Dolar 32,4932
%0.02
Euro 34,9267
%-0.13
Altın 2.439,340
%0.13
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Oğuz'dan İzmir siyasetine ilişkin çarpıcı açıklamalar

Başkan Oğuz'dan İzmir siyasetine ilişkin çarpıcı açıklamalar

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, İzmir gündemini Egepostası’na değerlendirdi. Partinin İzmir’deki üye sayısına ilişkin bilgi veren Başkan Oğuz, İzmirlilerin Memleket Partisi’ne yaklaşımının olumlu olduğunu söyledi. Menemen’de 4 dönem üst üste belediye başkanlığı yapan Tahir Şahin’in partiye etkilerine de değinen Başkan Oğuz, ilk yerel seçimlerde Menemen’de iktidar mesajı verdi.

  • Ege Postası
  • 20.07.2021 - 14:16

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Kurucusu ve Genel Başkanının Muharrem İnce olduğu ve geçtiğimiz ay İzmir İl Başkanlığı Binası’nın açılışının yapıldığı Memleket Partisi İzmir’de örgütlenme çalışmaları devam ediyor. 
17 Temmuz Cuma günü İzmir’de kongre mesaisine başlayan Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, parti çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Başkan Oğuz, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“ÜYE SAYIMIZDA CİDDİ BİR ÇIKIŞ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM” 

İzmir’de örgütlenme çalışmalarına hızla devam ettiklerini aktaran Başkan Oğuz, üyelik konusunda birçok başvuru aldıklarını söyledi. Partinin İzmir’deki üye sayısına ilişkin de bilgi veren Başkan Oğuz, “Şu an İzmir’deki aktif olarak üye sayımız binin üzerinde. Tabii yapılan müracaatlar var. Bunların tamamı üye olarak kaydedilemedi. Bunun sebebi de sistem. Yapılan üyelik başvuruların çoğu online üzerinden yapılıyor. Bizim online üyelik alan sistemimiz Yargıtay’ın sistemiyle entegre olmadığı için eski konvansiyonel yöntemle çalışıyoruz. Biz evrakları kendimiz alarak Genel Sekreterlik tarafından üye kaydı yapıyoruz. Yani ben şu anda üye kaydı yapamıyorum. Üye kayıtlarımız Ankara’da Genel Sekreterlik tarafından yapılıyor. Bundan dolayı böyle bir sıkışıklık var. Biz bu sıkışıklıkta kongre sürecimizi yürütüyoruz. Kongrelerden sonraki birkaç ay içerisinde partimizin online üye kabul sistemi aktif olacak ve bu şekilde üye sayımızda ciddi bir çıkış olacağını düşünüyorum. Çünkü üye ön başvurusu çok yükse” dedi.

“İZMİR’DE SİYASET YAPMANIN BİLE HANDİKAPLARI VAR” 

Siyasi arenaya hızlı bir giriş yapan Memleket Partisi, İzmir’de de büyük yankı uyandırmıştı. İzmir’in seçmen profilinin Memleket Partisi’nin vizyonuyla örtüştüğünü belirten Başkan Oğuz, İzmirliler’den de ilgi gördüklerini söyledi. Partisel bağlamda İzmir’de siyaset yapmanın zorlukları olduğunun da altını çizen Başkan Oğuz, “İzmir, dışarıdan bakıldığında seçmen bazında bizim hareketimize, partimize ve siyasi görüşümüze çok yakın seçmenlerden oluşuyor. İzmir, aydın, çağdaş ve cumhuriyetçi insanların yaşadığı bir şehir. Halkta ve seçmende beklediğimizin üzerinde bir karşılık olduğunu görüyoruz. Tabi İzmir’de siyaset yapmanın bile handikapları var. İzmir’de büyükşehir dahil olmak üzere birçok ilçe CHP tarafından yönetiliyor. Bu, bizim için bir hadikap. Çünkü, bizimle birlikte siyaset yapmak isteyen ya da bize karşı eğilimi olan arkadaşlarımız çekince içerisinde kalabiliyorlar ya da baskılarla karşı karşıya kalabiliyorlar. Bu da gayet normaldir diye düşünüyoruz. Yani sizin ayrılmış olduğunuz ve alternatif olarak görülen bir parti. Halbuki biz hiçbir zaman CHP’nin alternatifi olarak çıkmadık yola ancak bazen bu şekilde yorumlanabiliyor. Bu siyasette bir sıkıntı. Biz ne CHP’nin ne de başka bir partinin değil Türkiye’nin alternatifiyiz. Bizim sorunumuz hiçbir zaman CHP ile ya da yerel yönetimleri ile değil. Ama İzmir’de siyaset yapmak maalesef şu anda bu yapılardan dolayı biraz zorlaşıyor. Ama şunu söyleyebilirim. İşin siyaset kısmına bakmıyoruz. Seçmen tarafında inanılmaz bir teveccüh var. Bugün İzmir’de siyasette hemen aklınıza gelebilecek 3-5 kişi bizim hakkımızda olumsuz şeyler söyleyebilir ama bunun karşılığının halkta ve seçmende olmadığını hatta tam tersinin olduğunu görüyoruz. İzmir’de çok iddialıyız. İzmir’deki seçmenlerin yüzde 95’i bizim ne yaptığımızı izliyor. İnsanlar kararsız ve bir arayış var. Mevcut durumdan hiçbiri hoşnut değil” diye konuştu. 

