Dolar 32,5698
%0.09
Euro 34,9596
%0.38
Altın 2.425,430
%0.09
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Oğuz İzmir’deki oy oranlarını açıkladı

Başkan Oğuz İzmir’deki oy oranlarını açıkladı

Memleket Partisi 1. Olağan İzmir Kongresi bugün gerçekleştirildi. Kongrede tek aday olan Kurucu İl Başkanı Cüneyt Oğuz, kongrede kullanılan 164 oyun tamamını alarak atanarak getirildiği başkanlık görevine bu kez de delegelerin oylarıyla geldi. Seçim sonrasında konuşan Başkan Oğuz, İzmir’de ve Türkiye’de iktidar mesajı verirken Memleket Partisi’nin oy oranlarına ilişkin de bilgi verdi. Başkan Oğuz, “Memleket Partisinin İzmir’deki durumu gayet iyi. Bunlar açıklandı. Yüzde 18’lerden bahsedildi. Ben daha da iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.08.2021 - 15:40

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 17 Mayıs’ta resmen kurulan Memleket Partisi, 1. Olağan İzmir İl Kongresi, bugün Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongreye kurmaylarıyla birlikte Genel Başkan Muharrem İnce de katıldı.

Kongreye, Genel Başkan İnce ve Kurucu İl Başkanı Cüneyt Oğuz'un yanı sıra Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Gaye Usluer, Genel Sekreter Hakkı Akalın, Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çelebi ve Tahir Şahin de katıldı. 

Kurucu İl Başkanı Cüneyt Oğuz tek aday olduğu kongrenin Divan Başkanlığını Gaye Usluer yaptı.

“HEDEFİMİZ YIL SONUNA KADAR ÖRGÜTLENMEYİ TAMAMLAMAK”

Adaylık konuşmasında demokrasi vurgusu yapan Oğuz, “4 Eylül’de Sivas’tan başlayan bu yolculuk Memleket Partisi’ni kurmak için başlayan bir yolculuk değildi .Biz Sayın Muharrem İnce’yle memleketi karış karış dolaştık.. memnun olup olmadıklarını dinledik. Büyük telkinler aldık. Almış olduğumuz telkinler Türkiye’deki mevcut iktidardan halkımızın mutsuz olduğuydu. Bunun dışında mevcut muhalefet yapısının da aslında b başarısız hükümete alternatif olmada yetersiz olduğu gittiğimiz her yerde karşımıza çıktı. Büyük telkinler sonunda parti kurma kararımız gelişti. Ve sonunda 17 Mayıs’ta Memleket Partisi’nin kuruluşunu gerçekleştirdik. 1 Haziran’da da İl başkanlığımız açıktık ve çalışmalara başladık. Bu kadar kısa sürede İzmir’in birçok ilçesinde örgütlenmemizi tamamladık ve kongrelerimiz eksiksiz ve kusursuz bir şekilde tamamdık. Memleket Partisi İzmir’de hızla büyüyor. Hedefimiz yıl sonuna kadar örgütlenmeyi tamamlamak. Acele etmiyoruz, sağlıklı hareket ediyoruz. İzmirli olmak çok önemli. Çünkü İzmir kuruluşun ve kurtuluşun kentidir 8 bin 500 yıl boyunca bu topraklarda birçok medeniyet yaşamış. Bu medeniyetler demokrasinin beşiği olmuş. Bizler, bu medeniyetlerin bugünkü temsilcileriyiz. Bunun için diyoruz ki; güneş İzmir’den doğacak ve Türkiye’yi aydınlatacak Memleket Partisi Türkiye’de 84 milyonu kucaklamak ve barıştırmak için kuruldu. Biz diyoruz ki; Biz 84 milyonu önce barıştıracağız sonrasında ülkeyi sosyal, ekonomik ve demokratik olarak kalkındıracağız sonrasında da bu büyümeyi adil olarak 84 milyona paylaştıracağız. Geleceği geri alacağız. Çocuklarımıza güzel hayaller kurduracağız. Çocuklarımızın geleceğini yurt dışında aramasına son vereceğiz bunun için öncelikle ülkemizin geleceğine sağlıklı ve sağlam bir memleket bırakmalıyız. İşte bunun için önce mamelekimize sahip çıkacağız, adil olacağız ve ülkemizde yeni istihdamlar ve ş alanları yaratacağız. Bunlar için en önemli olan şey de adalet. Adalet olmadan hiçbir şey olmaz. Adil olmak, yolum içinde huzuru getiri, güven ortamını sağlar. Güven ortamının olduğu yerde insanlar daha mutlu yaşarlar. Bizim de hayalini kurduğumuz şey bunu Türkiye’ye getirebilmek. Bunun için memleket diyoruz. Memleket neresidir? Memleket bizim hizmet ettiğimiz yerin adıdır. Yaşasın Memleket Partisi, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” dedi.

