Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Ösen’den ‘su ve ulaşım zammı’ yorumu

Başkan Ösen’den ‘su ve ulaşım zammı’ yorumu

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz ay suya yaptığı yüzde 30, dün de UKOME kararıyla toplu ulaşıma gelen yüzde 38’lik zammı değerlendirdi. Yapılan zamların merkezi iktidarın zam kararlarından ayrı değerlendirilemeyeceğini ifade eden Başkan Ösen, “Belediyelerin de bir bütçesi var ve buna göre hareket etmek zorundalar. Son zamlarla birlikte tolere edilemez hale geldiği içim zamlar yapıldığını düşünüyorum. Yerel yönetimlerin aldığı zam kararları ulusaldan ayrı düşünemeyiz. Tabii ki çok sevimsiz ancak bazen başka çareniz kalmıyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.03.2022 - 11:21

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, partisinin kuruluşunu 2. yılında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Parti teşkilatlanması ve eylem planları hakkında bilgi veren Başkan Ösen, İzmir Olağan İl Kongresi için tarih verdi.

Başkan Ösen ayrıca, son dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından suya ve ulaşıma yapılan zamları da değerlendirdi.

“BİZİ DİĞER MUAHLEFET PARTİLERDEN AYIRAN BİR ÖZELLİK”

DEVA Partisi’nin kuruluşunun 2. yılı olduğunun altını çizerken bu süre içerisinde geçen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. DEVA Partisi’nin hazırlanan eylem planlarıyla diğer muhalefet partilerinden ayrıldığını ifade etti ve “Bundan 2 sene önce 9 Mart 2020’de partimiz kuruldu. Bu 2 senenin bir çoğu pandeminin gölgesinde geçti. Biz bu sürede bunu fırsat olarak gördük ve çalıştık. 2 koldan çalışma yürüttük. Birincisi teşkilatlanmaydı. Rekor sayılabilecek bir sürede Aralık ayında büyük kongremizi yaparak seçimlere girmeye hak kazandık. Oradan sonra teşkilatlanmamızın derinleşmesi başladı. Şu anda DEVA Partisi 70 ilde ve 703 ilçede teşkilatlanmış durumda. Bu da bizi diğer partilerden farklı bir duruma getiriyor. Çünkü biz ülkenin dört bir yanında teşkilatlanabilen ve her politik görüşe hitap eden bir parti olduğumuzu gösteriyor. Biz ilk günden bu yana Türkiye’nin geçmişi değil geleceğinde birleşen herkese kapımızın açık olduğun söylemiştik. Bizim burada anahtar kelimemiz demokratlık. Bir taraftan teşkilatlanma çalışmalarımız devam ederken ki biz geçtiğimiz yılda en çok üye artışı yapan partiyiz. Bir diğer taraftan da ülkeyi nasıl yöneteceğimizle ilgili mutfak çalışmalarını yapıyoruz. Bizim bugüne kadar 6 eylem planımız var. Demokrasi, afet, tarım başta olmak üzere ilerleyen günlerde bunlar 21’e çıkacak. Bunların hepsi hükümet programı gibi hazırlanan programlar. Bütün sorunları, yanında sorunu kimin nasıl, hangi programla ne kadar sürede be hangi finansmanla çözeceği programda yer alıyor. Bu planlar bizi muhalefet partilerinden en çok ayıran özelliklerden de biri. Bu da şu anda uzun zamandır geçtiğimiz en derin ekonomik krizden çıkmak için çok önemli olduğunu düşünüyoruz bu tarz planların. Çünkü DEVA Partisi yola iktidar olmak için çıktı ama bir yandan da siyaseti değiştirmek için yola çıktı. Siyaseti sadece vaatler verilen, kutuplaşmanın olduğu, liyakatsiz insanlar tarafından yönetilen bir ülke olmaktan çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Siyaset bir meslek olmamalı. Ülkeye hizmet olmalı amaç” dedi.

20 MART’TA İL KONGRESİ YAPILACAK

Partinin kuruluş aşamasından bu yana geçen sürede İzmir’deki teşkilatlanma çalışmalarına ilişkin bilgi veren Başkan Ösen partinin İzmir İl Kongresi için tarih verdi ve “İzmir özelinde bizim için özel bir zaman geçiriyoruz. Bu kadar kısa sürede 27 ilçemizde teşkilatlanma çalışmalarımız tamamlandı. İzmir’de de hızla teşkilatlanma çalışmalarımızı tamamladık. Şu ana kadar 16 ilçemizde kongrelerimizi bitirdik ve 27 ilçede teşkilatlanmayı tamamladı. Teşkilatlanana 27 ilçemiz ve kongre sürecini tamamlayan 16 ilçemizle 20 Mart’ta Genel Başkanımızın da katılımıyla Olağan İl Kongremizi düzenleyeceğiz. Bu bizim için biraz düğün gibi Kurucu il yönetimi olduğumuz için sıfırdan birkaç kişiyle bu yola çıkıp binlerce insanın katıldığı bir organizasyon yapmak bizim için gurur verici bir an” ifadelerini kullandı.

