Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan İşçilik ‘siyasi yasaklılık’ iddialarına yanıt verdi

Başkan İşçilik ‘siyasi yasaklılık’ iddialarına yanıt verdi

Geçtiğimiz ay ilçe başkanlarının istifalarıyla gündeme gelen Gelecek Partisi İzmir, son günlerde de il yönetiminde olan bazı isimlerin sicil dosyaları ve “siyasi yasaklılık” iddialarıyla gündeme geldi. İddialara yanıt veren Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt İşçilik, bahsi geçen sicil dosyalarının sekiz yıl öncesine ait olduğunu söyledi ve “Bahsi geçen isimlerin sicilleri gayet temiz” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 27.10.2020 - 16:11

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz ay ilçelerden gelen istifalarla İzmir gündemine oturan Gelecek Partisi İzmir’de geçtiğimiz haftalarda il kongresi yapılmıştı. Kongrede Gelecek Partisi İzmir’de ilk kez seçimle başa gelen Cüneyt İşçilik başkanlık koltuğuna oturmuştu.

Göreve başlamasıyla birlikte yönetimi oluşturmak için çalışmaya başlayan Gelecek Partisi İzmir bir yandan da 1 Kasım tarihinde yapılması planlanan Genel Kurultay hazırlıklarını yapıyor.

Başkan İşçilik, Genel Kurultay’da İzmir’den bazı isimlerin parti üst yönetimine gireceğinin mesajını verirken il yönetim listesiyle ilgili  de açıklamalar yaptı.

Yönetimde adı geçen bazı isimlerin siyasi yasaklılığı ve suç dosyaları olduğu iddialarını yanıtlayan İşçilik, “Bahsi geçen isimlerin sicilleri gayet temiz” dedi.

Kurultaya ilişkin konuşan Başkan İşçilik, “1 Kasım’da Gelecek Partisi olarak Ankara’da güzel bir kurultay yapmayı planlıyoruz. Genel Merkez hazırlıklarını tamamladı. İzmir teşkilatı olarak biz de hazırlıklarımızı yapıyoruz. Hatta İzmir’den sadece delegeleri değil, Genel Başkanımızın bize ayırdığı kontenjanlar sevenlerini de götüreceğiz. Pandemiden dolayı kurultaya yalnızca delegelerin katılacağını söylemişlerdi. Ancak biz biraz konuştuk ve arkadaşlarımız ile birlikte orada daha güzel bir sinerji yakalayabileceğimizi söyleyince Genel Başkanımız bizi kırmadı. Delege dışında yaklaşık 100 kişiyi de kurultayımıza götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“DIŞARIDAN KATILIM ŞARTLI OLACAK”

Başkan İşçilik, pandemi koşullarından dolayı kurultaya dışarıdan misafir almalarının iktidar tarafından eleştirilip eleştirilmeyeceği sorunu ise şu şekilde yanıtladı; “Dışarıdan katılım için bazı şartlar sunduk. Gelecek herkesten HES kodu istedik. HES kodu olmayan ya da herhangi bir rahatsızlığı bulunan hiç kimse gelemeyecek. İktidar bizi zaten bu konuda eleştiremez. Örnek vereyim. Seferihisar İlçe Kongresi ya da Urla İlçe Kongeresi... Dışarıdan da katılım aldılar. Biz pandemiye dikkat ediyoruz. Pandemi sadece iktidarın değil. Hepimiz dikkat ediyoruz ve kurallara göre hareket ediyoruz. Yalnızca dışarıdan katılacaklar için değil partimizden katılacak kişilerden de HES kodu istedim. Bu kodlar alınacak ve bilgisayarda incelenecek.”

PARTİ ÜST YÖNETİMİNDE İZMİR’DEN SÜRPRİZ İSİMLER

İşçilik, Kurultay’da belirlenecek parti üst yönetimine İzmir’den girecek isimler olup olmadığı konusunda ise, “Ben şu an onunla ilgi çok bilgi vermeyeyim. Evet İzmir’den girecek isimler var ama o konu bizim konumuz değil. Ankara açıklasa daha iyi olur. Ancak İzmir’den sürpriz isimler olacağını söyleyebilirim” dedi.

“GECİKMENİN NEDENİ SİCİL DOSYALARI DEĞİL”

Başkanlık koltuğuna yaklaşık üç hafta önce oturan İşçilik, henüz il yönetimini açıklamadı. Yönetime girecek bazı isimlerin suç dosyası olduğu konuşulan Gelecek Partisi İzmir’de Başkan İşçilik isim vermeden iddiaları şu şekilde yanıtladı; “İzmir’de yönetimimiz oluştu. Gecikmenin nedeni sicil dosyalarıyla alakalı değil. Yargıtay’dan bizden önceki yönetime gönderilen bir liste vardı. Arkadaşlarımızın 3 tanesinin 2012 yılında işleriyle alakalı bazı olaylar olmuş. Hüküm giymeleri gibi bir durum yok tabi ortada ama Savcılık tarafından kısıtlama verilmiş. Bu dosyaların düşürülümü takip edilmemiş. Düşümler takip edilmediği ve gösterilmediği için sicilleri görünüyor. Bahsi geçen iki ismin sicilleri gayet temiz. Siyasi İşler Başkanımızın siyasi yasaklılığı olduğu söyleniyordu. İl başkanı olarak gönül rahatlığıyla söylüyorum ki öyle bir durum yok. Kendisi şu an işinin başında. Torbalı İlçe Başkanımız  hakkında da suç dosyası olduğu iddiaları vardı. Kendisi cep telefonu işi yapıyor ve 2012 yılında kendiyle alakalı olmayan şeylerden dolayı mahkemelik olmuş. Zaten aradan  sekiz yıl geçtiği için dava otomatik olarak düşüyor. Bizim arkadaşlarımız bunu takip etmemişler. Yönetimimizdeki isimlerin temiz yazısı 25 Ekim Pazar günü bize ulaştı. Yönetimimiz neredeyse hazır. Bizim 15 birim başkanımız var. Ancka Kurucular Kurulu’nda alınan karar ile iki birim daha eklendi. Yönetime iki kişi ekleyeceğim için şimdi açıklamıyorum yönetim listesini. Son iki ismi de ekleyip o şekilde açıklayacağım. Büyük ihtimalle 4 Kasım tarihinde net yönetim listesini açıklarım.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.