“BİZ ONLARDAN BİR OLMAYACAĞIZ”

Kongre öncesi konuşan CHP’den istifa ederek Memleket Partisi’ne geçen Tahir Şahin, kongrenin Memleket Partisi’nin hızlı ilerleyişinin bir göstergesi olduğunu ifade etti ve şunları söyledi; “Çok kısa süre önce kurulan bir partinin kongresini gerçekleştiriyoruz. Bu kongreden sonra 18 Eylül’de de büyük kurultayı gerçekleştireceğiz. İki aylık bir partinin bunları çok kısa bir zamanda başarması bu partinin ilerde ne kadar çabuk iktidara yürüyeceğini göstermektedir. Ben bu kongrenin böyle değerlendirilesini istiyorum ve öyle görüyorum. Çünkü çok hızlı çalışıyoruz. Hızlı çalışmamız lazım. Memleketimizin Memleket Partisi’ne ihtiyacı olduğu bir süreçte çok hızlı çalışan bir ekip anlayışı var. Baktığımız zaman vatandaşlarımız ne iktidardan ne de muhalefetten mutlu. Bakıyorsunuz CHP’de ve AK Parti’de ciddi küskünlükler var. Diğer partilerde de ciddi küskünlükler var. Bizim vizyonumuz belli. Atatürk ilkelerini esas tutan bir anlayışla bu memlekete ve Memleket Partisi’ne hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu kongreyi de bunun başlangıcı olarak değerlendiriyorum” dedi.

Son zamanlarda İzmir siyasetinde dikkat çeken sert üslubu da değerlendiren Şahin, “Memleket Partisi sertleşmeye tamamen karşı. Memleket Partisi siyasete nezaketi getirme anlayışında olan bir çizgiyle gidiyor. Sertleşen kendine sertleşir. Biz onlardan bir olmayacağız” diye konuştu.

Son olarak Menemen’deki duruma ilişkin de bilgi veren Şahin, “Menemen’de her şey iyi gidiyor. Sadece süreci bekliyoruz. Tahminimizden çok daha iyi ve hızlı gittiğini açık bir dille sayın Genel söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

“HODRİ MEYDAN DİYORUM”