“ZAMAN İÇERİSİNDE HER ŞEY DEĞİŞEBİLİYOR” 

Henüz kuruluş aşamasındayken bile yıllarca CHP’de siyaset yapmış birçok siyasi figür, partilerinden istifa ederek Memleket Partisi’ne geçtiklerini açıklamışlardı. Partiye yeni transferler olup olmayacağı konusunda da bilgi veren Başkan Oğuz, şunları söyledi; “Ben, CHP’den ya da diğer partilerden hiç kimseyle birebir görüşme yaparak ‘Gelin bizim partimize, burada siyaset yapalım’ teklifi götürmüyorum. Ben bizim partimizin değerlerini ve ilkelerini açık olarak ortaya koyuyorum. Genel anlamda onları partimize gelip siyaset yapmaya davet ediyorum. Çünkü Türkiye’de siyasi olarak bir tıkanıklık var ve ben bu tıkanıklığın çözümünün Memleket Partisi olduğunu düşünüyorum. Bunu sebepleri ve çözüm önerileriyle ortaya koyuyorum. Şimdi bunun ötesinde kalkıp da şu arkadaşımız yakın gelecekte bize katılır diyemiyorum. Çünkü zaman içerisinde her şey değişebiliyor. Hiç ummadığını insanlar gelip bundan sonraki siyasi haytalarını bizimle devam ettirebilir ya da çok beklenilen insanlar bizden uzaklaşabilir. Bunlar siyasette olabilir. Bizim doğru olduğumuzu, Türkiye’deki sorunların ve sıkıntıların çözümü olduğumuzu düşünen herkesi partimize davet ediyoruz.”

“TAHİR ŞAHİN BİZE GÜÇ KATTI”

Daha önce CHP’de siyaset yapan ve ardından Memleket Partisi rozetini takan isimlerin arasında en çok dikkat çeken isimlerden biri de 4 dönem üst üste Menemen Belediye Başkanlığı yapmış Tahir Şahin olmuştu. Şahin’in partiye geçmesi İzmir kamuoyunda oldukça ses getirirken bu transferin İzmir siyasetinde dengeleri nasıl değiştireceği merak konusu olmuştu. Konuya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Başkan Oğuz, “Tahir Şahin bizim için önemli bir isim. Menemen gibi muhafazakar seçmen eğilimini ağır olduğu bölgede 4 dönem üst süte belediye başkanlığını kazanma başarısını göstermiş bir kişi. Tabii ki kendisinin bize katılma isteğini göstermiş olması bizi çok mutlu etti. Bize güç kattı kendisi. Tahir Şahin Bakırçay bölgesinde çok önemli bir siyasetçi. Hala da orada ağırlığı var. Keza kendisinin belediye başkanlığından sonra Menemen’de hepimizin takip ettiği birtakım sorunlar ve sıkıntılar yaşandı. Tahir Şahin bize ne kattı? Bize güç kattı. İzmir seçmeninin yüzde 95’i bizi izliyor. Bu izleyen kişiler, kimler Memleket Partisi’nde siyaset yapıyor, kimler CHP’den ya da diğer partilerden ayrılarak Memleket Partisi’nde gelecek görüyor diye bakıyor. Baktığınızda Menemen gibi bir yerde 20 yıl siyaset yapmış olan, siyasette tecrübeli, öngörüsü olan bir siyasetçinin Memleket Partisi’ne katılmış olması, Memleket Partisi’nin önünün siyaseten açık olduğu fikrini ortaya koyuyor. Böyle bir katkısı olduğun açık olarak söyleyebilirim” dedi. 

