Dolar 32,5605
%0.06
Euro 34,9476
%0.34
Altın 2.423,400
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Günaydın’dan Torbalı seçimi öncesinde ‘teklif’ iddiası

Başkan Günaydın’dan Torbalı seçimi öncesinde ‘teklif’ iddiası

Olaylı geçen Torbalı Belediye Başkanı seçiminin ardından dün flaş bir gelişme yaşanmış ve İzmir 1. İdare Mahkemesi, AK Parti’nin adayı Özgür Erman Çağlar’ın seçimin iptaline ilişkin açtığı davayı kabul etmişti. Davanın dayanağı olan, CHP’li meclis üyelerinin oy kabinine cep telefonlarıyla girip kimlikleriyle oy pusulalarının fotoğrafını çekmesi iddialarına ilişkin konuşan CHP Torbalı İlçe Başkanı Erol Günaydın, flaş bir iddia ortaya attı. Seçim öncesinde CHP’li meclis üyelerine bazı teklifler gittiğini söylentilerinin dolaştığını ifade eden Başkan Günaydın, meclis üyelerinin zan altında kalmamak için öyle bir yola başvurduğunu söyledi. 

  • Ege Postası
  • 07.05.2021 - 12:21

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından, Torbalı Belediye Meclisi, 27 Nisan Salı günü yeni belediye başkanını meclis üyeleriyle yapılan seçimle belirlemişti.

Seçimde, CHP Grubunun adayı Mithat Tekin ile AK Parti’nin adayı Özgür Erman Çağlar yeni başkan olmak için yarışmış ve üçüncü turda oyların salt çoğunluğunu alan Tekin yeni belediye başkanı seçilmişti.

Tartışmalı geçen seçime CHP’li meclis üyelerinin kullandıkları oy pusulasının üzerine kimliklerini koyarak fotoğraf çekip bu fotoğrafları da WhatsApp grubunda ifşa ettikleri iddiaları damgasını vururken Cumhur İttifakı adayı Çağlar, seçimle ilgili gizli oy ilkesinin ihlal edildiğini iddia ederek, yürütmeyi durdurma talebiyle dava açmıştı.

Öte yandan tartışmalı seçimin ardından CHP'nin bir Belediye Meclis Üyesi ve DEVA Partisi Torbalı İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi İlknur Demirtaş partilerinden istifa ederek AK Parti'ye katılmıştı.

Seçimden yaklaşık 10 gün İzmir 1. İdare Mahkemesi’nden önemli bir adım geldi. Mahkeme, davanın kabulüne hükmetti ve belediyeden seçime ilişkin kamera görüntüleri, fotoğraf, belge ve tutanakların toplanmasını ve kendilerine teslim edilmesini istedi.

Yaşanan gelişmelere ilişkin Egepostası’na konuşan CHP Torbalı İlçe Başkanı Erol Günaydın, yerel seçimlerde aldıkları oyları hatırlattı ve seçim iptal edilip yeniden yapılsa da sonucun değişmeyeceğini ifade etti.

“BÜYÜK İHTİMALLE SEÇİM İPTAL EDİLECEK”

Mahkemenin davanın kabulü kararının kısa sürede verildiğine dikkat çeken Başkan Günaydın, seçimin iptali de dahil olmak üzere her türlü senaryoya hazırlıklı olduklarını ve 17 meclis üyesine güvendiklerini ifade ederek, “Burası Türkiye. Hak, hukuk, adalet diye Genel Başkımız boşuna yürümedi. Ama her şeye rağmen sıkıntı yok. İsterse çok daha önceden kabul etsin. Bizim 17 meclis üyemiz zaten bir açıklama yaptılar. Birlik ve beraberlik içindeyiz bir sıkıntı yok. Onlar bulanık suda balık avlamaya çalışıyorlar. Kaldı ki burada 55 bine yakın oy almış bir partiyiz ve arkadaşlara 8 bin fark atıldı. 17 meclis üyemiz var. Hala neyin hesabını yapıyorlar bilemiyorum. Seçimin iptal olup olmaması hiç önemli değil. Bir daha seçim olsa biz onu da alırız. Orada hiçbir sıkıntımız ve tereddütümüz yok. Onlar seçmenlere hesap versinler. O seçmenlerin yüzüne nasıl bakacaklar, ne diyebilirler? Mahkeme bizden belge ve tutanakları siteyecek ve onun üzerinden değerlendirme yapacaklar. Büyük ihtimalle seçim iptal edilecek ama biz ona da hazırız” dedi.

“NASIL BİR AHLAK ANLAYIŞI BU”

Seçim sonrasında CHP’den istifa edip AK Parti’ye geçtiğini duyuran ancak daha sonra rozet merasimindeki fotoğraftaki saat ayrıntısıyla birlikte seçim  öncesinde AK Parti'ye geçtiği iddia edilen ve ‘Torbalı firesi’ olarak adlandırılan eski CHP’li meclis üyesi Mustafa Akbıyık’ın istifasına da değinen Başkan Günaydın, “Bir insan niye çizgisi varken çizgisini değiştirsin partisi varken partisini değiştirsin! Nasıl bir siyaset nasıl bir ahlak anlayışı bu” ifadeleriyle tepki gösterdi.

“KENDİLERİ YAZIYORLAR, KENDİLERİ OYNUYORLAR”

Seçim sonrasında AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli seçimde Divan Başkanlığı görevini yürüten Özkan Yıldız’ın seçim esnasında CHP’li üst düzey bir yöneticiyle görüşüp talimat aldığını iddia etmişti. İddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Başkan Günaydın, “Onlar bir senaryo yazıyorlar. Kendileri yazıyorlar, kendileri oynuyorlar. Böyle bir şey söz konusu değil. Seçimin ilk turunda bizim meclis üyelerimiz kendi aralarında bir telaşa kapıldılar. Çünkü çirkin birçok söylenti dolanıyordu ortada. Onlar da kendilerinin olmadığını göstermek istediler. Ortada somut bir şey yok ama arkadaşlara bazı teklifler gittiğini duyuyoruz. Arkadaşlarımız da kendilerini zan altın sanmış olabilirler ve ‘biz bu tip insanlar’ değiliz demek ve söylentilere cevap vermek açısından fotoğraf çektiler sanırım. Ancak talimat verilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Orada kimse kimseye talimat veremez. Her şey prosedürüne uygun oldu. Arkadaşlarımız, söylentiler nedeniyle Menemen olayında olduğu gibi kendilerini zan altında hissetmişler. Menemen’de bazı olayları yaşadık, gördük ve sonucunu da biliyoruz. Arkadaşlarımız da kendilerini ifade etmek için böyle bir yola başvurdular ve kendi açılarından haklıydılar. Divan Başkanımız açısından söylenecek hiçbir şey yok zaten.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.