Dolar 32,5039
%0.29
Euro 34,5557
%0.18
Altın 2.500,670
%0.7
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Şahin’den ‘vekil adaylığına’ net yanıt

Başkan Şahin’den ‘vekil adaylığına’ net yanıt

Türkiye, Haziran 2023’te yapılması planlanan genel seçimler için seçim atmosferine girdi. Partiler seçim için hazırlıklarını sürdürürken, milletvekili adayı olmak isteyenler için çalışmalar da hız kazandı. İzmir’de kimlerin aday olacağına ilişkin parti kulisleri hareketlenirken, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ise adaylık konusunda net yanıt verdi. Şahin, "Benim böyle bir düşüncem yok. Ben il başkanıyım. Genel merkezimizin talimatıyla il başkanlığına getirildim ve çalışmalarım devam ediyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 07.12.2022 - 12:57

EGEPOSTASI- MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Büyük İzmirTV’de yayınlanan Gündeme Dair programında Figen Avcıoğlu’nun sorularını yanıtladı.

Genel siyaset ve yerel yönetimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şahin, geçtiğimiz hafta MHP Genel Başkanın Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği zincir marketlerdeki pahalılık üzerinden CHP’li yerel yönetimleri hedef aldı.

17 Şubat 2023’te 100. Yılında yeniden İzmir’de düzenlenmesi planlanan İktisat Kongresi üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ‘hizmetsizlik’ noktasında eleştiren Başkan Şahin, 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olup olmayacağı sorusuna da yanıt verdi.

“AMERİKA’NIN MÜSTEMLEKE VALİSİ ATADIĞI…”

Şahin, bir süredir İzmir’in bazı ilçelerinde gerçekleştirdikleri ve son olarak Tire’de düzenlenen üye katılım töreni üzerinden CHP ve İYİ Parti’den MHP’ye katılımların olduğunu söyledi ve “Beklediğimiz katılım hedefi gerçekleşiyor. Birçok ilçemizde üye katılım töreni gerçekleştirdik. Son olarak geçen hafta da Kiraz’da yaptık. CHP ve İP’ten partimize geçen arkadaşlarımıza partimizin rozetini taktık. Türkiye'nin gündemi çok hızlı değişiyor. Bununla birlikte bu tür parti geçişler hızlanıyor. Şu anda CHP'nin yaptığı ya da İP Partisinin faaliyetlerinden rahatsız olan insanımız gerçek yerinin orası olmadığını görerek asli yuvasına görüyor. Bu durum Türkiye genelinde böyle oluyor. Amerika'nın müstemleke valisi atadığı bir partide durmak istemiyor insanlar. Ya da bu hadiselere sessiz kalan, aynı masada oturan İP Partisi’nin bu hadisenin normal olmadığını, Türk’e ve Türkiye’ye göre olmadığını gören insanlar bize dönmek istiyorlar” dedi.

“CHP’Lİ BELEDİYELER PAHALILIĞI KÖRÜKLÜYORLAR”

Geçtiğimiz hafta MHP Lideri Bahçeli’nin ‘3 harfli marketlerdeki fahiş fiyatlar’ çıkışı üzerinden CHP’li belediyeleri hedef alan Başkan Şahin, “Bizi mutfaktan vurmaya çalışıyorlar. Bu seçimin ana teması… Bizi, Türk Milletini mutfaktan vurmaya çalışıyorlar. 3 harfli marketlerin, CHP’li belediyelerin bu işleri körüklediklerini görüyoruz. Evet bir sıkıntı var. Dünyada küresel bir sıkıntı var ve bu Türkiye'ye de yansıyor. Pahalılık yansıyor. Arz maliyetleri çok yükseldi doğrudur. Ama Türkiye'de de birtakım çevreler insanımızı mutfaktan vurmanın peşindeler. Muhalefet de buna destek oluyor. Mesela bu büyük marketlerin yaptığı hareketlerden… Bakıyorum sosyal medyadan birtakım mecralar destekliyorlar. ‘Ne yapsın adam mecburen pahalı satacak’ diye… Pahalılıktan memnun olan bir güruh var Türkiye'de. Ona zarar vermeyen ama fakire fukaraya zarar veren Cumhur İttifakı’nın oyunu azaltacak diye pahalılığa sevinen bir güruh var. CHP’li belediyeler, pahalılığı körüklüyorlar. Denetim yapmayarak göz yumuyorlar. Pahalılığın olmasını istiyorlar. Uzun zamandır dolar artmıyor. Reel bir artışı söz konusu dğeil. Mazot düşüyor. Enerji fiyatlarında bir zam yapıldı. Ama fiyatlar artıyor. Neden? Bunlar keyfi ve kasıtlı artışlar. Olağandışı artışlar. Ortada bir pahalılık yarışı var adeta. Bu da iktidarımıza karşı yapılan, halkımızı mutfaktan vurmaya çalışan bir sistem yürülüyor” diye konuştu.

“TERBİYE EDİLECEKLER”

Zincir marketlerdeki fiyatları denetim altında tutmak adına dün gece çıkarılan kararnameye de değinen Şahin, “Dün akşam bir kararname çıktı. 200 şubenin üzerinde olan marketler fiyatlarını Ticaret Baknalığı’na bildirerek artıracaklar. Bugün yürürlüğe girdi. Terbiye edilecekler. Kimse Türk Devletinden büyük değildir” ifadelerini kullandı.