“BAŞKA ÇARENİZ KALMIYOR”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz ay suya yaptığı yüzde 30, dün de UKOME kararıyla toplu ulaşıma gelen yüzde 38’lik zammı değerlendiren Ösen, ulusal ekonomik kriz ikliminde yerelde zamların da kaçınılmaz olduğunu ifade etti ve “Zamlar, Türkiye’nin her alanındaki her sektörü her vatandaşı etkilerken belediyeleri etkilememesi düşünülemez. Belediyelerin de bir bütçesi var ve buna göre hareket etmek zorundalar. Uzun zamandır ulaşım alanında zarar ettiğini takip ediyoruz. Son zamlarla birlikte tolere edilemez hale geldiği içim zamlar yapıldığını düşünüyorum. Yerel yönetimlerin aldığı zam kararları ulusaldan ayrı düşünemeyiz. Tabii ki çok sevimsiz ancak bazen başka çareniz kalmıyor. Yani zamların kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Bu diğer illerde de uygulanıyor. Bunlar krizin daha da derinleşmesine neden oluyor.  Tam asgari ücret zammı açıklandığında bana fikrim sorulmuştu rekor bir oranı olarak. ‘Enflasyon böyle gittikten sonra 10 bin lira olsa ne olur’ demiştim.  2 ay geçmeden bunu gördük. Çarşı pazar kuyruklarının geri geldiği bir dönem de çalışanların da maaşları da eriyor. 90'lı yıllarda neyin ne kadar olacağını öngöremediğimiz bir dönem yaşamıştı ve ne yazık ki şu an o döneme dönüyoruz gibi gözüküyor. Yerel veya genel diye ayırmadan ekonomik sürecin başarısız olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

“YÜKSELEN BİR OY ORANIMIZ VAR”

DEVA Partisi’nin ülke genelindeki oy oranlarına ilişkin soruyu da yanıtlayan Başkan Ösen, “Oy oranımızın tahmin edilemez olduğunu düşünüyorum. Yaptırdığımız bir anket de yok. Ancak yükselen bir oy oranımız olduğu biliniyor. Önümüzdeki günlerde anket yaptırdığımızda bu daha da netleşecek. İlerleyen seçimlerde iktidarı hedefliyoruz” dedi.

“SONSUZA KADAR BU GÖREVİ YAPACAK DEĞİLİM”

DEVA Partisi’nde politikaya girmeden önce isminin belediye başkanlığı adaylığında geçtiğinin hatırlatılması üzerine ilerleyen dönemlerde milletvekilliği ya da belediye başkanlığı gibi hedefi olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Ösen, şunları söyledi; “Benim adım genelde belediyelerde geçiyor. Siyasete girmekte doğru zaman ve doğru yermiş. Bizde yüzde 35 kadın kotası var. Kadın kolları ve gençlik kolları bir yan kollar yok. Beni DEVA Partisi’nde siyaset yapmaya iten en önemli neden de bu oldu. Çünkü diğer siyasi partilerde belli bir yaşın üstündeki erkekler yönetimi tekelinde tutuyor. DEVA Partisi’nde özgürlükçü tavırdı beni çeken. Şu anda da burada bana ihtiyaç olduğu için burada çalışıyorum. Bizler bu işe bir bayrak yarışı gibi bakıyoruz. Bugün bu iş benim görevim ben yapıyorum ama sonsuza kadar yapacak değilim ancak onlar için çok erken. Başka bir arkadaşa devredeceğim. Önümüzdeki süreçte diğer konuları değerlendireceğiz.”

“2 BÜYÜK KRİZDEN ÇIKARAN EKİBİN TAMAMI ŞU ANDA DEVA PARTİSİ’NDE”

Ülkede son yıllarda yaşananlar ve son dönemde git gide daha da çok hissedilen ekonomik krizle birlikte Cumhur İttifakı’ndan kopan seçmen kitlesinin DEVA Partisi’ne kayıp kaymadığına ilişkin soruyu da yanıtlayan Başkan Ösen, “Kopmuşlar fakat birçoğu beklemede. Nereye gidecekleri belli değil. Bence oradaki ince nüans o seçmene bir şeyleri düzeltebileceğimizi gösterebilmek. Bizim genel başkanımız Türkiye’yi 2 büyük krizden çıkaran ekibin tamamı şu anda DEVA Partisi’nde. Yani şu anda ekonomik başarı öyküsü olan tek parti biziz. Ben bunun zamanla da ilgili olduğunu düşünüyorum. Planlarımızın uyulması kopan seçmeni çekmek için önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.