Dolar 32,4534
%0.02
Euro 34,7856
%0.19
Altın 2.477,720
%0.63
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sürekli, Soyer’e tekrar afiş üzerinden yüklendi

Başkan Sürekli, Soyer’e tekrar afiş üzerinden yüklendi

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki tacizleri sonrası Yunanistan’a, ‘İzmir'i unutma’ söylemlerini hatırlatarak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çağrıda bulundu. Başkan Sürekli, ‘’Milli ve uluslararası bir noktada yaşanan böylesi sıcak gelişmeler söz konusuyken; İzmir’in CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin 9 Eylül kutlamalarını ‘Barışın 2. Yüzyılı’ sloganıyla yapmaktaki ısrarı daha da vahim bir fotoğraf olarak öne çıkmaktadır.’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 04.09.2022 - 00:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı konuşmada, Ege'deki tacizler üzerinden Yunanistan'a tepki göstererek, ‘’Ey Yunan, tarihe bak, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. Yunanistan'a tek cümlemiz var, İzmir'i unutma. Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Bir gece ansızın gelebiliriz." diye uyarıda bulundu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını hatırlatarak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, ‘Barışın 2. Yüzyılı’ afişi ısrarının daha da vahim bir fotoğraf olarak öne çıktığını söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Sürekli, şunları dile getirdi; 

"CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ‘Zafer’e, ‘Barış’ demesi; Yunanlı dostlarının umurunda bile değil! Yunanistan’ın tarihi kinini ne kadar diri tuttuğu; tehditkâr tutumu ve NATO görevi yapan F-16’larımızı taciz edip “Pardon, bilmiyorduk” demelerinden belli! Yunanistan’ın uluslararası hukuku da tanımayan düşmanca tavrına sessiz kalınması elbette mümkün değildir. Nitekim; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ikazını, İzmir’in kurtuluşunu da işaret ederek tekrarlamış; ileri gitmeleri halinde bedelinin ağır olacağını ifade etmiştir.  Milli ve uluslararası bir noktada yaşanan böylesi sıcak gelişmeler söz konusuyken; İzmir’in CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin 9 Eylül kutlamalarını ‘Barışın 2. Yüzyılı’ sloganıyla yapmaktaki ısrarı daha da vahim bir fotoğraf olarak öne çıkmaktadır. Türkiye’nin haklı kazanımlarını, menfaatlerini, bu tehditkâr söylem ve eylemlere teslim etmemiz; sessiz kalmamız mümkün değildir. Çünkü bu müttefiklik ve dostluk değildir. İzmir halkının ve kamuoyunun de bu hassasiyette olduğundan şüphemiz yoktur."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.