“TUNÇ SOYER ROL KAPMAYA ÇALIŞIYOR”

17 Şubat’ta düzenlenmesi planlanan 100. Yıl İktisat Kongresi üzerinden de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na yüklenen Şahin, şunları söyledi; “İlk İktisat Kongresi İzmir’de yapıldı. Kongrenin yapıldığı bina CHP’li belediye tarafından yıkılarak otopark yapıldı. Maalesef CHP’li belediyelerin tavırları bu. Sağolsun İzmir Valimiz de arsanın Amerika’daki sahibini bularak bu arsayı satın aldı. İlk İktisat Kongresi’nin yapıldığı binanın orjinalinin aynısı yapılarak kongrenin 100. Yılında 17 Şubat 2023’te yeniden yapılması planlanıyor. Bun kapatmaya çalışan Tunç Soyer de 9 Eylül'de de yaptığı gibi İktisat Kongresi’nin 2. Yüzyılına diyerek rol kapmaya çalışıyor. O hep yaptığı gibi cilalı sözlerle bir şey yapıyormuş rolüne bürünüyor. Bir şey yaptığı yok. Odaları bir araya getiriyorum, onlara vizyon hazırlıyorum, önlerini açıyorum diye büyük büyük laflar ediyor. İzmir’in kanalizasyonunu yapmamış bir belediye başkanı çıkmış ‘2. Yüzyıl için vizyon açacağım. Ön açacağım’ diyor. İzmir’in ticaret insanları senin fersah fersah öndeler. Sen kanalizasyonu yap. Koku sorunun, trafik sorunun çöz. Sen vazifeni yap. Boyundan büyük işlerle uğraşma. Büyük laf edilerek büyük adam olacağını sanıyor. Önce vazifeni yapacaksın. Baktılar ki devlet Atatürk'e sahip çıkıyor. Onları panikleten şey bu. Onun haddi değil zaten. Atatürk’ün mirasına sahip çıkmak da onun haddi değil. İzmir bir Pagos’çuya büyük gelir zaten.”

“EĞER DEVLETİN ENGELLEDİĞİ BİR PROJESİ VARSA…”

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi 2023 yılı tahmini bütçesinin görüşüldüğü meclis oturumda Soyer’in kullandığı “İzmir düşman toprağı değil” sözlerine ve İzmire’in projelerinin merkezi iktidar tarafından engellenmesi üzerinden savcıları göreve çağırmasına tepki gösteren Şahin, “Geçen hafta kendisi mecliste böyle talihsiz bir açıklama yaptı. Hangi projeyi hazırladı da engelleniyor merak ettik. Eğer devletin engellediği bir projesi varsa kamuoyuna sunsun, biz yardımcı olalım geçirelim. Bu da yalan. Yalan siyaset. Başka bir yalan daha söylüyor. ‘İzmir’de devletin yapması gereken yatırımların 3’te 2’sini biz yaptık’ diyor. Tunç Soyer… 4 yıldır hizmet ediyorsun. 4 . yılında Türki devletinin vergilerinden İZBB’ye verilen para 50 trilyon. 50 trilyonu İzBB, devletten alıp İzmir’de harcamış. Ben de 50 trilyonluk kaç proje yaptın diyorum. 3 proje göster bana. Ama yok. Kentsel dönüşüm projesi yok 1 tane İzmirde. Deprem olacak diye aklımız çıkıyor. İzmir’in yüzde 70’i sağlıksız semtlerde oturuyor. İzmir’in dönüşmesi lazım. Ama maalesef buna öncü olması gereken belediye bu işin içine girmiyor. Sonra da yalan söylüyor” dedi.

“MİMARIN PARASINI ÖDEYEMEYEN STADI NASIL YAPACAK?”

‘Engellenme’ konusunda İzmir’de yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı’nı örnek gösteren Şahin, “1 yıl önce Spor Bakanı, partilerinin il başkanları ve belediye başaknalrını olduğu bir yerde bakan, Karşıyaka Stadı’nı siz yapabilirsiniz dedi. 1 yıldır hiçbir şey yapmadılar. Şimdi de ‘mimar telif hakkı istedi’ diyorlar. Şimdi de ‘biz yapmayacağız’ diyorlar. Madem yapmayacaktınız da o neydi? Bir mimar kaç para istiyor olabilir? Bir eserin değeri vardır. Mimarın parasını vereceksin. ‘Mimar çok para istiyor’ diyen bir adam büyük bir stadı nasıl yapıp bitirecek? Zaten yapamaz” diye konuştu.

“SANIRIM OY ORANLARI YÜZDE 85’E YÜKSELDİ”

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın partisinin oy oranlarına ilişkin sözlerini de eleştiren Başkan Şahin, “İYİ Parti bundan 6-7 ay önce ‘Oyumuz şimdi yüzde 35 her ay yüzde 1,5 arıyor’ demişler. Sanıyorum ki oy oranları şu anda yüzde 85’e geldi. Vekil sayıları da 15+15 olmuştur. Yani insanlar atarken ölçü bırakmıyorlar. Yalada sınır yok. Geçen de oyumuz yüzde 25 diyorlardı. Meral akşener kaç aldı? Yüzde 7. Partisi de yüzde 9 aldı. Eğer CHP olmasaydı baraja takılacaklardı” ifadelerini kullandı.

ADAYLIK SORUSUNA NET YANIT

2023 genel seçimleri için geri sayım devam ederken milletvekili adayı olup olmayacağı sorusuna da yanıt veren Şahin şunları söyledi; “Benim böyle bir düşüncem yok. Ben il başkanıyım. Genel merkezimizin talimatıyla il başkanlığına getirildim ve çalışmalarım devam ediyor.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.