifakı olarak. Yüzde 10.01 oy almamız lazım İzmir’de iktidar olmak için. Beklentilerimizin altında ama çok da kötü değil. Yavaş yavaş yükselme var ama beklediğimiz hızın altında. 2019’a genle konjonktürünü ittifaklar belirledi. Gizli ve açık ittifaklar. İzmir’deki iktidarı gizli konjonktürler belirledi. Bizim için 10.01 çok önemli bir rakam değil. Bizim liderimiz yüzde 4’şerden başlayıp yüzde 52’lere gelen bir lider. Yavaş yavaş üzerine koya koya… Bizim İzmir’de ilk aldığımız oy yüzde 17’ydi. Şimdi iki katının üstüne çıktık. Evet eksiklerimiz var. Teşkilat bir bütündür hepsi elinden geleni yapılar. 2019’da oy oranımız yüzde 40’lara dayanmıştır. Bugünden sonra da üzerine koyarak devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Ankara kadrolarında İzmir’den yaptığı görevlendirmeler bizim sorumluluğumuzu ve motivasyonumuz artırmıştır” ifadelerini kullandı.

“İZMİR’DE 15 BELEDİYEYİ KAZANMA İMKANIMIZ VARDI”

İsim vermeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i eleştiren Başkan Sürekli, İzmir’in altyapı ve ulaşım sorunlarına çözüm için gerekli adımların atılmadığını söyledi. İzmir yerelinin ulusal siyaseti bırakması gerektiğini ifade eden Başkan Sürekli, İzmir’de Millet İttifakı’nın gizli ittifakları sonucu iktidar olduğunu belirtti ve şunları söyledi; “2019’da Cumhur İttifakı olarak 5 belediye kazandık İzmir’de. Ben o sürecin içindeydim. Adayımız Nihat Zeybekçi’yle çalıma arkadaşıydım ve süreci sürekli değerlendiriyorduk. Biz, İzmir’de 15 belediyeyi o süreçte kazanıp büyükşehire oynama imkânımız vardır. Ama seçimin sonucunu ittifaklar belirledi. Biz olaya 5 ilçe kazandık diye bakmayalım. Biz Beydağ’da seçimi 200 oyla kaybettik. Yine Tire’de bütün anketlerde AK Parti ve Cumhur İttifakı belediyeyi almıştı. Çok az bir farkla kaybettik Onun dışında bayraklı, Menemen… Kaldı ki Menemen şu anda AK Parti’de. Karabağlar, Foça… Bizim tabloya baktığımızda gördüğümüz sonuç İzmir’de 15 ilçe alınabileceğiydi. Ama gizli ittifaklar nedeniyle 5’te kaldı. 16-17 ilçe bizim İzmir’de rahatlıkla ulaşabileceğimiz bir sonuç. Farklı anketler yayınlanıyor ama bizde de anketler var. Birçok ankette Büyükşehir’in İzmirlilerin beklentilerini karşılayamadığını ve memnuniyetin azaldığını görüyoruz. Ulaşım ve altyapı ağırlıklı bunlar. Biz depremden, su baskınından ya da selden siyaset yapana bir zihniyet değiliz. Ama gerçekler var. İzmir’in ulaşım ve altyapı problemi çok büyük sıkıntı. 20 yılı aşkın süredir iktidarsınız İzmir’de. Geldiğiniz durum bu. Biz 2004’ten beri altyapıya vurgu yapıyoruz. Belediyenin CHP’ye geçmesiyle altyapı ve ulaşım unutuldu ve günlük problemlere geçildi. Körfezde yüzüleceği söyleniyor. Bu gidişle mümkün değil. 3 yıl sonra biz de buradayız. Bu haliyle yüzmek isterlerse yüzerler tabi ona bir şey diyemem.”

“ULUSAL POLİTİKALARI BIRAKIN İZMİR'E GELİN" 

İzmir’in kronikleşmiş sorunlarının bir dönemde çözüme kavuşamayacağının farkında olduklarının altını çizen Başkan Sürekli, Büyükşehir Belediyesi’nin sorunların çözümüne odaklanmadığını ve pandemiyi bahane ettiklerini ifade ederek, “Altyapıyla ilgili çok uzun mesafe alırsınız. Ulaşım uzun vadeli bir şey. Ama büyük oranda rahatlatacak şeyler yaparsınız. Bize pandemi demesinler şimdi. Pandemide yavaşlama olabilir ama öncesinde pandemisiz geçen 1 yıl vardı. Yağmur suyu ve kanalizasyonun ayrışması bu kadar zor muydu? Yeni yeni başlıyorlar. Battı çıktı mesela… Ne projeymiş ki daha yapılamadı? Günlük sorunlarla ilgileniyorlar. Tutturdular başka bir tarım mümkün diye. Biz başka bir İzmir mümkün, başka bir altyapı ve başka bir ulaşım mümkün diyoruz. Tarımda biz iddialıyız. Şu anda Türkiye’de yakaladığımız büyümemem iki büyük yapı var. Biri ihracat biri tarım. Sorunlar var. Ama buna odaklanıp 18 yıldır yapılanları görmemek olmaz. Zaten başka bir tarım mümkün dedikleri şeylerin çoğunu biz yaptık. Ulaşım ve altyapıyı bırakıp tarım için ilçe ilçe gezmeyi biz doğru bulmuyoruz. Biz tarım ilçelerinde vatandaşlarımızla birlikteyiz ve olmaya devam edeceğiz ve yanlış söylemlerin önünü keseceğiz. İzmir’e gelsinler. İzmir’in sorunu altyapı ve ulaşım. Ulusal politikaları bırakın İzmir’e gelin” dedi.

MENEMEN’E PROJE MÜJDESİ

Menemen’de devam eden sürece ilişkin de kısa bir değerlendirme yapan Başkan Sürekli, “Menemen’de devam eden bir dava var. Yürütmeyi durdurma talepleri reddedildi ama CHP’nin açtığı birkaç dava vardı ve biri hala sonuçlandı. Ben hukukçuyum. Hukuki süreç kendi içinde yürür. Bizim için önemli olan şu anda görevde olmamız. Şu an orada Cumhur İttifakı görevde. Biz hızlı bir şekilde menemen için projelerimizi realize etmeye başladık ki çok büyük de bir destek var. belediye başkanımız ve ittifak ortaklarımız çok yoğun bir şekilde çalışıyor. Güzel projeler geliyor, müjdesini verelim” ifadelerini kullandı.

“BEN ALANDA BU KONUDA ŞİKAYETLERLE KARŞILAŞMADIM”

Başkan Sürekli, hem İzmir hem de büyük kongre sonrasında gelen ‘Lebalep kongre’ eleştirilerine de yanıt verdi ve şunları söyledi; “Biz devamlı alandayız. Ben alana çıktığımda vatandaşlarımız bunu bize dile getirmedi. Ben alanda bu konuda şikayetlerle karşılaşmadım. Gerekli bütün tedbirler alındı. Pandeminin gidişatına bakarsanız şu an yaşadığımız süreç 1 ay önce Avrupa’da yaşandı. Oralarda kongre mi vardı? Biz tamamıyla pandeminin seyrinden kaynaklanan bir süreç yaşıyoruz. İzmir kongresinde de bu konular konuşuldu ve biz süreci takip ettik. Kongreden sonra bana katılımcılardan kaynaklanan ibri vaka artışı yansımadı. Büyük kongreden sonra da bulaş vakası yaşamadık. Tüm dünyada salgın pik yapıyor. İnşallah 3. pik son pik olur.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.