Kongrede konuşan Mehmet Ali Çelebi, kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi ve “Sayın Genel Başkanımız Türkiye’yle ilgili çok karanlık bir portre çizdi. Ama bu coğrafya haksızlığa isyan coğrafyasıdır. Bugün, gençleri aramızda gördük ve daha da umutlandık. Onca mücadelenin tüm buhranlarında Atatürk’ü takip ederken yalnızca bir defa sesinin titrediğine tanık olmuştu. O da eserini gençlere emanet ederken. Memleket PArtis’2nin logosu, 7 bölgeden ger insanın eşit olduğunu gösteriyor, derin bir birlikteliği anlatıyor. Mavi… Rotamız mavi, bir çift mavi gözün ışığında ilerliyoruz, mavi vatanı savunuyoruz. Ortada da nazar boncuğu var. Biz korumak istediğimize nazar boncuğu takarız. Allah ülkemizi ve vatanımızı nazarlardan korusun. Birileri Mustafa Kemal’in askeriyiz kelimesini militarist buluyor. Ama o, üniformayla alakalı değil. Mustafa Kemal’in askeri olmak ruh meselesidir. İstifa ettik fırıldaklar ‘Sarayın adamı’ dediler. Peşkeş partisi dediler. Vekillikten istifa et dediler, kabul ettim. Sandığı koyacaksınız üyelerin önüne. Bizim fikirlerimiz doğru mu değil mi? Eğer yanlış derlerse istifa edeceğim. Ama koymuyorlar sandığı. Hodri meydan diyorum. Yarım akıllının biri de deprem bölgesinde göremedik dedi. Göremezsin zaten. Ben AFAD gönüllüleriyle enkazlarına orada yatıp kalkıyordum. Zihinleri temizleyelim. İttifak olmayacak” dedi.

OĞUZ BAŞKANLIK GÖREVİNE BU KEZ DE SEÇİLEREK GETİRİLDİ

Öte yandan; tek adaylı geçen kongrede 200 delege oy kullandı. 164 oyun kullanıldığı kongrede tek aday olan Cüneyt Oğuz, 164 oyun tamamını alarak atanarak getirildiği başkanlık görevine bu kez de delegelerin oylarıyla geldi.

“İTTİFAKLARI REDDEDİYORUZ”

Sonuçların açıklanmasının ardından başkan olarak ilk açıklamalarını yapan Başkan Oğuz, tüm ülkede iktidar mesajı verdi ve “Bütün arkadaşlarımla sadece İzmir’de değil, Türkiye’nin her yerinde Memleket Partisi’ni iktidar yapacağız. Memleket Partisinin farklı bir özelliği daha var. Biz sadece bugün İzmir’de değil Türkiye’nin her yerinde var olmayı başarabilen bir partiyiz. Memleket Partisi farklı kesimlere hitap ettiğinden, farklı kesimlerden oy aldığından dolayı Türkiye’nin her yerinde vardır. Bir konuda çok netiz. Kesinlikle ayrımcılığı reddediyoruz. İttifakları da reddediyoruz. Yen kurulmuş bir parti olarak hiçbir parti ittifak yapmak için kurulmamalıdır. Bir partinin kendisine öz güveni olması gerekir. Bunu savunuyoruz. Bunun için ne millet ne cumhur, tek yok memleket diyoruz. Biz kendi gücümüze, kaynaklarımıza, özgüvenimize inanıyoruz. Bu değerlerimizle çıktığımız bu yolda iktidar olmayı hedefliyoruz. Bizim partimizin avantajı var. Sayın Genel Başkanımız, Türkiye’de yapılmış, en büyük genel seçimlerde Türkiye’de en çok oy almış ikinci kişidir. Yüzde 30’un üzerinde oy almış bir lider bizim partimizi Genel Başkanı. Muharrem İnce’nin Türkiye’deki tanınırlığı bizim önümüzü açıyor. Biz bunu partimizin kurumsal yapısıyla birleştirme çabası içerisindeyiz. Bunu başardığımız zaman göreceksiniz ki, hakikaten önümüz açıktır. Hiçbir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Muharrem Bey, İzmir’e çok önem veriyor. Hatta en başarılı olmak istediği il İzmir. İzmir önemlidir. İzmir bütün yeni akımların özgürlük fikirlerinin ve değişimin öncüsü bir şehir. Ondan dolayı kongrenin sonucundan ziyade kongrenin nasıl olduğu kongrede verilen mesajların ne olduğu çok önemliydi. Bugün buradan birlik beraberlik mesajı çıktı. Beklediğimiz gibi Memleket Partisi zaten çok daha yeni kurtulmuş bir parti. İçeresinde farklı kültürlerden farklı yapılardan insanları da barındırıyor. 84 milyonu kucaklamak için kurulmuş bir parti. Ona rağmen herkeste bir bilinç sorumluluk var. Birlik beraberlik bilinci var. Güzel olan bu… Türkiye’nin özlediği durumdur bu. Parti içi yarışlar demokrasinin kaçınılmaz durumları. Ancak biz yeni kurulmuş bir parti olarak demokrasiyi tam olarak yaşama konusunda eksik kalabiliriz. Bu kadar kısa zamanda bu kadar büyük işler yapmak çok önemli. Bunlar Memleket Partisinin bundan sonraki süreçte daha iyilerini yapabileceğinin göstergesi. Memleket Partisinin kongreleri, mitingleri bundan sonra ki organizasyonları kartopu gibi büyüyerek devam edecektir. Memleket Partisi Türkiye’de iktidar olmak için, hükümet olmak için kurulmuş bir partidir. Biz muhalefet partisi olarak kurulduk ama amacımız iktidar partisi olmaktır. En kısa zamanda yapılacak olan ilk seçimlerde bunu başaracağız. Tabi ki yolumuz uzun, yolumuz, dik, yolumuz patika, engebeli ama yolun sonunda ışık var. Önümüz aydınlık bunu görüyoruz. Mustafa Kemal’in Amasya’da söylediği gibi ‘Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlığı kurtaracaktır.’ Biz de bu azim ve kararlılıkla Türkiye’yi kurtarmak için görev almış, sorumluluk almış vatanperverleriz. Vatanın yetiştirdiği insanlarız. Hep birlikte büyüyerek bütün arkadaşlarımızla Türkiye’nin her yerinde Memleket Partisini iktidar yapacağız.

