Dolar 32,5301
%-0.03
Euro 34,8776
%0.14
Altın 2.425,830
%0.11
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Oğuz’dan ‘Körfez’ tartışmalarında Büyükşehir’e destek

Başkan Oğuz’dan ‘Körfez’ tartışmalarında Büyükşehir’e destek

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, son günlerde Körfez kirliliğine yönelik eleştirilerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne destek çıktı. Körfez temizliğinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in görev süresi sonuna kadar mümkün olduğunu söyleyen Başkan Oğuz, “15 yıldır Körfez’in temizlenmemesi iddiası da doğru değil. Bu teknik olarak mümkün olan bir şey. Bundan sonraki süreçte bu körfez temizlenebilir ve orada yüzülebilir” dedi.

  • Ege Postası
  • 30.09.2021 - 17:09

EGEPOSTASI- Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, TR35 ekranlarında yayınlanan Haber15 programında Figen Avcıoğlu’nun kent ve ülke gündemine ilişkin sorularını yanıtladı. 

İzmir depreminin ardından gündeme gelen “emsal artışı” ve ittifaklara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Oğuz, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tunç Soyer’e “yüzülebilir Körfez” destek çıktı.

“YILSONUNA KADAR İZMİR’DEKİ ÖRGÜTLENMELERİN TAMAMLANACAĞINA İNANIYORUM”

Memleket Partisi’nin İzmir’deki örgütlenme çalışmalarına ilişkin bilgi veren Başkan Oğuz, “17 Mayıs 2021’de partimiz kurduk. 4 aylık süre içerisinde illerimizde örgütlenmelerimizi başlattık. En can alıcı olan 3 büyük işimizdeki örgütlemeleri hızlı bir şekilde yaptık Ardından birçok ilçede örgütlenmeleri tamamladık ve il kongremizi gerçekleştirdik. Kuruluşumuzun 3. ayında İzmir’de ilçelerde kongreleri tamamlayıp il kongremizi yapma başarısını gösterdik. Ben Memleket partisi hızlı bir giriş yaptı. Biz birçok şeyi aynı anda yapıyoruz. Biz bize inanan insanlarla yürüyoruz. Üye kayıtlarımız da devam ediyor. İzmir özelinde 11 Eylül’de bin 100 civarındaki üyemizle genel başaklımızı belirledik. O günden beri üye sayımız artarak devam ediyor. Ama şöyle bir aksaklık var: Yeni kurulmuş bir partiyiz. Partinin online üzerinden kabul edilmesi konusunda aksayan bir taraf var. O da şu: Yargıtay’ın sayfasıyla Memleket Partisinin sayfası henüz entegre hale gelmedi. Bunun için zamana ihtiyaç var. Biz şu an eski yöntemle yani elden evrak alarak kayıtları yapıyoruz. Partimizi ilgi hızlı bir şekilde artıyor. Üye olmak isteyen çok sayıda insan var. Bizim henüz örgütlenemediğimiz ilçelerimiz de var. Bunun için de çalışmalarımız devam ediyor. Yıl sonuna kadar İzmir’deki örgütlenmelerin tamamlanacağını düşünüyorum” dedi.

“HAKKIMIZI SAVUNMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ” 

Memleket Partisi İzmir İl Kongresi’nin hemen ardından parti ve büyükşehir arasında “bayrak krizi” yaşanmıştı. Yaşanan krizde gelinen nokta hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Oğuz, haklarının sonuna kadar savunacaklarını belirtti ve “Bu konuda herhangi bir gelişme yok. Ben bir basın açıklaması yaptım. Bu basın açıklamasını yapma zorunluluğu hissettim. Çünkü zan altında kalan ve iftiraya uğramış olan partililerim vardı. O konuda bir algı operasyonu yapılmaya çalışıldı. Bu doğru del. Kendisini korumak için başkasına zarar veriyorsanız bu kabul edilebilir bir şey değil. Ben il başkanı olarak partililerimi korumakla görevliyim. Haklı olduğumuz yerde hakkımızı savunmak için elimizden geleni yapacağız. Bu bir tavırdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kötülemek ya da faaliyetlerine balta vurma ve buradan siyasi rant elde etmek gibi bir amacımız yok. Orada yapılmamış bir şeye karşı atılan bir iftira var” diye konuştu. 

