Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sengel'den afiş kontrası! 'Tek sevdamız Atatürk'

Başkan Sengel'den afiş kontrası! 'Tek sevdamız Atatürk'

Efes Selçuk Belediyesi, AK Parti Selçuk İlçe Başkanlığı tarafından kamusal alanlara yerleştirilen 'Love Erdoğan' pankartlarının, kanuna aykırı olduğunu savunarak yasal mevzuat gereğince kaldırmasının yankıları sürerken, ilçenin dört bir yanı "tek sevdamız Atatürk" afişleriyle donatıldı.

  • Ege Postası
  • 15.03.2021 - 11:50

EGEPOSTASI-  İzmir'in Selçuk ilçesinde dün AK Parti ilçe teşkilatı ile belediye arasında 'Love Erdoğan' gerginliği yaşanmıştı. Belediye reklamların kamusal alanlara izinsiz yerleştirildiği gerekçesiyle mevzuat gereği 'Love Erdoğan' yazılı görselleri 2 kez toplatmıştı. Bunun üzerine AK Parti İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu belediye yönetimine sert tepki göstermişti. Tepki üzerine belediye yazılı açıklama yaparak, “AK Parti Selçuk İlçe Başkanlığı tarafından kanuna aykırı olarak izinsiz bir şekilde kamusal alanlara yerleştirilen reklamlar, kanunun bize emrettiği sorumluluklar uyarınca Belediyemiz ekipleri tarafından kaldırılmıştır.Gerekli yasal müracaatlar ve izinler alınması için girişimde bulunulması söz konusu olursa konu tekrar kanunlar çerçevesinde değerlendirilebilir." denilmişti.

İlçede başlayan tartışmalar ülke gündemini de meşgul ederken, Selçuk Belediye Başkanı CHP'li Filiz Ceritoğlu Sengel'den flaş bir hamle geldi. Sengel'in talimatıyla ilçenin dört bir yanı, belediye hizmet binası, otobüs durakları ve meydanlardaki dev led ekranlar "Tek Sevdamız Atatürk" görselleriyle donatıldı.

BİZİM TEK LİDERİMİZ VE SEVDAMIZ ATATÜRK’TÜR 

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel konu ile ilgili yaptığı açıklamada Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinin her dönem hatırlanması gerektiğine vurgu yaparak; “ Ülkemiz pandemi ile mücadele başta olmak üzere pek çok ciddi sorunla karşı karşıyayken ve maalesef yönetilemiyorken, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun bize armağan ettiği Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerini hatırlamaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.  Sorunlarımızı siyasi ihtiraslarla değil laik, demokratik ve çoğulcu bir anlayışla çözebiliriz.  Bizim tek liderimiz ve sevdamız Atatürk’tür. Andımızda her vesileyle haykırdığımız üzere, Atatürk’ümüzün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğimizi herkese bir kez daha ilan etmek istedik.  Bu yüzden kentimizin birçok noktasına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün afişlerini astık. Biliyoruz ki 82 milyon yurttaşımızın Atamıza sevgisi ve hasreti de bunu gerektirir” dedi. 

Başkan Sengel ise sosyal medyadan görsellerle birlikte  "Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğiz... #TekSevdamızAtatürk" mesajını paylaştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.