İZMİR’DE BAŞARILI OLAN HER YERDE BAŞARILI OLUR

Ulusalda başarı için İzmir gibi öncü bir kentte başarılı olmanın önemine dikkat çeken Başkan Oğuz, “İzmir'de başarılı olan bir partinin Türkiye'nin her yerinde başarılı olma şansı vardır. Bizim değerlerimiz ilkelerimiz ve hedefimiz İzmir seçmeni tarafından daha kolaylıkla karşılık bulabilen bir yapıda. Bunun için İzmir biçim için önemli. Demokrasi anlamında belki de İzmir Türkiye'nin birinci şehri. Burada yaşayan insanlar ve bu topraklar özel… Farklı kültürde yüzyıllardan beri bu topraklarda farklı etnikten insanlar yaşamış ancak İzmir hep hoşgörünün şehri olmuş. İzmir'de insanlar hep birbirine hoşgörü göstererek hayatlarına devam etmişler. Böyle bir mozaiğin olduğu özel bir şehir... Bundan dolayı Genel Başkanımız tabii ki İzmir'e çok önem veriyor. Bundan sonra İzmir ve diğer vilayetlerde de olacağız. Artık sahada her türlü propagandayı, siyasi faaliyetleri göstereceğiz. Türkiye için hayırlı uğurlu olsun diyorum” diye konutu.

Memleket Partisi’nin mevcut anket sonuçlarındaki durumunu da değerlendiren Başkan Oğuz, “Biz Memleket Partisi olarak şu ana kadar herhangi bir anket yaptırmadık. Ancak bundan yaklaşık 3 ay öncesinde parti yeni kurulduğunda bazı kamu kurumlarının var siyasi partilerin kendi güçlerini görmek için yaptırmış oldukları anketlerin sonuçlarını anket firmaları bizimle paylaştı. Orada Memleket Partisinin İzmir’deki durumu gayet iyi. Bunlar açıklandı. Yüzde 18’lerden bahsedildi. Ben daha da iyi olacağını düşünüyorum. Avantajımız, çok tanınan ve etkileyici bir liderle hareket ediyor olmamız. Bu bizim için bir avantaj. Biz bunu partimizin kurumsal kimliğiyle birleştirip daha da iyi yerlere geleceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.