“MEMLEKET PARTİSİ MENEMEN’DE BİRİNCİ PARTİ OLARAK ÇIKACAKTIR” 

Tahir Şahin’in Memleket Partisi’nde geçmesiyle Menemen’de güç dengelerinin değiştiğine dikkat çeken Başkan Oğuz, ilk yerel seçimlerde Menemen’de iktidar mesajı verdi ve “Şu anda oradaki dengelerin ne doğrultuda değişeceğini kestirmek doğru değil. Ama ben şunu söylüyorum ki; ilk yerel seçimlerde Memleket Partisi Menemen’de birinci parti olarak çıkacaktır. Rahatlıkla çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

SERDAR AKSOY TAHLİYE

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un “zimmet ve irtikap” suçlarıyla tutuklanıp görevden uzaklaştırılmasının ardından adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine ilişkin de konuşan Başkan Oğuz, “Bu konular hukuksal konular. Ben dosya hakkında da fazla bilgi sahibi değilim. O nedenle bu konuda konuşulmasını doğru bulmuyorum” diye konuştu. 

“PERFORMANSLARINI VASAT BULUYORUM” 

İzmir’in ve İzmirlilerin en büyük sorunlarına ilişkin açıklamalarda da bulunan Başkan Oğuz, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorunlara neşter vuracak çözümler üretme konusunda “vasat” kaldığını ifade etti ve şunları söyledi; “İzmir’in çok ciddi sorunları var. Bu sorunlar, dün başlayan ve bugün kendini gösteren sorunlar değil. Bunlar baktığımızda geçmişte 20 seneye kadar uzanan ve çözüm bekleyen birtakım sorunlar. İzmir’in en önemli sorunu, can riski. İzmir’in deprem konutları konusunda ciddi sıkıntısı var. Olabilecek olan en ufak bir depremde İzmir’in büyük bir risk altında olduğunu düşünüyorum. İzmir’deki konut stoklarının depreme dayanıksız olduğu ve kentsel dönüşüm konsundu İzmir’in sınıfta kaldığını düşünüyorum. Bunun bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ve insan canının her şeyin önüne konulması gerektiğini düşünüyorum. Şehrimizi yöneten yöneticilerin de bu duyarlılıkla konuya yaklaşıp bunu öncelik olarak hayatın merkezine koymaları gerektiğini düşünüyorum.

İkinci olarak da altyapı sorunlarımız var. Hakikaten büyük bir kabus trafik sorunu. Bunların çözüme ulaştırılması lazım. Trafik sorununun kesinlikle çözülmesi lazım. Toplu ulaşımın daha etkin ve efektif kullanımının yaygınlaştırılması lazım. Bunun dışında şehir merkezinde alternatif yollar yapılmalı. Bunlarla ilgili çalışmaların bir an önce başlatılması gerektiğini düşünüyorum. ‘bunlar daha önceki dönemlerde yapılmadı. Bu dönemde hemen yapılmasının mı bekliyorsunuz’ eleştirisi olabilir. Ancak ben sadece bir durum tespiti yapıyorum. İzmir’de şu anda öncelikli olan sorunlar ve sıkıntılar bunlar. Bunlar ilk olarak çözüme kavuşturulmalı. Saydığımız sıkıntılar daha önceki dönemleri de kapsayan sıkıntılar. Baktığımızda neredeyse 3 yılı dolduracak bir büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri var. Performanslarını vasat buluyorum. Aslında vasatın altında olmalarına rağmen vasat buluyorum. Çünkü pandemi sürecinin de onların etkin ve başarılı çalışmalarının önüne geçtiği ve olumsuz koşullar yaratarak çalışma anlamında onları durdurduğunu düşünüyorum. Bunun için kendilerine biraz daha kredi verilmesi gerektiğini düşünüyorum ama bunun daha iyisi de olabilir. 

“O ARKADAŞIMIZI TABİİ Kİ BURADA ADAY GÖSTERİRİZ” 

Önümüzdeki yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için Memleket Partisi olarak çıkaracakları adayın profili hakkında da bilgi veren Başkan Oğuz, “Bizim isimlerle hiçbir şekilde bağlantımız yok. Biz sadece birtakım değerler ve ilkeler doğrultusunda siyaset yapıyoruz. Bu değer ve ilkelerimizi en iyi şekilde uygulayabilecek kapasiteye kim sahipse yeri geldiğinde seçim sattı mahalline girdiğimizde bizim düşüncelerimizi, ileriye yönelik vizyonumuzu kim daha iyi yansıtacak durumdaysa o arkadaşımızı tabii ki burada aday gösteririz. Tabii şu anda aday çıkarıp çıkarmayacağımız konusunda net bir şey söylemek için çok erken. Sadece isimden ziyade tanımlama yapabilirim. O da Memleket Partisi’nin vizyonu ve ilkelerine uygun bir isim” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.