Dolar 32,5591
%0.04
Euro 34,9007
%0.1
Altın 2.430,540
%0.02
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Ösen’den ‘elektrik kesintilerine’ liyakatli kadro tepkisi

Başkan Ösen’den ‘elektrik kesintilerine’ liyakatli kadro tepkisi

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, enerji sorunları nedeniyle yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösterdi. İktidarın 2021 yılından bu yana var olan arz sorunlarının görmezden geldiğini ifade eden Başkan Ösen, “Global bir enerji krizi yaşanıyor. 2021 yılından beri arz yönünde sorunların olduğu aşikardır. Anlık ortaya çıkan bir durum değildir, devletin görevi sanayiciye üretim için uygun ortamı ve öngörülebilirliği sağlamaktır” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.01.2022 - 15:38

EGEPOSTASI- Doğalgaz arzından kaynaklanan enerji sorunları nedeniyle Türkiye’deki tüm OSB’lere TEİAŞ, OSB dışındaki işletmelere dağıtım şirketleri aracılığıyla yazı gönderilerek 3 günlük süreyle işletmelere elektrik verilmeyeceği belirtilmişti.

Karar, ülke genelinde tepkiyle karşılanırken yerelde de konutlarda elektrik kesintileri yaşanmaya başladı.

Elektrik kesintisine siyasilerden art arda tepkiler gelirken bir tepki de DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen’den geldi. Ösen, yaptığı yazılı açıklamada, 

Deva Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen Enerji kesintileri ile ilgili gündemi değerlendirdi.

“ARZ SORUNLARININ OLDUĞU AŞİKARDIR”

Deva Partisinin gibi nedenlerle bir kadro hareketi olarak iktidara talip olduğunu belirten Ösen, “Ülke yönetiminde liyakat, akıl, bilime öncelik verilmemesi sonucu bunlar yaşanıyor.
Global bir enerji krizi yaşanıyor. 2021 yılından beri arz yönünde sorunların olduğu aşikardır. Anlık ortaya çıkan bir durum değildir, devletin görevi sanayiciye üretim için uygun ortamı ve öngörülebilirliği sağlamaktır” dedi.

“DEVA PARTİSİ YÖNETİMDE OLSAYDI...”

Anlık verilen kararlarla tutarsız bir yönetim sergilendiğini belirten Ösen, “İhracat ve üretim seferberliği bu şekilde plansız, programsız ve günden güne değişen kararlarla yaratılamaz. DEVA Partisi yönetimde olsaydı üst üste geçen soğuk gün analizlerimizi yapar, istatistiki olarak %1 ihtimal bile olsa, zorunlu bir kesintide maliyetin en düşük seviyede tutulması için sanayi üretim envanterimiz hazırlar ve planımızı çok önceden yapmış olurduk. Seramik, metal, cam, gıda ve benzeri üretimi durdurup tekrar başlatmanın çok yüksek maliyetli olduğu fabrikalarımızın hangileri olduğunu tespit etmiş ve acil önlem planlarımızda hangi sektörlerin muafiyet kapsamında tutulması gerektiğini maliyet analizi ile belirlemiş olurduk” ifadelerini kullandı.

“YAPTIK VE YENİDEN YAPABİLİRİZ”

Ösen küresel sorunların akıl ve bilime öncelik veren DEVA Partisi kadrolarıyla çok daha az maliyetle yönetilebileceğini belirterek ve “Parti yönetimimiz 100 yılda bir gelen 2008 küresel ekonomik krizi liyakatli kadrolarıyla yönetmiş Türkiye ekonomisini düzlüğe çıkarmıştır. Yaptık ve yeniden yapabiliriz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.