Dolar 32,5901
%0.32
Euro 35,0379
%0.19
Altın 2.459,220
%0.94
Bist-100 9.879,00
%1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Gruşçu’dan iktidara esnaf eleştirisi: Esnaf entübe, oksijen CHP

Başkan Gruşçu’dan iktidara esnaf eleştirisi: Esnaf entübe, oksijen CHP

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, pandemi dönemiyle birlikte ekonomik olarak tükenen esnafın sorunlarını dinledi. Başkan Gruşçu, devletten herhangi bir destek göremediklerini ve zor durumda olduklarını belirten esnafa CHP’nin esnafa yönelik 17 maddelik çözüm önerisini anlattı. Başkan Gruşçu, “Saray ile vatandaş arasındaki ‘sosyal mesafe’ esnafı öldürüyor” diyerek iktidarın politikalarını eleştirdi ve CHP’nin esnafa oksijen olacağını ifade etti.

  • Ege Postası
  • 22.12.2020 - 11:59

EGEPOSTASI- Koronavirüsün ülkemizde de görülmesiyle birlikte uygulanan tedbirler kapsamında bir süre kepenklerini indiren esnaf, pandemi döneminde ekonomik olarak darboğazın içine girdi. Normalleşmeyle birlikte kapılarını açan esnaf ekonomik olarak belini doğrultamadan salgının şiddetlenmesiyle yeniden kısıtlamalar başladı.

Pandemi döneminde tükenmenin eşiğine gelen esnaflar, kredilerle ayakta durmaya çalışırken maddi destek için birçok kez hükümete seslenmişlerdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, sosyal medya hesaplarından paylaştığı bir video ile esnafın sorunlarını bir kez daha gün yüzüne çıkardı. “Saray ile vatandaş arasındaki ‘sosyal mesafe’ esnafı öldürüyor” diyerek iktidarın esnaf politikalarını eleştirdi ve esnafa “Sizin sesiniz olacağız” dedi.

Esnafım vergisini, kirasını, faturalarını mı ödesin; ailesine mi baksın; çalışanlarının maaşını mı karşılasın'

Konak esnafına destek alıp almadıklarını soran Başkan Gruşçu’ya verilen yanıtlar ise gelinen noktayı gözler önüne serdi.

Birçok esnaf devletten herhangi bir destek almadıklarını belirtirken kimisi de esnafa destek olarak sundukları rakamların komik olduğunu söyledi.

Esnaflardan biri ise, biz burada 40-50 liraya geçinmeye çalıştıklarını ifade ederken bazı holdinlerin borçlarının silinmesine sitem etti. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.