Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kalfaoğlu’ndan ‘dosya krizi’ iddialarına yanıt

Başkan Kalfaoğlu’ndan ‘dosya krizi’ iddialarına yanıt

AK Parti Buca İlçe Başkanı Kalfaoğlu, meclis üyeleriyle yaşanan ‘dosya krizine’ yanıt verdi. Buca’da birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını yürüttüklerine vurgu yapan Başkan Kalfaoğlu, önergenin verilmemesinin zamandan kaynaklı olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 09.08.2021 - 14:15

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz dönemlerde ilçe başkanlığında yaşanan bazı fikir ayrılıkları ve gerginliklerle gündeme gelen AK Parti Buca İlçe örgütünde ‘dosya krizi” yaşandığı iddiaları gündeme gelmişti.  

AK Parti Buca İlçe Başkanı Kalfaoğlu’nun talimatıyla İlçe Yerel Yönetimler Başkanı ve İlçe Başkan Yardımcısı Şerif Yıldız tarafından Buca Belediyesi’nin mali faaliyetleri ve harcamalarına ilişkin kapsamlı bir dosya hazırladığı, Buca Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu’ya dosyayı, meclise önerge olarak sunması talimatı verildiği, ancak Başkanvekili Gündoğdu ve AK Parti grubu, Başkan Kalfaoğlu’nun talimatına rağmen dosyayı önerge olarak meclis gündemine taşımadığı iddia edildi.

Yaşanan ‘dosya krizinin’ ilçede ipleri gerdiği iddia edilirken konuya ilişkin Başkan Kalfaoğlu’ndan açıklama geldi. Buca’da birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını yürüttüklerine vurgu yapan Başkan Kalfaoğlu, önergenin verilmemesinin zamandan kaynaklı olduğunu söyledi.

“HİÇBİR GRUPLAŞMA YOK”

Örgüt içinde bugüne kadar görülmemiş bir beraberlik olduğuna dikkat çeken Başkan Kalfaoğlu, “Bizim grubumuzla, meclisimizle ya da meclis üyelerimizle hiçbir sıkıntımız yok. Hatta bu dönem, hiçbir dönem olmadığı kadar birlik ve beraberliğimiz var. Hem ilçe teşkilatımız hem meclis olarak Buca’da hiçbir zaman görülmeyen birlik ve bütünlük var. Hiçbir gruplaşma yok” dedi. 

GELECEK OTURUMLARDA GÜNDEME GELECEK

Önergenin verilmeme nedeninin kasti değil zaman yetersizliğinden kaynaklı olduğunu belirten Başkan Kalfaoğlu, “Geçen meclis üyelerimizle beraber Yerel Yönetimlerden Sorumlu Şerif Başkan ile beraber belirli çalışma ve önergeler hazırladık. Bu önergelerin mecliste verilmesi gerekiyordu. Bazıları verildi. Bazıları da yetişmediği için gelecek meclise bırakıldı. Kasti olarak verilmemesi gibi bir durum söz konusu değil. Öyle bir kriz yok. Öyle bir şey olduğunu farz etsek bile AK Parti’nin orda 13 meclis üyesi var. Biri vermezse önergeyi diğerine verdiririm. Öyle önerge vermemezlik diye bir şey yok. Zaten grup başkanı benim. Grup Başkanvekilimiz de hiyerarşi gereği talimatlarımızı yerine getiriyor. İlgili dosya önümüzdeki meclislerde önerge olarak meclise getirilecek. Bizde zaten birçok çalışma ve önerge var. Bunlar, düzenli olarak zamanı geldiğinde önerge olarak veriliyor. Bu ay zaman yetersizliğinden dolayı önergelerin bir kısmı verildi bir kısmı verilmedi” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.