“YÜZÜLEBİLİR KÖRFEZ MÜMKÜN”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in görevde geçirdiği 2,5 yılı da değerlendiren Başkan Oğuz, sorunlara efektif çözümler üretilemediğini söyledi. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin Körfez’in temizliğine ilişkin “Değil 3 yılda 13 yılda bile bu sorun çözülemez” sözlerini de yorumlayan Başkan Oğuz, büyükşehire destek verdi ve şunları söyledi; “Büyükşehir belediyesinin hizmetleri bizi mutlu eder, sorunların ortadan kaldırılması bizi mutlu eder. Bu sorunların çözülmesiyle ilgili yapılacak tüm projelere Memleket Partisi olarak sonuna kadar arkasındayız. Biz doğru olan her şeye doğru, yanlışa da yanlış deriz. 2,5 yılda yapılan hizmetlerin değerlendirmesi vasatın altındadır. Bunu söylerken de bir pandemi krizi ve yarattığı gerçekleri de görmek lazım. Hepimizin hayatını engelledi bu durum. Pandemi maalesef projelerin yapılması ya da yapılanların hizmete alınmasını engelledi. Büyükşehir Belediyesi’nin 2,5 yılda bu sorunu çözememesi durumu var. Bizim bundan dolayı kendilerine haksızlık yapmış oluruz. Biz bunların karşısındayız zaten. Bundan sonraki süreçte bu körfez temizlenebilir ve orada yüzülebilir. Bunların bugün teknik olarak imkanı vardır. Bununla ilgili birtakım projeler üretilmeli ve bir an önce hayata geçirilmelidir. İzmirliler temiz bir körfezde yaşamayı hak ediyor. Bununla iğli birçok proje yapıldı. Bu, İzmir’in 2,5 yıllık bir sorun değil. Ama bununla ilgi maalesef bir çözüm üretilmesi konusunda geri kalındı. Görev süresinin sonuna kadar çözülmesi mümkündür. Biz de bu sorunun çözülmesi için elimizden gelen katkıyı veririz. Biz İzmir’de yaşıyoruz. İzmir’in çok temel sorunlarılar. Trafik sorunu var mesela. İnsanların tahammülü kalmadı. Bunların bir şekilde çözülmesi ve bunlarla ilgili projeler üretilmesi lazım. Biz bunlarla ilgili her zaman yanlarında oluruz. Çünkü onların bu kente katmış oldukları her artıdan hepimiz fayda sağlıyoruz. Olaya bu şekilde bakmak lazım. Yoksa körü körüne kimseyi kötülemek ve üzerlerinden muhalefet yapma tarafında değiliz. Biz her zaman gerçeklerden tarafız. Gerçeklerden uzaklaşmamak lazım. Ama 15 yıldır Körfez’in temizlenmemesi iddiası da doğru değil. Bu teknik olarak mümkün olan bir şey. Bu daha önce de gündem geldiğinde bazı sirkülasyon kuyuları yapılacaktı. Körfez kendi kendini sirkülasyonla temizlenecek dendi ama bunların hayat geçirilmesi konusunda sekteye uğrandı. Ben bunların çözülebileceğine inanıyorum.”

“VATANDAŞIN LEHİNE KARAR VERİLMELİ”

30 Ekim’de meydana gelen depremin ardından gündeme gelen ve geçtiğimiz hafta sonu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu’nun “Yapın” talimatı verdiği emsal artışı kararına da değinen Başkan Oğuz, soruna bütüncül bir bakış açısı getirdi ve “Yetkinin kimde olduğunu önemi yok. Önemli olan amacın ne olduğu. İzmir’deki konut sorunu var. İzmir deprem bölgesidir. Bunu 11 ay önce talihsiz bir şekilde yaşadık. Bunun daha kötüsü de olabilirdi. 7’nin üzerinde bir depremle İzmir yerle bir de olabilirdi. İzmir’in yapı stokunun yüzde 75’i kadarı depreme dayanıksız. Bunların bir an önce yenilenmesi gerekiyor. Bunun koşulları sağlanıyor mu? Bunların önünün açılması lazım bu tür olaylarda yerel yönetimlerin kentsel dönüşümün önünü açacak çalışmalar yapması lazım. Ayrıca hükümetin de buna destek vermesi lazım. 6 katta 12 aile yaşıyorsa sizin bunu yıktıktan sonra 12 aileye yaşayacakların alanı sağlamanız lazım. Yapmıyorsanız burada bir sıkıntı vardır. Bu konuda yere yöneticilerin ve merkezi hükümetin yerel yönetimlerin lehine karar vermesi gerekiyor. Birinin bir taraftan diğerinin diğer taraftan çekmesi vatandaşın aleyhine oluyor her zaman” dedi.

“DAHA KÖKLÜ VE KALICI ÇÖZÜMLER GETİRİLMESİ GEREKİYOR” 

Son haftalarda ülke gündeminin bir numaralı sorunlarından olan yurt krizine de değinen Başkan Oğuz, yaşanan sorunların ülkenin plansız yönetilmesinden kaynaklandığını ifade etti. Büyükşehir’in öğrencilerin mağduriyetini gidermek adına attığı adımların geçici çözümler olduğuna vurgu yapan Başkan Oğuz, “Türkiye’nin planlamayla ilgi ciddi sorunları var. Türkiye büyük bir uçurumun eşiğine sürüklendi. 20 yıldır kötü yönetilen bir ülke var. Kötü yönetilen ülkeye alternatif olabilecek bir muhalefet yapısı da yok. Bu sorunlar her geçen gün katlanarak büyüdü. Eğitimden sağlığa, ekonomiye ve adalete kadar çok büyük sorunlar var. ‘Yurt sorunu yoktur’ demek çok yanlış. Eğitim plansız. Siz öğrencilerin yaş grubunu, sayısını demografik yapısını bilmiyorsanız siz bu ülkeyi yönetemezsiniz. Türkiye savruluyor, yönetilmiyor. Tüm bu bilgiler devletin elinde var. Ona göre planlama yapılarak ne kadar öğrenci hangi şehirde nasıl taleplerde bulanacağı planlanabilirdi. Bu konuda muhalefete katılıyorum. Büyükşehir’in yurt sorununa ilişkin attığı adımlar yeterli değil ama olumlu buluyorum. En azından geçici bir çözüme katkıda bulunmak açısına yapılmış şeyler ama bunlar kalıcı çözümler değil. Daha köklü ve kalıcı çözümler getirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İNCE İZMİR’E GELİYOR

Son olarak olası bir erken seçimde Memleket Partisi’nin bir ittifakın içinde bulunup bulunmayacağı sorusunu da yanıtlayan Başkan Oğuz ayrıca Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin önümüzdeki ay İzmir ziyareti olacağını söyledi ve “Memleket Partisi’nin bir ittifak arayışı söz onuş değil. Ama bu herhangi bir ittifakın içinde olmayacak demek değil. Biz Memleket Partisi olarak çok iddialı bir şekilde siyaset arenasına indik. Sayın Genle Başkanı sahalara iniyor, bütün Türkiye’yi geziyor. Yarın ve Cumartesi günü Aydın’da olacak. Daha sonra büyük ihtimalle 1 ay içerisinde bir İzmir programı yapılacak. Bu, bir günlük bir program olmayacak. Yaklaşık 3 günlük bir program olacak. İttifak konuşuna gelirsek… Biz her zaman şunu savunuyoruz. Biz iddialı bir şekilde kurulduk. Bundan sonra seçim sattı mahalline girildiğinde o gün için kendi gücümüzü test edip bir ittifak içinde olabiliriz. İttifaklar önceden yapılmaz. Önceden ittifak yapılacaksa bu kadar çok partinin olmasına gerek yok. Bu kadar ekonomik sıkıntının yaşandığı ülkede bu kaynakların israfı demek olur. Bir tane genel başkan bir tane genel merkez olur. Her ilde bir il başkanlığı olur ve bu şekilde kaynaklar ve enerji boşa harcanmaz. Her siyasi parti birbirinden farklıdır. Biz diğer partilerden farklıyız. Onun için de ittifak, bir seçim kazanma durumunda değerlendirilecek bir durum” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.